Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
> Evenementen
> Bierreclame-café
> Koopzondagen
> Naar de markt
> Terraszitten op zondag
> Uitagenda Breda e.o.
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Holly Jolly Snoepwinkel
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Hieronder treft u een overzicht van geplande evenementen:
   
Evenementen in Etten-Leur 

Etten-Leur is een plek waar het goed toeven is. Makkelijk bereikbaar vanuit Princenhage per auto en bus (vanaf de haltes aan de Ettensebaan), een prachtig en groot winkelcentrum, onlangs nóg groter geworden doordat de Bisschopsmolenstraat werd her-ingericht met ook een prachtig overdekt stuk waarin bijvoorbeeld een supermarkt van Dirk van den Broek te vinden is van 2000 m2, naar onze begrippen erg groot en daar tegenover een groentenwinkel, zó mooi, vers en groot- die moet je gezien hebben. Ook vind je er de nummer 1 markt van Brabant  op de woensdagen én vol met activiteiten. De website Stappen en Shoppen produceert een volledige lijst: up-to-date.
 
1.7.2017
  

Warme maaltijd in wijkcentrum Princenhof  

Wist u dat u op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 12.00 en 13.00 uur een heerlijke warme maaltijd kunt gebruiken in wijkcentrum Princenhof. Kom eens langs. U kunt zich vóór 9.30 uur aanmelden bij één van de vrijwilligers op telefoonnummer: (076) 530 97 91. U bent van harte welkom! 

Wijkcentrum Princenhof, Princentuin 1, tel. (076) 530 97 91 
 

wo 6 jun - za 7 julSchilderijen van Martin Wagenvoorde in het Museum 

 
Vanaf woensdag 6 juni tot en met zaterdag 7 juli a.s. is er in de expositieruimte van het Princenhaags museum, Haagweg 334 te Breda een expositie van schilderijen van Martin Wagenvoorde

Op woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.00 – 17.00 uur zal de expositieruimte geopend zijn en Martin Wagenvoorde, emeritus-predikant van de Johanneskerk te Princenhage, zal bijgestaan door enkele vrijwilligers van het Princenhaags museum, zelf uw gastheer zijn. Het werk van Martin is verhalend, symbolisch, figuratief te noemen en is vaak geïnspireerd door mythen, legenden, sprookjes en bijbelse verhalen.
 

ma 18 jun - zo 5 augPrincenhage op de schop: Ettensebaan en omgeving dicht 

Vanaf week 24 gaat de gemeente de Ettensebaan tussen de kruispunten Princenhagelaan en Westerparklaan vernieuwen. Dat is een ingrijpende operatie die niet zonder gevolgen zal zijn voor de verkeerscirculatie. De werkzaamheden gebeuren in 3 etappes die elk meer of minder last geven. Tegen die tijd zullen er gedetailleerde vluchtplannen op de website verschijnen. Op 4 augustus zou alles weer normaal moeten zijn.
 
  

za 23 juniBingo in wijkcentrum Princenhof  

Op zaterdag 23 juni laat KBO in samenwerking met WIJ de balletjes weer rollen. In maar liefst 11 rondes zijn er mooie prijzen te winnen. Kosten € 9,00 (KBO leden € 7,00). Bij aanvang gratis één kopje koffie of thee. Aanvang om 13.30 uur (zaal open 13.00 uur). 

Wijkcentrum Princenhof, Princentuin 1, tel. (076) 530 97 91 
 

za 23 juniRepaircafé Dobbelsteen  

Op zaterdag 23 juni van 12.00 tot 16.00 uur Repaircafé in de Dobbelsteen.
Open inloop waar deskundigen aanwezig zijn voor allerlei reparaties aan o.a. kleine huishoudelijke apparaten, kleding, fietsen, speelgoed, sieraden en horloges. De reparaties zijn gratis, behoudens onderdelen of materialen. Donaties om de kosten te dekken zijn altijd welkom. 

Locatie: Doelen 36. Coördinator: Henk Oomen, tel. (06) 15 24 24 74 of e-mail henk.oomen1948 @ hotmail.com. Ben je zelf deskundig en wil je graag iets repareren, neem contact op met Henk Oomen. Voor naaimachinereparaties altijd van tevoren contact opnemen. 
 

ma 25 juniFietsen vanuit wijkcentrum Princenhof  

Iedere maandag op initiatief van de KBO een fietsmiddag over een afstand van 20 tot 25 kilometer. De start is om 13.30 uur bij de ingang van Princenhof. De deelname is gratis. 

Wijkcentrum Princenhof, Princentuin 1, tel. (076) 5309791. 
 

ma 25 juniSchaken in wijkcentrum Princenhof  

Elke maandagmiddag kun je vanaf 13.00 uur komen schaken in wijkcentrum Princenhof. Er kan tegen een huisschaker of een clubschaker in de competitie worden gespeeld. Iedereen die de spelregels kent is van harte welkom en meedoen is gratis. 

Wijkcentrum Princenhof, Princentuin 1, tel. (076) 5309791. 
 

wo 27 juniBeweeglunch bij wijkcentrum Princenhof  

Op woensdag 27 juni bewegen we onder professionele begeleiding van Rajitha van 11.00 tot 12.00 uur in de buitenlucht. Verzamelen bij wijkcentrum Princenhof. Aansluitend is er een lunch. U bent van harte welkom.

De kosten bedragen € 5,00 inclusief lunch. Gaarne aanmelden en betalen vanaf de dinsdag voorafgaand. Wijkcentrum Princenhof, Princentuin 1, tel. 5309791. 
 

vr 29 juniWandelen bij wijkcentrum Princenhof  

Iedere vrijdagochtend in juli van 10.00 uur tot 11.00 uur wandelen met een klein groepje bij wijkcentrum Princenhof. Verzamelen en start bij Princenhof. Niet goed ter been, de rolstoel en de rollator kunnen mee. Lekker een frisse neus halen en daarna onder het genot van een kopje koffie/thee napraten. Deelname is gratis. 

Wijkcentrum Princenhof, Princentuin 1, tel. (076) 5309791. 
 

vr 29 juniSamen Eten in wijkcentrum Princenhof  

Op vrijdag 29 juni bent u welkom om samen te genieten van een maaltijd in wijkcentrum Princenhof. Op het menu staat: tomatensoep, koude schotel met een gevuld eitje of een met garnalen gevulde tomaat, Het toetje is een verrassing, mogelijk aardbeien met slagroom. 

Aanvang 17.30 uur (zaal open vanaf 17.00 uur). Kosten € 12,50 (BredaPas € 10,00 ). Aanmelden: vanaf woensdag 20 juni vanaf 13.30 uur.
Wijkcentrum Princenhof, Princentuin 1, tel. (076) 530 97 91. 
 

di 3 juliSpelletjesmiddag bij wijkcentrum Princenhof  

Eens wat anders doen? Ga de uitdaging aan en speel mee op dinsdag 3 juli met Triominos, Rummikub, Scrabble, sjoelen of ieder ander gezelschapsspel in wijkcentrum Princenhof. 

Aanvang 13.30 tot 16.00 uur. Kosten: een kopje koffie/thee of een drankje.
Wijkcentrum Princenhof, Princentuin 1, tel. (076) 5309791. 
 

vr 6 juliBarbecue in Ontmoetingscentrum de Vlieren  

Op vrijdag 6 juli bent u van harte welkom om te komen genieten van een barbecue in Ontmoetingscentrum de Vlieren. De BBQ bestaat uit diverse soorten vlees en salades en het dessert is nog een verrassing. 

Kosten € 12,50 (BredaPas € 9,75). Aanvang 17.30 uur.
Aanmelden bij Nelly van Duuren, tel. 5141573 of bij de receptie van Zorg voor elkaar Breda, tel. 5251500 tot en met vrijdag 29 juni. 

O.C. De Vlieren, Mgr. Nolensplein 1, tel. 5142855. 
 

za 25 aug - zo 2 sepExpositie van Frans van Veen in het Princenhaags Museum 

Landschapsschilder Frans van Veen zal van 25 augustus t/m 2 september werken exposeren in de expositieruimte van het museum.
 

zo 2 septemberWandeling van 25 km langs de Turfvaart 

Ter ere van het 400-jarig bestaan van de Turfvaart wordt er op zondag 2 september 2018 een landschapswandeling van de bron tot de monding van de Turfvaart georganiseerd door het IVN Mark & Donge i.s.m. het Princenhaags museum. De lengte van de tocht is ongeveer 25 km. 

Route.
Om 9.00 uur word je vanaf het Princenhaags museum met een bus richting de bron van de Turfvaart vervoerd. Onder leiding van IVN-natuurgidsen wordt vanaf dat punt teruggelopen naar de monding van de Turfvaart in Breda. Halverwege de route ontvangt Brabants Landschap de 'Turfvaarters' in de Zwarte schuur op de Pannenhoef. Daarna wordt de tocht vervolgd richting het Princenhaags museum. De verwachte aankomst is 17.00 uur. 

Aanmelden
De kosten voor deelname aan deze wandeling bedragen € 8,00 waarbij je zelf lunchpakket en drinken mee moet nemen. Er is maar plaats voor maximaal vijftig personen. 

Aanmelden kan door € 8,00 over te maken aan IVN Mark & Donge NL84TRIO0390302082 O.v.v.: Bron naar Monding.
 

vr 7 septemberTentoonstelling Turfvaart en Bieloop 

Opening 400 jaar Turfvaart en Bieloop in het Princenhaags Museum 
Op 7 september opent de tentoonstelling 400 jaar Turfvaart en Bieloop (officieel is het Bijloop). Zet deze datum in uw agenda. Op zaterdag en zondag is het museum open en kan iedereen (gratis) binnenlopen.
 

za 8 sep - zo 9 sepOpen monumentendagen 

Open Monumentendagen
Op 8 en 9 september zijn de Open Monumentendagen en zal in het Princenhaags museum de tentoonstelling over 400 jaar Turfvaart en Bieloop te bezichtigen zijn.
 

zo 16 septemberDe veertiende Tien van t Aogje alweer Op zondag 167 september staat de 14de editie van de Tien van ’t Aogje in de agenda van vele wedstrijd en recreatieve lopers.
Elk jaar drukker: verwacht wordt dat er een historisch hoog aantal deelnemers zal zijn. Het deelnemers aantal zal ver boven de 1000 uitkomen, mede door de deelname van 3 basisscholen. De Boomgaard, Eerste Rith en Sinte Maerte, zullen vele kinderen en hun ouders op de been brengen, tijdens de Familieloop, om 16.00u. 

Daarvóór start de Tien met de 5km prestatieloop, om 13.00u. Het bestuur van de Tien is zeer verheugd om hierbij de burgemeester van Breda, Paul Depla, aan de start te mogen begroeten. Over enkele weken neemt hij ook deel aan de Bredase Singelloop en ziet dit samen met de  Tien van ’t Aogje als hoogtepunten in zijn sportieve jaar. 

Het hoogtepunt van deze dag ligt bij de 10km prestatieloop die start om 14 uur. Hierbij verwacht de organisatie zo’n 400 atleten aan de start. Er is ook dit jaar geen afzonderlijke wedstrijdloop meer.

Mocht je je nog in willen schrijven voor dit, waarschijnlijk gezelligste loopevenement van de regio, dan kan dat tot een halfuur voor aanvang van de diverse onderdelen. Kosten zijn €10,00, familieloop €2,00, bij voorinschrijving 5 of 2 euro.

Voor meer informatie: www.detienvantaogje.nl en het parcours vind je op deze pagina
 

za 20 oktoberJaarfeest van Aogse Bluf 

Aogse Bluf houdt vandaag het jaarfeest met véél muziek bij de 7 Heuveltjes, Galderseweg 27. Hou de datum maar alvast vrij. Tussen 20 en 2 uur en meer bijzonderheden op de Facebookpagina van Aogse Bluf.
 

do 28 februariCarnaval 2019: je hebt het of je hebt het niet 

G'eddut of g'eddut nie! Donderdag 28 februari start carnaval 2019 met het Vrouwkesbal en tot 5 maart blijft het feest. Alle bijzonderheden tzt op de website van de CC en in de Lapteen natuurlijk die rond 20 februari zal verschijnen.