> Berichten voor Princenhage
> Prinsenbeeks nieuws
> Breda - Vandaag
> Breda NU
> Nieuws van de Nazarethparochie
> Nieuws van de Johanneskerk
> Wijkwijs Breda
> Zorg voor elkaar Breda
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Holly Jolly Snoepwinkel
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


De zomereditie van Lieve Hemel is er

Lieve Hemel is het parochieblad van de Nazarethparochie in Breda. Het blad verschijnt 4x per jaar. Informatie bij het secretariaat van de Martinusparochie, Haagsemarkt 4, Breda

De zomereditie van het parochieblad Lieve Hemel is weer uit met zoals altijd een schat aan wetenswaardigheden over sociale-, culturele- en geloofszaken in de Nazarethparochie. Zo is er de kolom van Adrie Lint, een verslag van de eerste communie, de resultaten van de vastenactie en gelukkig keek het blad ook naar het buitengebied en vond daar de ontvangers van lintjes die ook wel eens in het zonnetje mochten worden gezet. 
Het Prinsenbeekse deel van de tweelingparochie die gevormd wordt met de parochie O.L.V. ten Hemelopneming geeft een interessant beeld van de toekomstplannen en een leuk verhaal over de klokken van de RK kerk aldaar.

Het blad is te krijgen op het secretariaat van de parochie, Haagsemarkt 4 (open in de ochtenduren) en het is direct te lezen of te downloaden vanaf dewebsite van de parochie


Voorinschrijving voor De Tien van het Aogje

Voorinschrijving Tien van ’t Aogje weer gestart. 

Op 17 september a.s. zal voor de 14de keer het hardloop-evenement, de Tien van ’t Aogje, gehouden worden. 

Inmiddels is hiervoor de voorinschrijving begonnen.
Dit jaar zal de 10 km wedstrijd komen te vervallen. De te lopen afstanden zijn 5 km en 10 km prestatieloop en de Familieloop. Wheelers zijn ook van harte welkom, zij zullen starten net voor de 10 km. Kosten bedragen €5,00. Op de dag zelf kan ook nog inschreven worden, tot een halfuur voor aanvang van de starts. Kosten bedragen dan €8,00. 

Voor de familieloop kan alleen ingeschreven worden op zondag 17 september bij het Raadhuis. De kosten voor de familieloop bedragen 2 euro. Op de Princenhaagse basisscholen is ook een mogelijkheid tot inschrijven.

info: www.detienvantaogje.nl

Breda Vandaag zoekt nieuwe bestaansmogelijkheid

De website Breda Vandaag, een van de meest geraadpleegde nieuwssites in de regio, is door het succes in zwaar financieel weer terecht gekomen en als er niet gauw iets gebeurt gaat het scherm per 1 juli a.s. op zwart. Reclame-inkomsten lopen terug omdat opdrachtgevers na een hoopvolle start toch merken dat het eigenlijk te weinig oplevert en weer afhaken. De site, met 180.000 pageviews per maand is daarom een actie begonnen om aan 'sponsoren' te komen en de eerste berichten geven hoop. Lees het uit de pen van oprichter Wijnand Nijs.

Al in de nieuwe Lampidee geweest? Het is er prachtig...

Geïnspireerd raak je zeker tijdens een bezoek aan de nieuwe showroom van Lampidee Breda.Bij de entree is al duidelijk dat de nieuwe lijn is ingezet. Mooie lampen in de industriële look, maar toch met een warme uitstraling die je zo zou willen inpakken en meenemen. Via de trap kom je op de eerste etage waar het pas echt verbluffend mooi is. Door de enorme ruimte zijn de lampen ruim opgesteld en komt elke lamp goed tot zijn recht.Geïnspireerd raak je zeker tijdens een bezoek aan de nieuwe showroom van Lampidee Breda. Bij de entree is al duidelijk dat een nieuwe lijn is ingezet. Mooie lampen in de industriële look, maar toch met een warme uitstraling die je zo zou willen inpakken en meenemen. Via de trap kom je op de eerste etage waar het pas echt verbluffend mooi is. Door de enorme ruimte zijn de lampen ruim opgesteld en komt elke lamp goed tot zijn recht. Ook geïnspireerd raken? De Ettensebaan 17a is echt een bezoek waard!
 
In het gebouw vindt u ook andere bedrijven met een showroom, zoals J&B Exclusieve Tuinmeubelen en PlatteTV.nl alsmede de bekende sportschoolformule Basic-Fit Breda.

Marlice Dreessen: Stadsheldin!

Marlice Dreessen-Smits was 30 jaar voorzitter van de VVV Breda en ging in juni 2017 met pensioen.Lieve Marlice,

Jij gaat nooit met pensioen. Voor de auteurs die heden en verleden vastleggen blijf jij een van de grote getuigen van het wel en wee van deze stad.
Met regelmaat zullen we je uitspraken over de stad aanhalen. Ja, gewoon dat het een supergezellige stad is. Een gegroeide provinciestad, het stadje toen al zonder gal en niet de te vergeten de fine fleur van de vrouwelijke jeugd. Een stad vol zachtmoedigheid – door Spaanse en Franse overheersing en door het huis van Oranje – op een onderlaag van stoutmoedigheid. Om aan de onderdrukking te ontkomen door overheersing. Een stad van mensen: tegoedertrouw, vriendelijk, liberaal van geloof, open van karakter. Zoals ook haar stedenbouw toont met haar vele dubbele bomenrijen op middenbermen in de stad, haar prachtige parken en veel groen. 

Je was 30 jaar overal: In het centrum, Princenhage, Ginneken, in Groot Breda. Wat ben jij door je doen en laten, je oraties, je bemoedigingen van de kleine Bredase activiteiten (de Tien van ’t Aogje) waaruit het grote bloeit, een ambassadeur van die stad.

Nu zit ik op jouw bankje in de Willem Merkx tuin. Dat dan even míjn bankje is. Dan denk ik aan die vele Bredase boeken die je in de VVV webshop van mijn hand (ook van andere hand uiteraard) met verve hebt aangeprezen en verkocht. Ik denk aan de burgemeesters van Breda waarmee ik - met jou - allemaal heb gewerkt vóór mijn schrijverschap. En ik denk aan Stadshelden, het boek dat we met zoveel plezier in een volle Waalse kerk presenteerden. Aan je vader, burgemeester van Made en aan de dokter op het dorp waar de kippen over tafel liepen. Je ging er met een klacht naar toe en met wat geluk bracht je een mandje eieren mee terug. 

Op dat bankje met die fraaie plaquette – aan jou toegewijd – denk ik aan een stadsheldin: Marlice Dreessen

Uit het oog: niet uit het hart!

Hartelijke groet!

Rinie Maas

princenhage.net - In 2017 al 2x11 jaar informatie over Princenhage

Wie maakten het nieuws in 2016 in Princenhage? U kunt al deze foto's terugvinden in het archief met de trefwoorden kapsalon kop, andre de craen, jubilarissen, charlotte, sophie, heuvelzicht, babbelonius, zuilenschuivers, sprenkels, mechel, driekus, vrijmarkt, claus, museum, dobbelsteen, hollyjolly, redactie, maas, janus, saskia, rudie, tandarts, gerrit, dominicanen, esser, klunder, apotheek, veelenturf, eiergooien, langen.lips, iren, gogh, banolis, strube, jacomijn, haperen, wijkblad, jill, nunen, lamers, francine, cees prinsen
Princenhage.net probeert al meer dan 20 jaar zo compleet en accuraat mogelijk te zijn met het verstrekken van informatie over ondernemers, winkeliers, verenigingen, instanties en dienstverleners in en rond Princenhage-Breda en al die tijd vindt u ons én de bedrijven die we noemen dan ook bovenaan als u iets op internet zoekt in combinatie met Princenhage. Dankzij de gemiddeld 25.000 unieke bezoekers per maand (die vaak meerdere malen per maand terugkomen) met 5,82 miljoen 'hits' wordt de naam Princenhage gevonden op 336.000 plaatsen met Princenhage.net bovenaan. Wilt u op de pagina's opgenomen worden of zijn er aanvullingen of onjuistheden? Wilt u ook goed gevonden worden door de zoekmachines? Laat het ons dan weten. Mist u iets? We zetten het er zo snel mogelijk op. Heb je nieuwtjes of een leuke aanbieding? We zetten het op de voorpagina en het kost u niets.  
Stuur op! Adres: redactie @ princenhage.net of kijk links onder 'colofon' voor de andere contactmogelijkheden.