Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
> Evenementen
> Bierreclame-café
> Koopzondagen
> Naar de markt
> Terraszitten op zondag
> Uitagenda Breda e.o.
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Holly Jolly Snoepwinkel
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Hieronder treft u een overzicht van geplande evenementen:
   
Evenementen in Etten-Leur 

Etten-Leur is een plek waar het goed toeven is. Makkelijk bereikbaar vanuit Princenhage per auto en bus (vanaf de haltes aan de Ettensebaan), een prachtig en groot winkelcentrum, onlangs nóg groter geworden doordat de Bisschopsmolenstraat werd her-ingericht met ook een prachtig overdekt stuk waarin bijvoorbeeld een supermarkt van Dirk van den Broek te vinden is van 2000 m2, naar onze begrippen erg groot en daar tegenover een groentenwinkel, zó mooi, vers en groot- die moet je gezien hebben. Ook vind je er de nummer 1 markt van Brabant  op de woensdagen én vol met activiteiten. De website Stappen en Shoppen produceert een volledige lijst: up-to-date.
 
1.7.2017
  

Warme maaltijd in wijkcentrum Princenhof  

Wist u dat u op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 12.00 en 13.00 uur een heerlijke warme maaltijd kunt gebruiken in wijkcentrum Princenhof. Kom eens langs. U kunt zich vóór 9.30 uur aanmelden bij één van de vrijwilligers op telefoonnummer: (076) 530 97 91. U bent van harte welkom! 

Wijkcentrum Princenhof, Princentuin 1, tel. (076) 530 97 91 
 

Bingo in O.C. de Vlieren  

Op dinsdag 17 juli van 14.00 tot 16.30 uur: bingo! De zaal in Ontmoetingscentrum De Vlieren gaat open om 13.30 uur. Tien rondes en één extra super ronde. Totale kosten: €6,75. 

O.C. de Vlieren, Mgr. Nolensplein 1, tel. (076) 514 28 55. 
 

za 25 augustusRepaircafé Dobbelsteen  

Op zaterdag 25 augustus van 12.00 tot 16.00 uur Repaircafé in de Dobbelsteen.
Open inloop waar deskundigen aanwezig zijn voor allerlei reparaties aan o.a. kleine huishoudelijke apparaten, kleding, fietsen, speelgoed, sieraden en horloges. De reparaties zijn gratis, behoudens onderdelen of materialen. Donaties om de kosten te dekken zijn altijd welkom. 

Locatie: Doelen 36. Coördinator: Henk Oomen, tel. (06) 15 24 24 74 of e-mail henk.oomen1948 @ hotmail.com. Ben je zelf deskundig en wil je graag iets repareren, neem contact op met Henk Oomen. Voor naaimachinereparaties altijd van tevoren contact opnemen. 
 

za 25 augustusSKIP Back to school 

Lokatie: Dorpswei aan de Dreef 8 en lees de details op http://www.skipprincenhage.nl
 

za 25 aug - zo 2 sepExpositie van Frans van Veen in het Princenhaags Museum 

Landschapsschilder Frans van Veen zal van 25 augustus t/m 2 september werken exposeren in de expositieruimte van het museum.
 

zo 26 augustusEerste Kinderkerk in de Johanneskerk 

Lekker uitgerust, misschien wel bruin: vanaf vandaag is er weer gezellig kinderkerk voor de kids tijdens de dienst van 10 uur.
 

zo 2 septemberWandeling van 25 km langs de Turfvaart 

Ter ere van het 400-jarig bestaan van de Turfvaart wordt er op zondag 2 september 2018 een landschapswandeling van de bron tot de monding van de Turfvaart georganiseerd door het IVN Mark & Donge i.s.m. het Princenhaags museum. De lengte van de tocht is ongeveer 25 km. 

Route.
Om 9.00 uur word je vanaf het Princenhaags museum met een bus richting de bron van de Turfvaart vervoerd. Onder leiding van IVN-natuurgidsen wordt vanaf dat punt teruggelopen naar de monding van de Turfvaart in Breda. Halverwege de route ontvangt Brabants Landschap de 'Turfvaarters' in de Zwarte schuur op de Pannenhoef. Daarna wordt de tocht vervolgd richting het Princenhaags museum. De verwachte aankomst is 17.00 uur. 

Aanmelden
De kosten voor deelname aan deze wandeling bedragen € 8,00 waarbij je zelf lunchpakket en drinken mee moet nemen. Er is maar plaats voor maximaal vijftig personen. 

Aanmelden kan door € 8,00 over te maken aan IVN Mark & Donge NL84TRIO0390302082 O.v.v.: Bron naar Monding.
 

vr 7 septemberTentoonstelling Turfvaart en Bieloop 

Opening 400 jaar Turfvaart en Bieloop in het Princenhaags Museum 
Op 7 september opent de tentoonstelling 400 jaar Turfvaart en Bieloop (officieel is het Bijloop). Zet deze datum in uw agenda. Op zaterdag en zondag is het museum open en kan iedereen (gratis) binnenlopen.
 

za 8 sep - zo 9 sepOpen monumentendagen 

Open Monumentendagen
Op 8 en 9 september zijn de Open Monumentendagen en zal in het Princenhaags museum de tentoonstelling over 400 jaar Turfvaart en Bieloop te bezichtigen zijn.
 

zo 16 septemberDe veertiende Tien van t Aogje alweer Op zondag 167 september staat de 14de editie van de Tien van ’t Aogje in de agenda van vele wedstrijd en recreatieve lopers.
Elk jaar drukker: verwacht wordt dat er een historisch hoog aantal deelnemers zal zijn. Het deelnemers aantal zal ver boven de 1000 uitkomen, mede door de deelname van 3 basisscholen. De Boomgaard, Eerste Rith en Sinte Maerte, zullen vele kinderen en hun ouders op de been brengen, tijdens de Familieloop, om 16.00u. 

Daarvóór start de Tien met de 5km prestatieloop, om 13.00u. Het bestuur van de Tien is zeer verheugd om hierbij de burgemeester van Breda, Paul Depla, aan de start te mogen begroeten. Over enkele weken neemt hij ook deel aan de Bredase Singelloop en ziet dit samen met de  Tien van ’t Aogje als hoogtepunten in zijn sportieve jaar. 

Het hoogtepunt van deze dag ligt bij de 10km prestatieloop die start om 14 uur. Hierbij verwacht de organisatie zo’n 400 atleten aan de start. Er is ook dit jaar geen afzonderlijke wedstrijdloop meer.

Mocht je je nog in willen schrijven voor dit, waarschijnlijk gezelligste loopevenement van de regio, dan kan dat tot een halfuur voor aanvang van de diverse onderdelen. Kosten zijn €10,00, familieloop €2,00, bij voorinschrijving 5 of 2 euro.

Voor meer informatie: www.detienvantaogje.nl en het parcours vind je op deze pagina
 

za 20 oktoberJaarfeest van Aogse Bluf 

Aogse Bluf houdt vandaag het jaarfeest met véél muziek bij de 7 Heuveltjes, Galderseweg 27. Hou de datum maar alvast vrij. Tussen 20 en 2 uur en meer bijzonderheden op de Facebookpagina van Aogse Bluf.
 

zo 28 oktoberVisdag Princenhage 2018 op de Westerschelde en de zee 
De 48e Visdag 2018 van Princenhage is dit jaar op 28 oktober 2018. We vertrekken met 2 boten vanuit Hansweert om te gaan vissen op de Westerschelde en op zee. Hopelijk nóg meer vis dan afgelopen jaar en in ieder geval: minstens net zo gezellig. Na terugkeer een mosselavond in De Posthoorn. Zet de datum alvast in uw agenda en wilt u al melden dat u mee gaat: stuur een mailtje aan Gerard Reniers op mailadres gpm.reniers @ versatel.nl dan houden we u verder op de hoogte. Kijk t.z.t. op de website voor de laatste info.


 


meer..
do 28 februariCarnaval 2019: je hebt het of je hebt het niet 

G'eddut of g'eddut nie! Donderdag 28 februari start carnaval 2019 met het Vrouwkesbal en tot 5 maart blijft het feest. Alle bijzonderheden tzt op de website van de CC en in de Lapteen natuurlijk die rond 20 februari zal verschijnen.