Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
> Bierreclame-café
Koopzondagen
> Naar de markt
> Terraszitten op zondag
> Uitagenda Breda e.o.
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Holly Jolly Snoepwinkel
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Koopzondagen

Koopzondagen, koopavond en themakoopzondagen 2017

Koopavond
De meeste supermarkten hebben tegenwoordig ma t/m vr wel koopavond tot 8 uur, sommige zijn open tot 10 uur zoals de Jumbo XL bij het NAC stadion en de AH aan het Valkeniersplein. Op koopavond blijven sommige andere winkels tot 8 of 9 uur open. In Princenhage valt de koopavond op vrijdagen, maar er is bij de ondernemers niet veel animo om mee te doen. De rest van Breda viert op donderdagen koopavond. 

Zondagen
Bij raadsbesluit van 16 december 2010 heeft de Gemeente de toeristische regeling op Breda van toepassing verklaard. Wat dat precies inhoudt leest u in deze brief van de Gemeente aan het detailshandel-platform. Kort gezegd: er zijn nu 52 koopzondagen mogelijk.

Lees de brief

In Zundert zondags vanaf 10 uur in het centrum veel winkels open w.o. de supermarkt van Bas van der Heijden. In 't Heike (St Willebrord) is de supermarkt op zondag open. In Rijsbergen is De Knollentuin (brood, groente, lekkernijen) en de Plusmarkt op zondag open van 10 tot 13 uur. 

Zondag in Princenhage
De Albert Heijn (9-17 uur) en de Jumbo aan de Pastoor van Spaandonkstraat is open op zondagen en ook de Etos doet mee. Iets verderweg is de Jumbo aan het Dr Struyckenplein open; de Jumbo XL bij het Nac-stadion is zelfs de aangewezen plek voor een leuk uitje. 

Brood op zondag
In Princenhage: in de supermarkten doen ze hun best om brood voor u af te bakken en dichtbij o
p de Ginnekenmarkt kun je op zondagmorgen in de Croissanterie vers gebakken Frans brood kopen, wel veel geld meenemen. Bij Esso tankstation Trumpi (Zwijnsbergenlaan) afgebakken Delifrance broodjes. In Prinsenbeek is bakker Nagelkerke aan de Valdijk open maar alleen kleinbrood en gebak. Ook de bakkerij naast de Jumbo op de Markt doet zijn best met vers brood en heerlijke Turkse en Marokkaanse broodjes.  Wie zich wil verwennen met vers grootbrood, kleinbrood en gebak moet naar warme bakkerij Van Thilloo op het adres Meerdorp 39 in Meer, net over de grens met België; ze hebben daar ook kaas en wat charcuterie. Je zal moeten doorrijden tot in Hoogstraten om bij Quirijnen en zijn Carrefour winkel te gaan shoppen aan het adres Burgemeester J. van Aperenstraat, dat kan van 9-12:30 uur of naar Meersel-Dreef aan de punt van het Mastbos. Als je dan toch naar België gaat kun je er net zo goed je benzinetank voldoen, dan heb je eigenlijk het brood en de reis voor niets.  

Frietje pakken?
De allerlekkerste Belgische frietjes krijg je bij Toon 'Frut' Herrijgers in Meer of bij De Vredeboom op de kruising Vredeboomstraat/Meerdorp in Meer. Er is ook Het Kartoffeltje op de baan van Minderhout naar Hoogstraten, na de wissel naar uitbaters met Chinese roots in dec 2013 is de kwaliteit onverminderd hoog gebleven. 100m Voor het klooster in Meersel-Dreef staat een frietkot die alleen op vrijdag, zaterdag en zondag open is die ook perfecte frietjes maakt en je raadt het nooit: het zijn Hollanders daar. Ook in Rucphen is het goed friet eten bij Brabantse Cafetaria De Driesprong, Sint Martinusstraat 23. De omweg waard! Chinezen in een frietkraam doen het vaker bijzonder goed: het beste bewijs is De Ginneken(chin)ees in de Prins Hendrikstraat. Lijkt wel een Belg. Geen zin om ver te rijden? Ga dan naar Henco, Rijnstraat 47 en het leuke is dat ze het zelfs thuis brengen bij je. Heerlijke hapjes, winnaar in 2014, 2015 en 2016. 

Welke dagen zijn de winkels in de stad open?
 
Tijdens de koopzondagen van 2017 zijn de meeste winkels in de binnenstad van Breda open van 12.00 tot 17.00 uur. Kijk voor de exacte openingstijden op de website van uw favoriete winkel.