> Berichten voor Princenhage
> Breda Nieuws
> Breda NU
> Prinsenbeeks nieuws
> Nieuws van de Nazarethparochie
> Nieuws van de Johanneskerk
> Zorg voor elkaar Breda
> Wijkwijs Breda
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Holly Jolly Snoepwinkel
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


LEDS GO! Hardlopen in een verlicht Mastbos (24.8)

Zodra de zon ondergaat op donderdag 24 augustus, gaan de lampjes aan in het Mastbos in Breda. Fun- en sportieve lopers worden tijdens hun 4, 7 en 10 kilometer verrast door bijzondere lichteffecten in het bos. Voor de tweede keer organiseert Lions Quatro een led-run tijdens de Ginneken Braderie. 

Nu met tijdregistratie
LEDS GO! was vorig jaar de eerste ledrun in Breda en met 300 lopers een groot succes. Een goede reden om een nieuwe editie te organiseren met nog meer licht en spektakel. Op veler verzoek vindt deze keer ook tijdregistratie plaats. Dit jaar zet LEDS GO! zich in voor Stichting Deví. Met het project ‘samen leven is samen spelen’ wil deze stichting aan de rand van het Bredase Sonsbeeckpark een natuurlijke speelplek creëren waar kinderen met en zonder beperking samen kunnen spelen. 

LEDS GO! is een initiatief van Lions Quatro en onderdeel van de Ginneken Braderie. Van 23 augustus tot en met 27 augustus bruist de wijk Ginneken, met jaarlijks zo’n 80.000 bezoekers, van de feestelijkheden. 

Ook meelopen?
Zin in om een magisch verlicht rondje (hard)lopen? Schrijf je dan snel in via www.ledsgobreda.nl
 


Meer..

Uitnodiging bewonersavond Jan Ingenhouszplein (24.8)

Op 8 juni werd er een eerste bewonersavond georganiseerd over de nieuwe bestemming van de voormalige St Franciscus kweekschool aan het Jan Ingenhouszplein. Eeen geslaagde avond waar ideeën, kansen en mogelijkheden werden besproken en zorgen werden gedeeld. De inbreng van de bewoners is meegenomen in de gesprekken met Gemeente en tijdens de zomermaanden heeft de ontwikkelaar de plannen met de Gemeente verder afgestemd. Het is daarom weer tijd de laatste stand van zaken aan de buurtbewoners te vertellen. Op 24 augustus vanaf 19 uur ontvangen we u weer graag in de School voor Fotografie aan de Oranjeboomstraat, ingang tussen nummer 2 en 2 B, via de parkeerplaats van de Rooipannen. Laat u weten dat u komt? 
Via an @ b-inmotion.nl, 0681-137880 of via Benoist Kantoorvakhandel, Haagweg 32. Ook als u niet kunt komen maar wél een goed idee heeft!

68 Jaar Mariakapel Princenhage. Baken dat leeft en ontroert (11.9)

Het is een fier gebouwtje: het Mariakapelletje aan het Esserplein, een al 68 jaar bestaand baken dat leeft en ontroert

Door Rinie Maas 

Het staat er lief en aandoenlijk: het kapelletje met het zinken dak. Het is ook een manifest gebouw; goed hierdoor te weten dat de Joods Christelijke cultuur grond van ons bestaan is. Het gebouwtje vertedert op slag voor haar of hem die het voor het eerst ziet. Zonder overdaad geeft het te kennen dat hier met de Moeder Gods kan worden gesproken over een intentie die ieder mensenhart heeft. 


< Deelnemers aan de Sacramentsprocessie liepen langs de net ingewijde kapel. (Stadsarchief Breda)
Theotokos
Het gebouwtje is in één gebaar geplaatst. Met wit gemetseld fries en de toegang in een fraaie natuurstenen lijst. Misschien is het monumentje voor menigeen als een voetnoot in de bladzijde van een boek maar voor vele anderen is het gevoelsmatig onvervangbaar voor de eeuwigheid. Het kapelletje is qua opzet en bouw in zekere zin teder van karakter; het weert niet af; het toont allerminst ‘zwaar’ en dat zou ook niet passen bij Haar. Bij de vrouw die na de dood van haar zoon haar leven in aardse eenzaamheid sleet. Naar het lijkt in aanvaarding zoals dit haar hele leven kenmerkt. Zij was al, volgens de schriften, Theotokos; Godbarende. Ze moet vol moederlijke zorg, soms verontrust over zijn uitspraken en wellicht tot ouderlijke vermaan tot matiging geneigd, zijn openbare leven hebben gevolgd hoe gewijd zij ook was. Maar haar zoon wordt uitzonderlijk; verlossend en geniaal en vanaf dan heeft Maria, vanuit een diep besef dat zij Hem moet delen met de wereld; haar lot aanvaard, erin berust en gezwegen. Zij is bij Hem in zijn zwaarste uren aan het kruis. En dat beneemt miljoenen de adem. Zijn hemelse vader mag hem verlaten hebben. Zij blijft! 

Maria-monogram
De kapel ontlokt een glimlach met die bekronende ui met kruisje op het verdiept liggende dak door achtkantige muurtjes gedragen. Het gietijzeren monogram van de Moeder Gods boven de entree. De kapel herinnert aan heden en verleden. Bloemen en kransen verhuizen van de St. Martinuskerk naar de kapel na huwelijk en uitvaart. Naar de door Frans Verhaak uit hardsteen gebeeldhouwde Maria. De Moeder van Altijd Durende Bijstand heeft haar kindje op de linkerknie. Het is een voorstelling van moeder en kind die ontroert. Het markante gebouw, dat zich totaal niet stoort aan ontkerkelijking, hebben Princenhagenaars betaald. Uit dank dat de oorlog voorbij was. 

Haar betekenis
Zie ik de Mariakapel aan het Esserplein en brandden er kaarsjes dan lijkt een vriendelijk briesje op te steken maar het is anders: er waait iets van vrede in mijn hart. Kleinzoon Ties uit Doetinchem steekt met opa kaarsjes op en dat is een fascinerende bezigheid. Totdat er heet kaarsvet op zijn hand lekt. Dan wordt Ties heel erg obstinaat. Een verhaaltje op het bankje brengt uitkomst. Frans de Kapper is een van de bezoekers. Hij steekt een kaarsje op en zegt: “wat moet je tegenwoordig nog anders doen?”….Waarmee hij de betekenis van de kapel heel reëel weergeeft. Het gevoel voor Maria en haar knusse onderkomen gaat diep. “God weet alles. Maria begrijpt alles”. Dat is de diepere gevoelslaag die gelovige én ongelovige bij Haar tot een moment van bezinning brengt. 11 September a.s. gedenken we ook dat de Mariakapel in 1994 tot Vredeskapel werd gedoopt en de grote restauratie van 2005 die plaats kon vinden door de inzet van Arie Roobol, de Wijkraad en de vele vrijwilligers waaronder Piet Hector. Het herinnert aan het lof in de tuin van de familie Povel in 1949. 

Verbindend
De plek is verbindend. De bevrijding wordt er ieder jaar herdacht. Tijdens 75 jaar Princenhage in Breda, de expositie, sprak Jos Schlangen over de sprekers daar. Onder hen Arie Roobol, Hervormd. “Het kost ons en Arie kennelijk geen moeite oeucomenisch te zijn”, zei Jos. Althans woorden in die geest. Want de inventieve Princenhaagse ondernemer had voor de kapel de bevrijdingsceremonie geleid. Dat de kapel op orde gehouden wordt door de hofmannen en Walter van Hooijdonk en zijn mannen maakt van de Mariakapel een plek die goed voelt ook al zijn de intenties van verschillende aard. De ene huilt er bittere tranen. De ander dankt Maria vanwege een geboorte na jaren. Feest! 

Hoe onvergetelijk feestelijk de inwijding en inzegening van de kapel door de Groen-Wit voetbal kapelaan Koopmans op 11 september 1949 leest u in het Dagblad de Stem van 12 september 1949.

Meer..

Martinuskoor zoekt vaste begeleider

Wegens het voorgenomen vertrek van de huidige organist/pianist Jan-Pieter van Oosterhout komt bij het St. Martinuskoor Princenhage te Breda met ingang van 1 januari 2018 de functie vacant van :

O R G A N I S T / P I A N I S T

Het 4-stemmig gemengd koor bestaat ruim 45 jaar, telt thans 42 leden en staat onder leiding van een dirigente. Het koor verzorgt 2 à 3 maal per maand de liturgische dienst in de Martinuskerk en een enkele keer zingen we een dienst in een andere kerk in de regio. Naast de wekelijkse repetities, die als zeer plezierig worden ervaren, staat vooral ook gezelligheid met en betrokkenheid bij elkaar centraal.
De repetities vinden plaats op donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur. Enkele malen per jaar hebben we een halve repetitie met vervolgens een gezellige nazit waarbij het dan wat later kan worden. 

Wij vragen:
- Ruime ervaring in het begeleiden van kerkkoren.
- Kennis van en belangstelling voor onder andere de Nederlandstalige muziek, waaronder die van de Amsterdamse school.
- Goede contactuele vaardigheden.
- Enige kennis en gevoel voor R.K. liturgische diensten. 

De salariëring geschiedt volgens de richtlijnen van het bisdom.
Nadere inlichtingen kunnen ’s avonds na 19.00 uur worden ingewonnen bij Wietske van Dort (voorzitter), telefoon 0641-715069.
Sollicitaties kunnen worden gericht aan het bestuur van ons koor en worden toegezonden aan ons secretariaatsadres, 
secretariaat @ martinuskoor-breda.nl


Aanpassingen Princenhagelaan en zuidelijke rondweg (28.7-25.8)

Van 28 juli tot en met 25 augustus wordt er gewerkt aan de Princenhagelaan en kruising met Graaf Engelbertlaan.

De ontwikkeling van het bedrijventerrein Rithmeesterpark en de toenemende verkeersdruk vragen om een grotere capaciteit van de Princenhagelaan. Daarom komt er een extra uitvoegstrook bij de kruising met de Rithsestraat en de Graaf Engelbertlaan. Ook worden de verkeerslichten vernieuwd op de kruisingen Graaf Engelbertlaan - Princenhagelaan en Princenhagelaan - Rithsestraat. Zo wil de gemeente de doorstroming op de Princenhagelaan en de zuidelijke rondweg verbeteren. 

Het werk gebeurt in 2 fasen:
Fase 1: 28 juli tot en met 18 augustus
Aanpak van de hele Princenhagelaan inclusief noordelijk deel kruising Princenhagelaan - Graaf Engelbertlaan. Deze is dan afgesloten voor alle verkeer vanaf de eerste afrit naar het Rithmeesterpark tot aan de Graaf Engelbertlaan. Verkeer komende vanaf de A16 kan wel richting zuidelijke rondweg, echter niet de Princenhagelaan op en wordt omgeleid via de Mastbosstraat.  Ter hoogte van de kruising met de Rithsestraat is oversteken voor fietsverkeer altijd mogelijk. De bus gebruikt deze kruising ook als omleidingsroute maar tijdens de werkzaamheden mogen auto's er niet langs -zaterdag en zondag wel. 

Fase 2: 18 augustus tot en met 25 augustus
Er wordt gewerkt aan de kruising Princenhagelaan - Graaf Engelbertlaan. De omleidingen van fase 1 blijven actief. Vanaf de Woonboulevard kan je de Princenhagelaan op richting Antwerpen en ook de Rithsestraat kan weer bereikt worden. Daarnaast is van 18 augustus tot en met 27 augustus (fase 2) verkeer richting Effen/Rijsbergen vanuit alle richtingen bij het kruispunt Graaf Engelbertlaan – Princenhagelaan niet mogelijk en wordt omgeleid. Voor ons betekent dat linksaf de rondweg op vanuit de Mastbosstraat, rechtsaf en dan weer links en via de Batenburglaan naar de Overaseweg. Dan via de Bredaseweg naar Effen of de Overaseweg volgen tot Rijsbergen. Wie de weg kent kan ook via de Rithsestraat en de Den Dogdreef (net na de viaducten links) op de Rijsbergseweg komen.

In het licht van Martinus: Halte in Princenhage (17.8)

De Utrechtse theatermaker Tjerk Ridder onderneemt in juli en augustus 2017, samen met zijn ezeltje Lodewijk, een sociaalculturele pelgrimstocht langs de Europese Culturele Martinus Route van Parijs naar Utrecht.

1700 jaar geleden deelde Martinus van Tours, ofwel Sint Maarten zijn mantel met een bedelaar bij de poort van de Franse stad Amiens. De manteldeling staat symbool voor barmhartigheid en solidariteit en inspireert al eeuwen vele mensen in Europa en elders in de wereld. De Utrechtse theatermaker Tjerk Ridder onderneemt in juli en augustus 2017, samen met zijn ezeltje Lodewijk, een sociaalculturele pelgrimstocht langs de Europese Culturele Martinus Route van Parijs naar Utrecht.

De prelude van de reis was op 1 juli in Tours. Onderweg verkende Tjerk het thema delen in onze huidige samenleving. Wat betekent delen voor jou en mij in deze tijd van veranderingen? Zoals het delen van tijd, kennis, verdriet, liefde, voedsel en bezit. Zijn we in staat om werkelijk te delen met elkaar in ons dagelijks leven, als het gaat om onze eigen buurt, om Europa en om onze planeet. Geïnspireerd door de barmhartige Martinus, wisselt Tjerk ervaringen uit over het thema delen met mensen die hij onderweg ontmoet.

Op donderdag 17 augustus om 11 uur doet hij de St Martinuskerk in Princenhage aan en wordt aldaar ontvangen door ons dorp. Hij zal zijn reis toelichten en persoonlijk het belang illustreren van het motto. U bent allen uitgenodigd om dit bij te wonen. 

De hele reis is verder te volgen via prachtige wekelijkse video's en op de social media. Links daarnaartoe vindt u op www.tjerkridder.com


Open Monumentendagen: Princenhage 75 swingt er uit (9-10.9)

Het was even de vraag of in Breda de Open Monumenten Dagen nog wel doorgingen maar op het laatste moment heeft de Gemeente het Bredase bureau Stroom Events bereid gevonden. Het thema van het evenement, dat dit jaar landelijk op 9 en 10 september plaatsvindt, is ‘Boeren, burgers en buitenlui’. Het Bureau werkt bij het organiseren van de dag samen met verschillende partijen, waaronder STEK en Podium Bloos. Om op het evenement aan te sluiten is het plan een 'Foods and Boots'-route aan te bieden, vertelt men. Tijdens een wandeling naar de Belcrum wordt beschreven hoe de voedselvoorziening van de stad er vroeger uit zag en hoe bijvoorbeeld de suikerbieten werden verwerkt en uiteindelijk bij Hero belandden.  Maar: details zullen pas in de laatste weken van augustus beschikbaar komen. In Breda zijn een dertigtal monumenten te bezichtigen en Princenhage, dat dit jaar 75 jaar verenigd is met Breda, maakt er een swingend feest van in de beide kerken en het stadhuis waar u de hele middag kunt luisteren naar maar liefst 13 muziekgezelschappen uit het dorp onder de titel 'Princenhage Swingt'. Meer daarover weten? Kijk dan op de Facebook-pagina van de Wijkraad Princenhage Dorp in Breda.
 


Bereid je goed voor op het Oktoberfest in Princenhage (24.9)

Op 24 september a.s. vindt in het Bierreclame Museum/Theater/Café aan de Haagweg een Oktoberfest plaats op bescheiden Aogse schaal. Zo groots als het dáár is dat kan je haast niet voorstellen. Tussen 16 september en 3 oktober komen daar maar liefst 5 miljoen mensen bier, veel bier, drinken in de eenheids Mass van 1 liter à 10,60. Daarnaast allerlei Beierse lekkernijen schransen zoals bierwurst, suauerkraut, pretzels en als kip of haantje of varkentje met pootjes kun je ook beter daar maar uit de buurt blijven. De échte feestvierder doet dat in de lokale Beierse dracht: de dirndl-jurk of de lederhosen en voorziet zich van passende attributen als de hoed-met-veer of een echte, eigen bierkruik met een formaat van soms wel een liter bier. Er is een speciale website waar je al dat moois aan kunt schaffen én alles te weten kunt komen over dit gezellige feest. Maar ook al bent u niet verkleed en hebt u geen dorst: het wordt weer reuze gezellig op de Haagweg, met Beierse muziek, lekkere hapjes en zo u wilt: keus uit honderden biersoorten. Van ons krijgt u 5 euro korting op die website: kortingscode Pr0st!2017

24 september, muziek vanaf 17 uur, Haagweg 375
Bierliefhebbers: opgelet!
Op 11 augustus heeft het bedrijf Streken dat gevestigd is op de Haagdijk 80 een nieuwe afdeling geopend met een wel héél bijzondere collectie snoepers-bieren. Je vindt er werkelijk van alles en hele bijzondere merken en smaken. Ze hebben ook van alles voor een geslaagde picknick en een mooie collectie wijnen. Een bezoek waard!

Men is de rotzooi beu bij de containers


Op alle containers plakkaten, maar het helpt niets.
Het is allemaal uitstekend bedacht. We gaan het scheiden van de steeds maar groter wordende berg afval verplaatsen naar de bron en daarvoor krijgt iedereen verschillende containers en wat daar niet in kan, dat kan ingeleverd worden op centrale plaatsen en daar halen we het op. Eerst was dat scheiden in papier, groenten-en-tuinafval, plastic, glas en restafval. Het laatste, GFT en papier halen we op, de rest moest je wegbrengen en in de daarvoor bestemde containers doen. Maar het heeft als gevolg dat er toch nog mensen zijn die de omgeving van die containers vervuilen zoals achter bij de Jumbo en dat is de omwoners een doorn in het oog. Men kan er de rommel gewoon niet kwijt. Ondanks verzoeken die op de container geplakt zijn blijft het voortduren. Maar nu verandert dat want het restvuil, de échte rommel dus, die moet voortaan aangeboden worden aan centrale containers die in de wijk geplaatst worden. Met een gedrag als boven verschijnen dan rond die plekken stapels zakken restvuil en dat zien we elders in de andere wijken dus ook gebeuren. Met als gevolg ongedierte en stank. Ook vindt men in Princenhage dat niet altijd de juiste plek gekozen is voor het plaatsen van dergelijke containers. Zo twijfelt men op de kruising Heilaarstraat-Nieuwe Heilaarstraat of dat verkeerstechnisch de juiste plek is en wordt er onderzocht of de plek bij de grafitti van de Nieuwe Heilaarstraat niet beter geschikt is voor het plaatsen van de vuilniscontainers. Wordt vervolgd dus.

Veranderingen in de slagerijen

Haal de zakdoeken vast tevoorschijn, over niet al te lange tijd beëindigen de twee langstbestaande en laatst overgebleven Princenhaagse vakslagers hun werkzaamheden aan de Haagsemarkt. Ad Speek gaat met pensioen en zijn zoon is geen opvolger en voortzetter van de Speek-traditie, Walter Nooren -met zo nu en dan nog hulp van zijn ouders- gaat verhuizen naar een groter pand en doet de winkel op de Haagsemarkt over aan een andere vakslager, maar dat zal waarschijnlijk niet gebeuren voordat de hele bestaande winkel met uitzondering van de gevel compleet zal zijn vernieuwd. Na de vakantie komen alle bijzonderheden, hou de pers in de gaten!
Met het verdwijnen van de slagers -die beiden al meer dan 100 jaar gevestigd waren op de Haagsemarkt- verdwijnen er helaas weer 2 ondernemers uit het centrum waar het goed winkelen was. Familiebedrijven met een buitengewone klantvriendelijkheid en leveranciers van topkwaliteit. Van die bedrijven waar we er vroeger zoveel van hadden in dit dorp en waar er nu niet erg veel van zijn overgebleven. Een paar namen? We beperken ons tot de Haagsemarkt en aanpalende straten: Van Nunen, Van Unen, Kremer, Willemsen, Jacobs, Nooijens, Bachman, Nouwens, Elst (gelukkig voortgezet door Brocks)... en als het alleen om slagers gaat: daarvan hadden we er een zestal maar hun afzetmarkt bleef maar krimpen en een voor een verdwenen ze. In het pand van Nooren komt dus wel weer een slagerij, wat er bij Speek zal gebeuren is nog niet bekend. Bachman staat ook nog leeg, de wens is dat daar een modezaak zal komen.

Waar is de Glasgarage gebleven?

Nee, de Glasgarage is niet verdwenen, ze zijn alleen verhuisd van de 'zichtlokatie' naar een praktischer pand, 7 deuren dichterbij, aan het adres Van de Reijtstraat 28. Je zag ze wel, maar om er te komen is wat anders. Vanaf de Ettensebaan ga je de Westerparklaan op en dan is de 1e straat links de Van de Reijtstraat. een soort blindedarm die dan ergens bij de Meubelboulevard dood loopt. In die straat zitten nog meer mooie actieve bedrijven verborgen: Dierenkliniek Breda, Canon Business Center, de Cosun natuurlijk, De Goede Bouw, Van Dongen Bedrijfskleding, Cibo Vloeren, JVK Daken, Plieger, Admindo, Smulders Stoffeerderij, Glasservice Evers, om er maar een paar te noemen. Princenhage is een prima plek voor je bedrijf, dat blijkt wel.


Een stille prachtige lusthof aan de Haagweg in Princenhage


(Klik op de foto voor een vergroting)
Tuinliefhebber Paul den Hollander en zijn echtgenote Annemarie Aardewerk begonnen er in de jaren 80 aan en maakten van de grote tuin en de kassen rondom hun eeuwenoude boerderijtje dat ingeklemd ligt tussen Haagweg en Zuilenstraat een echte lusthof van kleur, licht en vorm. Florian van Roekel, de huidige eigenaar met zijn vrouw Brenda maakten ook de gebouwen af, vernieuwden het interieur met behoud van alle historische elementen en het werd zo mooi dat het juli-nummer van Libelle (nr 31) en Eigen Huis en Interieur er bijzondere aandacht aan besteedden. Als de baby wat groter is komen er gastenkamers voor wie, zomaar midden in ons dorp, wil genieten van rust, natuur, charme én gastvrijheid. Huize Druivelaar heet het, naar de ook al eeuwenoude druif die groeit in de kas. Tot dan is het een prachtige locatie voor fotoshoots die afgehuurd kan worden. Zie de website en verbaas je over zoveel moois dat met liefde gerestaureerd werd.

princenhage.net - In 2017 al 2x11 jaar informatie over Princenhage

Wie maakten het nieuws in 2016 in Princenhage? U kunt al deze foto's terugvinden in het archief met de trefwoorden kapsalon kop, andre de craen, jubilarissen, charlotte, sophie, heuvelzicht, babbelonius, zuilenschuivers, sprenkels, mechel, driekus, vrijmarkt, claus, museum, dobbelsteen, hollyjolly, redactie, maas, janus, saskia, rudie, tandarts, gerrit, dominicanen, esser, klunder, apotheek, veelenturf, eiergooien, langen.lips, iren, gogh, banolis, strube, jacomijn, haperen, wijkblad, jill, nunen, lamers, francine, cees prinsen
Princenhage.net probeert al meer dan 20 jaar zo compleet en accuraat mogelijk te zijn met het verstrekken van informatie over ondernemers, winkeliers, verenigingen, instanties en dienstverleners in en rond Princenhage-Breda en al die tijd vindt u ons én de bedrijven die we noemen dan ook bovenaan als u iets op internet zoekt in combinatie met Princenhage. Dankzij de gemiddeld 25.000 unieke bezoekers per maand (die vaak meerdere malen per maand terugkomen) met 5,82 miljoen 'hits' wordt de naam Princenhage gevonden op 336.000 plaatsen met Princenhage.net bovenaan. Wilt u op de pagina's opgenomen worden of zijn er aanvullingen of onjuistheden? Wilt u ook goed gevonden worden door de zoekmachines? Laat het ons dan weten. Mist u iets? We zetten het er zo snel mogelijk op. Heb je nieuwtjes of een leuke aanbieding? We zetten het op de voorpagina en het kost u niets.  
Stuur op! Adres: redactie @ princenhage.net of kijk links onder 'colofon' voor de andere contactmogelijkheden.