Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
> Evenementen
> Bierreclame-café
> Koopzondagen
> Naar de markt
> Terraszitten op zondag
> Uitagenda Breda e.o.
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Holly Jolly Snoepwinkel
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Hieronder treft u een overzicht van geplande evenementen:
   
Evenementen in Etten-Leur 

Etten-Leur is een plek waar het goed toeven is. Makkelijk bereikbaar vanuit Princenhage per auto en bus (vanaf de haltes aan de Ettensebaan), een prachtig en groot winkelcentrum, onlangs nóg groter geworden doordat de Bisschopsmolenstraat werd her-ingericht met ook een prachtig overdekt stuk waarin bijvoorbeeld een supermarkt van Dirk van den Broek te vinden is van 2000 m2, naar onze begrippen erg groot en daar tegenover een groentenwinkel, zó mooi, vers en groot- die moet je gezien hebben. Ook vind je er de nummer 1 markt van Brabant  op de woensdagen én vol met activiteiten. De website Stappen en Shoppen produceert een volledige lijst: up-to-date.
 
1.7.2017
  

 

Princenhage Fonkelt van 13.00 tot 20.30 op de Haagse markt in Breda / Princenhage, Noord Brabant.
SEP, de Stichting Evenementen Princenhage zal ook dit jaar weer zorgen voor een fijne sfeer op de Haagse Markt. Op zaterdag 16 december met een afwisselend programma voor jong en oud. “Princenhage Fonkelt” wordt ook dit jaar wederom weer een groot succes voor groot en klein!

Neem contact op voor de huur van een kraam, food is vol! Graag tot ziens op Princenhage Fonkelt ! 

Voor aanmeldingen en vragen kunt u zich wenden tot J. van Oosterhout,
mail: jasper @ stichtingevenementenprincenhage.nl
Tel: 06 44 95 4991 
 

vr 6 okt - za 7 julHolland Got Talent show van SKIP 

Een talentenjacht van SKIP. Heb je talent voor iets? Laat dat dan zien aan Princenhage op de grote SKIP talentenjacht. Kijk op de website, vóór 25 september, hoe je te werk moet gaan om mee te kunnen doen. En op de avond zelf, 6 of 7 oktober in De Koe ben je natuurlijk ook van harte welko om te komen kijken. Kijk op school wanneer je precies moet komen!
 

di 14 nov - ma 1 janWinter Wonder Beek 

Vanaf vandaag staat de Markt in Prinsenbeek weer helemaal in het teken van Kerstmis, van de witte soort waar we nog van dromen. Er is een schaatsbaan/evenementenhal en er zijn tal van activiteiten. De meest complete lijst vind je op Prinsenbeek Nieuws en natuurlijk op de website van het evenement.
 

za 16 decemberKoor Odyssee Breda brengt kerstconcert in de Johanneskerk 

Zaterdagavond 16 december wordt door Koor Odyssee Breda o.l.v. Niels Loose een kerstconcert uitgevoerd. Een concert met als thema: ‘Kerst, feest van het licht’. Locatie is de prachtig versierde Johanneskerk Princenhage, Dreef 5. Aanvang 20.00 uur, kerk open vanaf 19.30 uur.
Op het programma staan werken van A. Bertali, F. Mendelssohn, A. Hammerschmidt, C. Saint-Saëns, J. Handl, D. Buxtehude, A. Sullivan, S. DeFord en veel meer moois.
Kaarten, à €7,50, zijn te koop (kinderen t/m 12 jaar gratis) aan de kerk of in de voorverkoop bij de Vrije Boekhandel Breda, Veemarktstraat 40 of Spelletjescafé de Zandloper, Zandbergweg 67. 

Reserveren kan via www.koorodysseebreda.nl, info @ koorodysseebreda.nl of 06-22804839. 
 

za 16 dec - zo 17 decDuitse kerstmarkt met vuurwerk in Prinsenbeek 

Dit weekeinde gezellig shoppen in Prinsenbeek op de kerstmarkt met op zaterdag 20 uur een grandioze vuurwerkshow.
 

za 16 decemberKerstconcert in Princenhage 

Stichting Evenementen Princenhage (SEP) organiseert op 16 december 2017 een Kerstconcert als afsluiting van Princenhage 75 jaar dorp in Breda. De Koninklijke harmonie Cecilia Princenhage zal samen optreden met het Koninklijke Breda's Mannenkoor. De Martinuskerk is vanaf 20.00 uur open, aanvang 20.30 uur precies. Kaarten € 7,50 vanaf 20 november verkrijgbaar bij Kaatje Jans, café Aogse Markt en restaurant Don Qui-John.
 

za 16 decemberKerstmarkt op de Haagsemarkt 

Zaterdagmiddag is het 'Princenhage Fonkelt'. De Haagsemarkt is aangekleed als kerstmarkt, er is glühwein en in de avond is ter afsluiting van Princenhage 75 een kerstconcert in de Martinuskerk. Zie elders op de pagina.
 

di 19 decemberKerststukjes maken in wijkcentrum Princenhof  

Op dinsdag 19 december nodigt Kamerkoor Sempre Belle u uit om samen met hen in de Kerstsfeer te komen. U bent van harte welkom van 13.00 uur tot 16.30 uur om Kerststukjes te maken in wijkcentrum Princenhof. Voor de benodigde materialen wordt gezorgd en u krijgt een kopje koffie/thee met wat lekkers. Laat even weten als u van plan bent te komen. We kunnen dan rekening houden met de hoeveelheid materiaal dat nodig is. 

Inschrijven op woensdag 13 december van 13.00 tot 16.30 uur bij Princenhof. Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen.
Wijkcentrum Princenhof, Princentuin 1, tel. (076) 5309791. 
 

vr 22 decemberSanta Run in Prinsenbeek 

Vrijdag 22 december, 19 uur, vanaf de Markt in Prinsenbeek: de Santa Run. Lopers en wandelaars kunnen gekleed in een kerstpak een speciaal parcours van 1.500 meter één, twee of drie keer afleggen, hardlopend of wandelend. De start is om 19.00 uur bij de ijsbaan. Het parcours zal deels door het met waxinelichtjes verlicht Park Over-Bos lopen en dit jaar ook over de schaatsbaan. De totale opbrengt komt te goede aan de Stichting Vrienden van de Zonnebloem Prinsenbeek en de Jeugdraad Prinsenbeek.

Voor de start is er een gezamenlijke warming-up op gezellige kerstmuziek. Onderweg zal een koor en een orkest ondersteuning bieden. Bij aankomst staat voor elke deelnemer soep en een consumptie gereed en ontvangt deze ook nog een herinneringsvaantje.

Deelname aan de Santa-Run Run kan alleen in een kersman-/vrouwpak. Kinderen die te klein zijn voor een pak kunnen deelnemen met een eigen kerstmuts. Inschrijven kan bij Van Uum Toys-Deco-Gifts, Groenstraat 15 in Prinsenbeek.

Deelname kost €8,50 (inclusief pak, consumpties en startnummer). Er zijn kleine en grote pakken (tot 130 cm en groter dan 130 cm). Deelname kost €6,00 bij bezit van een eigen pak of voor kinderen met eigen muts. Inschrijven kan tot 14 december bij Van Uum en vanaf 14 december tot 21 december bij de kassa van de schaatsbaan. Ook op 22 december is inschrijven nog mogelijk, vanaf 18.00 uur bij de kassa van WinterWonderBeek. Dan kost het €11 (inclusief pak) of €8,50 (zonder pak). 
 

vr 22 decemberKerstconcert door het Jongerenkoor Princenhage 

Het Jongerenkoor Princenhage (JKP) organiseert op vrijdagavond 22 december een kerstconcert. Zij zullen dan verschillende kerstliedjes ten gehore brengen. Liedjes als Stille nacht, The christmas way en Frosty the snowman.

Vanaf 20.30 uur tot ongeveer 22.00 uur is iedereen van harte welkom in de Martinuskerk te Princenhage. Naast muzikale omlijsting verzorgt het JKP ook een kleine versnapering en een warme drank.

Je kunt kaartjes bestellen door een mail te sturen naar info@jkpbreda.nl. Vermeld in het mailtje je naam en het aantal kaartjes die je wenst. kaartjes kosten € 3,50 per stuk. Je kunt de kaartjes vooraf betalen door het bedrag over te maken naar
NL20RABO0182404315 op naam van J. Dekker. Tevens kun je aan de deur een kaartje kopen.

Wij hopen op een volle kerk tijdens ons kerstconcert, dus nodig al jullie vrienden, familie en kennissen uit! 
 

vr 22 decemberSamen Eten in Kerstsfeer in wijkcentrum Princenhof  

Op vrijdag 22 december bent u welkom om samen te genieten van een feestmaaltijd in wijkcentrum Princenhof. Op het menu staat: garnalencocktail of kipcocktail, bospaddestoelensoep, de keuze tussen zalm of varkenshaas geserveerd met aardappel kroketjes, erwtjes en worteltjes en haricots verts en afsluitend een dessert. 

Aanvang 17.30 uur (Zaal open vanaf 17.00 uur). Kosten € 15,00 (BredaPas € 12,00). Aanmelden: vanaf woensdag 13 december vanaf 13.30 uur. 

Wijkcentrum Princenhof, Princentuin 1, tel. (076) 530 97 91. 
 

za 23 decemberKerstconcert Cantabile en Capella ex Occasione 

Capella Ex Occasione o.l.v. Ruben de Grauw en Cantabile o.l.v. Ad van Unen werken weer samen! Onder de titel Noël worden koorwerken van Franse componisten uitgevoerd. 

De koorwerken in het Latijn en Frans omspannen eeuwen van vocale kerstmuziek: van de middeleeuws tot en met hedendaags. Bekende namen zijn César Frank en Francis Poulenc. Minder bekend (maar wel bemind) zijn namen als Dufay (middeleeuwen/renaissance) en de jonge, Maltese componist Christopher Muscat. De koren laten het publiek hier graag kennis mee maken! 

Grote Kerk Breda, aanvang 20.15 uur
 

do 8 feb - di 13 febCarnaval in t Aogje: Kik ons gaon! 
Kik ons gaon! is het motto van carnaval 2018 in 't Aogje. Tussen 8 en 13 februari 2018 verandert Princenhage, Dorp in Breda weer in 't Aogje waar het heerlijk wonen, werken, leven, winkelen, sporten én carnaval vieren is. Zie de website princenhage.net voor alle bijzonderheden, of de website van cctaogje.nlOp 28 februari 2017 werd het nieuwe motto voor de Carnaval van 2018 bekend gemaakt: Kik ons gaon! 

Het jaar in Princenhage-Breda, 't Aogje, is grofweg verdeeld in 2 delen. De 6 maanden voorafgaand aan carnaval waar alvast genoten wordt van alle voorbereidingen en de zes maanden na de carnaval, waar genoten wordt van de afgelopen versie.

Tussen 8 en 13 februari 2018 is het grote feest. Zo tegen oktober komen de eerste berichten. Hou de website van CC 't Aogje in de gaten!
zo 8 aprilEerste H. Communie voor Prinsenbeek 
zo 15 aprilEerste H. Communie in de Martinuskerk