> Berichten voor Princenhage
> Wijkblad Princenhage
> Breda Nieuws
> Breda NU
> Prinsenbeeks nieuws
> CC t Aogje en carnavalsnieuws
> Nieuws van de Nazarethparochie
> Nieuws van de Johanneskerk
> Zorg voor elkaar Breda
> Wijkwijs Breda
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Holly Jolly Snoepwinkel
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Toch een Burger King cafetaria aan de Ettense Baan

Burger King had het plan opgevat om een cafetaria te bouwen op de parkeerplaats langs de Ettensebaan ter hoogte van de viaducten. Bij dat gebouw zou dan een bijna 50 m hoge reclamemast geplaatst worden om publiek naar de winkel te trekken, want het ligt nu eenmaal een beetje verscholen. De gemeente Breda vond het niet zo'n goed idee; zo'n hoge mast paste niet in hun bestemmingsplan dat wél gebouwen voorziet van die hoogte maar geen masten en keurde het plan af. Burger King: geen mast, geen bedrijf en ging naar de raad van State met het verweer dat het van afstand misschien wel een mast lijkt, maar het is eigenlijk een hol gebouw want je kan binnenin met de trap naar boven. Tegen zoveel spitsvondigheid kon de raad niet op, die vernietigde de beslissing van de gemeente Breda en droeg hen op om binnen 14 dagen de vergunning af te geven. 

Als alles meezit kunnen we dus half 2018 de nieuwe vestiging van Burger King tegemoet zien, mét een heel hoge reclamemast.

Doe mee met de Kerstcreatieroute

KerstCreatieRoute 2017
Stichting Kerststal Princenhage organiseert de KerstCreatieRoute sinds 2013. Honderden wandelaars volgen deze route met puzzeltocht in de laatste weken van het jaar langs uiteenlopende kerstcreaties. Tot en met 3 januari 2017 staan deze uitgestald achter het raam, op de muur of in de voortuin van een woning in Princenhage. Dit jaar hebben 77 bewoners van Princenhage hun beste beentje voorgezet om de mooiste, origi¬neelste, feestelijkste creatie te maken. De aard van de creatie is geheel vrij. Het kan een schilderij zijn dat achter het raam is geplaatst, een creatie van haakwerkjes, een houten figuur in de tuin.

Puzzeltocht
Bij elke kerstcreatie hangt een klein kerstboompje met een nummer en een letter. Vul op de binnenzijde van deze kaart de letter in bij het nummer van het kerstboompje en deponeer deze kaart in de groene brievenbus bij de kerststal op de Haagsemarkt.
Liever digitaal? Mail de oplossing naar kcr @ kerststal-princenhage.nl 

Een prijs voor de leukste kerstcreatie
De origineelste, leukste, mooiste creaties worden beloond met een prijs. Er zijn diverse categorieën: een vakjuryprijs, een jurywaardering, een eervolle vermelding en een publieksprijs. Voor de publieksprijs hebben we uw hulp nodig. Schrijf op de achterzijde wat uw favoriete kerstcreatie is en deponeer deze kaart in de groene brievenbus bij de kerststal op de Haagsemarkt.
Liever digitaal? Mail uw inzending naar kcr @ kerststal-princenhage.nl 

Meedoen?
Bij de kerststal hangen de route-formulieren waarop u kunt aangeven wat u het leukste, mooiste, interessantste ontwerp vindt. Die formulieren levert u weer in bij de kerststal


CC 't Aogje is weer uit de zomerslaap met veel actie

De elfde van de elfde komt weer langzaam in zicht en dat betekent weer de start van de Carnaval 2018. De site van CC 't Aogje is daarom weer direct bereikbaar vanuit het menu links. Onder het motto 'Kik ons gaon' wordt er op 11-11 de bekendmaking van de nieuwe prins geregeld, gevolgd door het Mottomot, de verkiezing van het carnavalslied van 2018. Op 18 november is de jeugdraadverkiezing en op 25 november is het weer tijd voor de dorpskwis. Alle bijzonderheden op de website van de CC.

princenhage.net - In 2018 al 24 jaar informatie over Princenhage

Wie maakten het nieuws in 2016 in Princenhage? U kunt al deze foto's terugvinden in het archief met de trefwoorden kapsalon kop, andre de craen, jubilarissen, charlotte, sophie, heuvelzicht, babbelonius, zuilenschuivers, sprenkels, mechel, driekus, vrijmarkt, claus, museum, dobbelsteen, hollyjolly, redactie, maas, janus, saskia, rudie, tandarts, gerrit, dominicanen, esser, klunder, apotheek, veelenturf, eiergooien, langen.lips, iren, gogh, banolis, strube, jacomijn, haperen, wijkblad, jill, nunen, lamers, francine, cees prinsen
Princenhage.net probeert al meer dan 20 jaar zo compleet en accuraat mogelijk te zijn met het verstrekken van informatie over ondernemers, winkeliers, verenigingen, instanties en dienstverleners in en rond Princenhage-Breda en al die tijd vindt u ons én de bedrijven die we noemen dan ook bovenaan als u iets op internet zoekt in combinatie met Princenhage. Dankzij de gemiddeld 32.000 unieke bezoekers per maand (die vaak meerdere malen per maand terugkomen) met 5,82 miljoen 'hits' wordt de naam Princenhage gevonden op 225.000 plaatsen met Princenhage.net bovenaan. Wilt u op de pagina's opgenomen worden of zijn er aanvullingen of onjuistheden? Wilt u ook goed gevonden worden door de zoekmachines? Laat het ons dan weten. Mist u iets? We zetten het er zo snel mogelijk op. Heb je nieuwtjes of een leuke aanbieding? We zetten het op de voorpagina en het kost u niets.  
Stuur op! Adres: redactie @ princenhage.net of kijk links onder 'colofon' voor de andere contactmogelijkheden.