Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
> Evenementen
> Bierreclame-café
> Koopzondagen
> Naar de markt
> Terraszitten op zondag
> Uitagenda Breda e.o.
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Holly Jolly Snoepwinkel
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Hieronder treft u een overzicht van geplande evenementen:
   
Evenementen in Etten-Leur 

Etten-Leur is een plek waar het goed toeven is. Makkelijk bereikbaar vanuit Princenhage per auto en bus (vanaf de haltes aan de Ettensebaan), een prachtig en groot winkelcentrum, onlangs nóg groter geworden doordat de Bisschopsmolenstraat werd her-ingericht met ook een prachtig overdekt stuk waarin bijvoorbeeld een supermarkt van Dirk van den Broek te vinden is van 2000 m2, naar onze begrippen erg groot en daar tegenover een groentenwinkel, zó mooi, vers en groot- die moet je gezien hebben. Ook vind je er de nummer 1 markt van Brabant  op de woensdagen én vol met activiteiten. De website Stappen en Shoppen produceert een volledige lijst: up-to-date.
 
1.7.2017
  

za 30 sep - zo 22 oktVan Gogh ontmoet Strube in Etten-Leur (vanaf 30.9) 

Exposite "Strube ontmoet Van Gogh" in de Van Goghkerk, Markt 4 in Etten Leur. Open op woensdag t/m zondag van 13.30 tot 16.30 uur.

Toegangsprijzen: volw: € 4,–  65+ € 3,–Vrienden/donateurs van Jan Strube: € 2,–

Er vindt een veiling plaats van Strube werken op zondag 22 oktober om 14 uur. De te veilen werken van Jan Strube (o.a. tekeningen, litho’s, en olieverf-schilderijen) zijn voorafgaand aan de veiling daar te zien op zondag 22 oktober 2017 tussen 11.00 en 14.00 uur.

vr 6 okt - za 7 julHolland Got Talent show van SKIP 

Een talentenjacht van SKIP. Heb je talent voor iets? Laat dat dan zien aan Princenhage op de grote SKIP talentenjacht. Kijk op de website, vóór 25 september, hoe je te werk moet gaan om mee te kunnen doen. En op de avond zelf, 6 of 7 oktober in De Koe ben je natuurlijk ook van harte welko om te komen kijken. Kijk op school wanneer je precies moet komen!
 

vr 13 okt - zo 22 oktKermis in de stad (13-22.10) 

Vanaf vrijdag 13 oktober tot 22 oktober is het najaarskermis op het Chasséveld. Dinsda 17 oktober krijg je overal korting en op 19 oktober is er 's avonds een groot vuurwerk. Op 22 oktobr tenslotte meet&greet met buurman en buurman.
 

vr 20 okt - zo 22 oktJoti-Jota 2017. Scouting St Martinus doet weer mee 

Komend weekend is het weer zover. Het is weer JOTI-JOTA. Dit betekent dat scouts van over de hele wereld met elkaar praten via de radio en sinds 1996 ook al via Internet.  De vorafgaande weken zijn er flink veel voorbereidingen getroffen. De laatste dagen, vooral in de avonduren, wordt er echter het hardst gewerkt om alles klaar te krijgen. Achter het scoutinggebouw verrijst langzaam een toren van wel 14 meter hoog. Hierop komt de antenne te staan. Op de vrijdag gaat de JOTA van start en duurt tot zondagmiddag. Zaterdagmiddag 21 oktober van 14.00 uur tot 16.00 uur is iedereen aan de Doelen 36 welkom om een kijkje te komen nemen. Hun roepnaam is PA0HWB/J  dus als je ze hoort weet je dat je verbonden bent met Princenhage.
 
 

za 21 oktoberBingo in Princenhof 

Op zaterdag 21 oktober laat KBO in samenwerking met WIJ de balletjes weer rollen. In maar liefst 11 rondes zijn er mooie prijzen te winnen. Kosten € 9,00 (KBO leden € 7,00). Bij aanvang gratis één kopje koffie of thee. Aanvang 13.30 uur (zaal open 13.00 uur). 

Princenhof, Princentuin 1, tel. 5309791. 
 

di 24 oktoberPresentatie: Romeinse keizers op de voet gevolgd 

De Salonbibliotheek presenteert……………..
‘Enkele Romeinse keizers op de voet gevolgd’ in wijkcentrum Princenhof
 


Op dinsdag 24 oktober is er van 14,00-16.00 uur een presentatie ‘Enkele Romeinse keizers op de voet gevolgd’ in wijkcentrum Princenhof. 

We reizen tweeduizend jaar terug in de tijd en volgen enkele belangrijke en boeiende Romeinse keizers zoals Augustus, Nero, Vespasianus, Trajanus en Constantijn de Grote en ook generaal Julius Caesar komt om de hoek kijken. We maken kennis met openbare pleinen als het Forum Romanum, tempels (o.a. Pantheon), (amfi)theaters, badhuizen, circussen, triomfbogen en bisilica’s. 

Marc Permeke geeft een inkijkje in de boeiende leefwereld van Rome en de Romeinen. De toegang is gratis. U bent van harte welkom. 

Wijkcentrum Princenhof, Princentuin 1, Breda. 
 


meer..
di 24 oktoberHome Movie Day Princenhage 

Ter gelegenheid van de wereldwijde Home Movie Day vindt er dit jaar (2017) voor de allereerste keer in Princenhage een home-movie-day-evenement plaats. Dat gebeurt op zaterdag 14 oktober in Verenigingsgebouw De Dobbelsteen, Doelen 36 vanaf 10.30 uur. De dag staat helemaal in het teken van de oude 8- en 16 mm movies.

Jan Bouwmans is de organisator en hij legt aan de redactie van het Wijkblad Princenhage uit over het hoe en wat. Let dus op een van de komende nummers en reserveer alvast deze datum!
 

vr 27 oktoberSamen Eten, thema Frankrijk in wijkcentrum Princenhof  

Op vrijdag 27 oktober bent u welkom om samen te genieten van een maaltijd met als thema Frankrijk in wijkcentrum Princenhof. Of zo je wilt: een wildavond want het is immers een heerlijke wildstoof. Op het menu staat: uiensoep met stokbrood, wildstoof, aardappelgarnituur en twee soorten groenten met als afsluiting een kaasplankje. Aanvang 17.30 uur (Zaal open vanaf 17.00 uur). 

Kosten € 15,00 (BredaPas € 12,00). Aanmelden: vanaf woensdag 18 oktober vanaf 13.30 uur. 

Wijkcentrum Princenhof, Princentuin 1, tel. (076) 5309791. 
 

za 28 oktoberSKIP Halloween party 

Zie de nieuwspagina voor bijzonderheden, de avond vindt plaats in De Koe. Aanvang: 18:45 uur voor groepen 1-4 (einde: 20.15) en groepen 5-8 beginnen om 20.30 met het feest (einde: 22.30 uur). Consumptiebonnen zijn 1,50 per stuk en geef voor de kleinen  een briefje met naam en telefoonnummer mee zodat er snel ingeschreven kan worden. 
 

za 28 oktoberRepaircafé Dobbelsteen  

Op zaterdag 28 oktober van 12.00 tot 16.00 uur Repaircafé in de Dobbelsteen.
Open inloop waar deskundigen aanwezig zijn voor allerlei reparaties aan o.a. kleine huishoudelijke apparaten, kleding, fietsen, speelgoed, sieraden en horloges. De reparaties zijn gratis, behoudens onderdelen of materialen. Donaties om de kosten te dekken zijn altijd welkom. Locatie: Doelen 36. Coördinator: Henk Oomen, tel. (06) 15 24 24 74 of e-mail henk.oomen1948 @ hotmail.com. Ben je zelf deskundig en wil je graag iets repareren, neem contact op met Henk Oomen. Ook voor naaimachinereparaties moet met hem contact worden opgenomen: de naaimachinereparateur komt namelijk alleen op afspraak. 
 

zo 29 oktoberBokbierdag in het Bierreclamemuseum  

Bokbierdag betekent veel verschillende (bijzondere!) bokbieren op fles en van het vat. Met een glas mooi donker bier in de hand kun je genieten van het optreden van een echte folkband. Welke, dat wordt nog bekendgemaakt. 

 

zo 29 oktoberVan Oers Marathon: dé herfstloop van de regio 

Van Oers Marathon Brabant - De klassieke herfstmarathon

2017 de 35e editie

Het wordt een feestelijk evenement dat je niet mag missen in je "loopbaan" en wel om de volgende redenen: 

• deze herfstklassieker staat bekend om de verscheidenheid in haar mooie parkoers: het centrum met zijn bruisende sfeer, de ruime vlakke wegen in het buitengebied en het prachtig natuurgebied Pannenhoef, getooid in mooie herfstkleuren. En… het is overal verhard en vlak! Dat loopt lekker. Bovendien zijn de 10 km, hele en halve marathon gecertificeerd door de Atletiek Unie;
• volop keus in afstanden: een hele marathon, een halve marathon, 5 km, 10 km, familieloop, bedrijvenloop en een estafette marathon.
• bekend om zijn goede organisatie en service;
• lage inschrijfgelden, de hele marathon is zelfs de goedkoopste in Nederland. 

Vul dus nu het inschrijfformulier in en tot 29 oktober a.s. in Etten-Leur aan de start.

Maar ook zijn uiteraard niet lopers, bezoekers, supporters en shoppers deze laatste zondag van oktober van harte welkom in Etten-leur. Er is volop muziek en de horeca gelegenheden langs het parcours met hun fijne terrassen en het Winkelhart nabij start en finish zijn open! 
 

zo 29 oktoberVlooienmarkt BAK In de Drie Linden 

Tussen 11 en 16 uur houdt de Beekse Carnavalsvereniging BAK de jaarlijkse vlooienmarkt in De Drie Linden. Opbrengst voor het stimuleren van sociaal culturele evenementen in Boemeldonck.
 

zo 29 oktoberPrincenhage in Beeld in de Johanneskerk 

Princenhagenaars worden opgeroepen hun mooiste foto van Princenhage in te sturen. Deze foto’s worden op zondag 29 oktober a.s. tentoongesteld in de Johanneskerk in Princenhage. De bezoekers van deze tentoonstelling kunnen dan kiezen welke foto zij het mooist vinden. Uiteraard gaan we de maker van de winnende foto in het zonnetje zetten.

Hoe doe je mee?
Stuur je foto, met daarbij aangegeven waar en wanneer je de foto hebt gemaakt en eventueel een beschrijving van de foto, naar: princenhage75jaarbreda @ gmail.com 

Je mag meerdere foto’s insturen. Op de foto mag geen naam staan i.v.m. een eerlijke jurering door de bewoners van Princenhage tijdens de tentoonstelling. Zorg voor een hoge resolutie van de foto.

Let op, door het insturen van een foto geef je de stichting Princenhage dorp In Breda toestemming deze foto’s te gebruiken (na de wedstrijd zullen we uiteraard je naam vermelden).
 

vr 3 novemberDiner in Ontmoetingscentrum de Vlieren 

Op vrijdag 3 november wordt in Ontmoetingscentrum de Vlieren een drie-gangen maaltijd geserveerd. Op het menu staat: ossenstaartbouillon, vleesstoverij met zoete aardappelen en gemengde groenten uit de oven en als dessert apfelstrudel met slagroom. De prijs van deze driegangen-maaltijd is € 12,50 (BredaPas € 9,75). Aanvang 17.30 uur. 

Aanmelden bij Nelly van Duuren, tel. (076) 514 15 73 of bij de receptie van Zorg voor elkaar Breda, tel. (076) 525 15 00 tot en met vrijdag 27 oktober. 

O.C. De Vlieren, Mgr. Nolensplein 1, tel. (076) 514 28 55. 
 

vr 3 novemberWandelen bij wijkcentrum Princenhof  

Iedere vrijdagochtend van 10.00 uur tot 11.00 uur wandelen met een klein groepje bij wijkcentrum Princenhof. Verzamelen en start bij Princenhof. Niet goed ter been, de rolstoel en de rollator kunnen mee. Lekker een frisse neus halen en daarna onder het genot van een kopje koffie/thee napraten. Deelname is gratis. 

Wijkcentrum Princenhof, Princentuin 1, tel. (076) 5309791. 
 

za 4 novemberVoorstelling van MuziekTheater ROES 

ROES Kids Breda is een groep voor kinderen van ongeveer 9 tot 12 jaar. Zij krijgen niet alleen zang- en drama-educatie, maar zullen eens per maand bezig zijn met dans en beweging.

Er is ruimte voor ensemblezang, solozang en een kennismaking met meerstemmig zingen, terwijl er ook gewerkt gaat worden aan tekstbeleving, monologen en dialogen, acteertechnieken en presentatie. Een belangrijk element is ook de juiste uitspraak van de Nederlandse taal. 

Op 4 november geven ze een voorstelling in De Koe. Tegen die tijd kunt u hier en op hun website lezen wat voor leuks ze laten zien.
 

za 4 novemberDiner van wild bij De Posthoorn 

Vanavond is het jaarlijkse wild-diner bij Restaurant De Posthoorn aan de Haagweg 448. Aanvang 18:30 en alle bijzonderheden vindt u t.z.t. op de website van het restaurant. U kunt ook even bellen natuurlijk: 5211546 
 

zo 5 novemberOptreden van t Ploegeske in De Koe 

't Ploegeske treedt vanaf 14 uur op in De Koe (zaal open vanaf 13.30 uur) en zal het nieuwe zangrepertoire 2018 presenteren. Toegang gratis en het belooft een sprankelend optreden te worden. Het al 37 jaar bestaande gezelschap breng blaas- en zangmuziek en treedt voornamelijk op in verzorgingstehuizen, voor ouderenorganisaties en verenigingen die een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Zie hun website om te zien wat voor een mooi gezelschap het is. 
 

za 11 novemberPrincenhage 75: stijlconcerten 

In het kader van 'Princenhage 75' zullen er in vier van de mooiste historische gebouwen van Princenhage intieme stijlconcerten worden gegeven. Die vier gebouwen zijn natuurlijk het Stadhuis uit 1792, de woning van de familie Roobol aan de Haagsemarkt uit 1746, de woning van Ellie Smulders aan de Haagweg uit de 18e eeuw én de Johanneskerk, daterend van 1819. In deze stijlvolle omgevingen bijzondere uitvoeringen van werken van beroemde componisten. Zo zingt tenor Oscar Verhaar met begeleiding op de luit door Michiel Niessen liederen uit de 17e eeuw, ensemble Luci Serene zingt aria's, pianokwartet Indigo presenteert stukken van Mozart tot hedendaagse componisten. In de Johanneskerk is er dan tot slot een gezamenlijk optreden. U begrijpt dat er door de intimiteit van de concerten niet veel bezoekers kunnen zijn. In de bijgaande informatiebrochure kunt u lezen wat u moet doen om straks in november te behoren tot één van de uitverkorenen.
 

za 11 novemberMottomot, bekendmaking van de Prins 

Op zaterdag 11 november om 20.00 uur wordt de nieuwe Prins van 't Aogje bekendgemaakt op de Markt. De kieltjes worden weer uit de kast gehaald, want met de presentatie van onze nieuwe leutvorst gaat ook het carnavalsseizoen 2017-2018 officieel van start. Maar niet alleen onze Prins wordt weer aan het volk voorgesteld, ook de joffers, de nar en de andere voortrekkers van de Aogse Carnaval zullen hun opwachting maken op het bordes van het Raadhuis. Namen?  Kik ons gaon.... dus het is weer boordevol actie als altijd.

Het Mottomot
Zoals al vele jaren de traditie is, organiseert ook dit jaar Stichting C.C. ‘t Aogje op de zaterdagavond na de bekendmaking van de Prins het Mottomot. Dit jaar zoeken wij op 11 november het beste carnavalslied voor het motto, Kik ons gaon...

Tijdens het Mottomot wordt het carnavalslied voor 2018 gekozen door de carnavalsverenigingen van 't Aogje samen met de jury. Per vereniging mag er één stem uitgebracht worden voor het meest carnavaleske nummer en één stem voor het beste carnavalslied. Samen met de score van de 3 koppige jury resulteert dit in een winnaar voor beide categorieën. Tip: de redactie verwacht natuurlijk Aogse Bluf als winnaar want ze zijn ijzersterk in het creëren van pakkende muziek en teksten.

Wanneer u als individu, vereniging of kapel wil deelnemen aan ‘t Aogse Mottomot verzoeken wij u om dit vóór 31 oktober kenbaar te maken per e-mail: festiviteiten @ cctaogje.nl

De avond in De Koe gaat om 21:00 uur van start met de receptie voor de prins en rond 22:30 uur zal het Mottomot aanvangen.

Lampionnenoptocht

De nar Tinus, Peer Bromtol, de voltallige Ministerraad én BB de Bielopers lopen zaterdag uit om de prins met zijn joffers in te halen op de Aogse Markt. Vanaf 19 uur deelt de commissie buitengebeuren van de CC lichtstaven uit aan de kinderen. Dit gebeurt op de Haagsemarkt en bij de kerk. Na de Martinusviering van 19.00 uur starten de feestelijkheden met de traditionele lampionnenoptocht voor de kinderen. Daarna wordt  de nieuwe Prins eindelijk aan alle carnavalsvierders gepresenteerd (rond 20 uur). Aansluitend bent u uitgenodigd om onze Prins te feliciteren in de Koe waar omstreeks 21.00 uur het MottoMot van start gaat. Tijdens dat MottoMot wordt het carnavalslied 2018 gekozen.  Naast eeuwige roem bij onze 8000+ inwoners is er voor de winnaar een geldprijs beschikbaar van € 55,-- De prijs voor de tweede en derde plaats is respectievelijk € 33,-- en € 11,--. Naast bovengenoemde prijzen stelt stichting C.C. 't Aogje ook een carnavaleske prijs ter beschikking. De winnaar van deze prijs wordt door de publieksjury bepaald. 
  

zo 12 novemberSfeervol herfstconcert Novafonie 

Vocaal Ensemble Novafonie uit Breda geeft op zondagmiddag 12 november 2017 om 15.00 uur een sfeervol herfstconcert in de Waalse kerk te Breda. Novafonie onder leiding van dirigente Alice Roes zingt een programma met koorwerken van Duitse componisten. Laat u meevoeren door de warme klanken van de muziek van Brahms en Wolff, begeleid door pianiste Marijke Dieckmann. Het topstuk is een achtstemmig werk van Schütz voor dubbelkoor. Een uitbundige Mozart en een swingende Bach maken het geheel af.
Strijkersensemble Mixed Nuts van de Nieuwe Veste onder leiding van Paul Fischer verzorgt een muzikaal intermezzo. Deze groep enthousiaste jonge strijkers van de muziekschool in Breda laat horen hoe leuk samenspelen is. Daarbij komen verschillende stijlen en genres aan bod. 

Kaarten à €10,- zijn nog te koop voor aanvang van het concert aan de kerk. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Kaarten kunt u ook reserveren via novafonie @ gmail.com. Het adres van de Waalse kerk is Catharinastraat 83 te Breda.
Vocaal Ensemble Novafonie is een a capella kamerkoor bestaande uit ruim twintig enthousiaste zangers en zangeressen. Het koor bestaat ruim vijfentwintig jaar en repeteert iedere donderdagavond in de Haagse Beemden te Breda. Novafonie start in 2018 met een zangproject rondom de Oriënt Express. Zin om mee te zingen? Neem gerust contact op via novafonie @ gmail.com of kijk op www.novafoniebreda.nl 
 

zo 12 novemberAccordeon-middag in De Poort, Baarle 

Met muzikanten uit Brabant en Vlaanderen, dus ambiance verzekerd. 

We beginnen al vroeg met de kaartverkoop, rond het middaguur, want de eerste optredens beginnen om 13 uur. We stoppen ook op tijd rond 18 uur, want dan gaat de keuken open, om eenieder weer te kunnen voorzien van heerlijke spijzen van de grote of de kleine kaart.

De optredende artiesten zijn: Duo Nostagia, Tiroler Jean, Ger Kolgen, Rini Marijnissen, Jan Burg, Frans Martens, Leander, Johan de Krey, Kees Maifait, De Grensmuzikanten .....

De inkom bedraagt 5 € aan de zaal. 
Eetcafé De Poort aan de Bredaseweg 12 in Baarle
 
 

za 18 novemberSinterklaasmiddag in Princenhof  

Op zaterdag 18 november organiseert De Zonnebloem, afdeling Princenhage in samenwerking met WIJ een Sinterklaasviering met bingo in Princenhof. U kunt genieten van een kopje koffie/thee, een drankje en hapjes en mee doen aan de Bingo.
Aanvang 14.00 uur tot 16.30 uur. (Zaal open 13.30 uur). Kosten € 10,00.
Kaartverkoop vanaf maandag 30 oktober 13.30 uur. (De kaarten zijn persoonsgebonden!) 

Princenhof, Princentuin 1, tel. (076) 530 97 91. 
 

za 18 novemberIntocht St Nicolaas in Breda 

Het nieuwe Sint Nicolaas Comité Breda onder leiding van Ronnie Voesenek heeft het voor elkaar. Met bijzonder veel genoegen kunnen zij u mededelen dat ook dit jaar de Goedheiligman Breda zal bezoeken.

Sinterklaas zal op 18 november 2017 om 14:00 aanmeren in Breda.

Natuurlijk hoort hier ook een intocht bij. Meer dan 175 Zwarte pieten, recht uit de schoorstenen, zullen meelopen, rijden en springen in een prachtige bonte stoet. Aan het eind van de stoet zullen Sinterklaas, de hellebaardiers en zijn trouwe schimmel niet ontbreken.

Op deze website vind je meer informatie over de intocht en andere evenementen die zij organiseren.

Voor de kinderen zijn er spelletjes, kleurplaten en… ze kunnen het Lokaal Sinterklaas Journaal op onze website volgen! 
 

za 18 novemberVerkiezingsavond Jeugdprins(es) en Jeugdraad 

Hallo jongens en meisjes,

Stichting C.C. ’t Aogje organiseert ook dit jaar in samenwerking met S.K.I.P. een fantastische verkiezingsavond voor de  carnavals Jeugdraad van Princenhage! Heb je altijd al Prins of Prinses willen zijn met carnaval of in het prinselijk gevolg willen zitten? Grijp dan nu je kans en wie weet word jij de volgende Jeugdprins(es) of lid van de Jeugdraad van ’t Aogje.

De verkiezingsavond vindt plaats op zaterdag 18 november 2017 in gemeenschapshuis De Koe en is bedoeld voor de groepen 6 t/m 8. Deze avond kun je op het podium van de Koe laten zien waarom juist jij Jeugdprins(es) of lid van de Jeugdraad moet worden. Wij hebben al nagedacht over welke talenten/kwaliteiten we graag willen zien: 

-Voor de Prins(es) zijn wij op zoek naar iemand, die goed kan praten, op een podium durft te staan, die goed sfeer kan maken en dit ook in de act laat zien.
-De Joffers moeten kunnen dansen, springen en lachen. Ze mogen zowel samen als alleen optreden.
-De Ministers geven het goede voorbeeld. Daarom komen ze als groep op het podium en krijgen één voor één de kans om te laten zien wat ze kunnen.
-De Nar mag grappig en ondeugend zijn.
-De Veldwachter is de tijdbewaker. De Jeugdraad moet luisteren naar het signaal van de Veldwachter.

Je kunt je maar voor één functie inschrijven.

De optredens mogen maximaal 5 minuten duren. Het individuele stukje van de Ministers maar maximaal 2 minuten. Zij krijgen ook nog tijd om de polonaise te lopen.

Wat heel belangrijk is om te weten:
-De Ministers zorgen zelf voor een nette, zwarte broek.
-Bij inschrijving geven je ouders automatisch toestemming dat je tijdens de carnavalsdagen beschikbaar bent en dat de foto’s die gemaakt worden, gepubliceerd mogen worden.
-Je ouders zorgen er voor dat je op tijd aanwezig bent en ook weer opgehaald wordt.
-De gekozen Prins(es), Raad en hun ouders krijgen nog extra informatie tijdens een kennismakingsmiddag. 

De activiteiten waarbij de Jeugdprins(es) en Raad verwacht worden:
-Eerste Druppel
-Limonadebals in de Koe
-Meelopen in de optocht
-Leste Druppel

(kleine aanvullingen in het programma zijn nog mogelijk).

Ben je na het lezen van deze informatie enthousiast geworden en wil je graag deelnemen aan deze verkiezing? Geef je dan snel op via het inschrijfformulier. Inschrijven kan t/m 5 november.

Hebben jij en/of je ouders nog vragen dan kun je mailen naar : jeugdraad @ cctaogje.nl

Wees er snel bij want vol = vol!

Groetjes & Alaaf

Stichting C.C. ’t Aogje en S.K.I.P. 

 

zo 19 novemberIntocht Sint Nicolaas in Prinsenbeek 

Nadere bijzonderheden volgen t.z.t. op de website van de organisatie.
  

ma 20 novemberOpening Restaurant De Heerlijckheid 

Vanaf vandaag is Princenhage een nieuw restaurant rijker: De Heerlijckheid, gevestigd in de nieuwbouw van Thebe Haga aan de Heilaarstraat. Het is geopend tussen 9 en 20 uur, je kan er terecht voor een kopje koffie of thee mét of voor een complete driegangenmaaltijd indien gewenst. Maar het is vooral een ontmoetingsplek voor de buurtbewoners en de bewoners van het verzorgingstehuis. Op mooie dagen is er een terras!

Thebe Haga
Telefoon 5224700
 

vr 24 novemberLeven onder de V-bommen terreur 

Op 14 november 20 uur komt Pieter Serrien een lezing geven over terreur van de Duitse V1-bommen en de V2 raketten die ook in onze directe omgeving teisterden in 1944 en zelfs nog in 1945. Aan de hand van nog nooit eerder vertoonde beelden, lang vergeten feitenmateriaal en gefilmde getuigenissen gaat Pieter Serrien samen met je op zoek naar de achtergrond van de befaamde vliegende bommen die alleen al in België meer dan 8.000 doden maakten. Pieter gebruikt daarvoor de verhalen uit zijn nieuwste boek 'Elke dag angst' waarin de slachtoffers van de V-bommenterreur in onder meer Antwerpen en Luik een stem krijgen. Maar ook de minder bekende V-bombardementen komen aan bod met name uit onze eigen wijde omgeving. Daarnaast verneem je hoe de Duitse daders, de Nederlandse omwonenden van de lanceerinstellingen (want daar kwamen ze vandaan) en de concentratiekampgevangenen van Mittelbau-Dora deze aangrijpende en actuele geschiedenis beleefden. Deze lezing is niet direct naast de deur: het vindt plaats in de gemeentezaal De Brouwerij aan de Weeldestraat 86 in Ravels, België. Inkom is 4 euro en het begint dus om 20 uur.
 

za 25 novemberJaarlijkse veiling van ut Lestogenblik 

za 25 november31e Dorpskwis van Princenhage 

Op 25 november 2017 organiseert Stichting C.C. ’t Aogje voor de 31e keer de Dorpskwis, daarom zijn wij op zoek naar teams die willen deelnemen aan deze spannende quiz. Een team bestaat uit vijf personen die de strijd aan willen gaan om € 250,-. Lijkt dit je wel wat? Schrijf je dan nu in!

De Dorpskwis
De quiz bestaat uit vier rondes waarin vragen beantwoord zullen moeten worden. De eerste ronde doe je thuis. Vanaf half 5 kun je met je team en achterban aan de slag met de startopdrachten. Zodra deze allemaal om uiterlijk half 8 ingeleverd zijn gaan we om 20.00 uur van start met de voorronden. Samen met je team en ondersteuning van de achterban achter in de zaal, worden er vijf rondes met vragen gespeeld. De teams met de hoogste scores gaan direct door naar de halve finale. Voor de rest is er de herkansingsronde. 

Dan door met de spannende halve finale waar de parate kennis getest zal worden. Vijf categorieën die hier bevraagd gaan worden: Princenhage en omgeving, algemene kennis, sport, cultuur en actualiteit. Denk dus goed na wie welke categorie op zich neemt. Uiteindelijk volgt er de zenuwslopende finale, waarin we gaan bepalen wie de winnaar van de 30e Dorpskwis wordt.

Organisatie:
De Dorpskwis werd al 30 jaar georganiseerd door Stichting C.C. ’t Aogje. Deze Stichting bestaat al meer dan 60 jaar en is vooral bezig met de organisatie van de Princenhaagse carnaval, maar naast de carnaval wordt er nog veel meer gedaan, zoals de Weilandgames en de jaarlijkse rommelmarkt.

Inschrijven:
Inschrijven doe je via dorpskwis @ cctaogje.nl

Voor meer informatie kun je altijd terecht bij Willem Schoonebeek, tel. 0612-089654.

zo 26 novemberDwayne Verheijden terug in het Bierreclamemuseum 

Als je 17 bent en de grote Flaco Jimenez komt je ongevraagd adviseren dan zit je muzikaal op de goede weg. Als je één jaar later in de Verenigde Staten een album mag opnemen sta je aan het begin van een mooie carrière. Het overkwam Dwayne Verheyden uit het Limburgse Montfort. Zijn debuutalbum: Dwayne & the TexMeXplosion in San Antonio 

Dwayne (4 september 1991) is al heel jong in de ban van muziek, vooral tex-mex. Dwayne heeft intussen een veelzijdig repertoire opgebouwd, variërend van Tex-Mex tot blues, rock, country en walsen. 

Op advies van Flaco richtte hij een band op: Dwayne & the TexMeXplosion. maar al snel stapte hij zelf uit die band om in een andere samenstelling verder te gaan. 

Optreden van de nu 26-jarige artiest begint zondag rond de klok van 17 uur en is natuurlijk gratis toegankelijk. 

zo 26 novemberIntocht van St Nicolaas en kindermiddag in De Koe 

Op zondag 26 november aanstaande *hè hè eindelijk* komt Sinterklaas weer aan in Princenhage. Het afgelopen jaar waren er veel kinderen met ouders, familieleden en bekenden op de Markt. Sinterklaas vond dit erg fijn. 

We verwachten Sinterklaas omstreeks 13:15 uur op de Markt. Vanaf 12:30 is er een marktprogramma, waarbij 2 zwarte Pieten de kinderen voorbereiden op de komst van Sinterklaas. Om de Markt gezellig te maken en Sinterklaas goed te ontvangen, vragen we aan de kinderen om een toeter mee te nemen. Je kan de Sint volgen op zijn rondrit of direct alvast naar de Koe gaan waar zo rond 15 uur het feestprogramma begint.
 


meer..
za 9 decemberOpening van de nieuwe Haagpoortbrug 

Vandaag staat de hele dag in de oplevering van de nieuw aangeklede Haagpoortbrug. Kent u de oude brug nog met de 4 beelden van Theo van Rijn? Die zijn in 1966 verdwenen maar: ze zijn teruggevonden en dat wordt gevierd. 2 Wethouders komen de opening verrichten, alle winkeliers in de omgeving zetten hun beste beentje voor, er zijn optredens, kortom: een leuk uitje voor vandaag.
  

do 8 feb - di 13 febCarnaval in t Aogje: Kik ons gaon! 
Kik ons gaon! is het motto van carnaval 2018 in 't Aogje. Tussen 8 en 13 februari 2018 verandert Princenhage, Dorp in Breda weer in 't Aogje waar het heerlijk wonen, werken, leven, winkelen, sporten én carnaval vieren is. Zie de website princenhage.net voor alle bijzonderheden, of de website van cctaogje.nlOp 28 februari 2017 werd het nieuwe motto voor de Carnaval van 2018 bekend gemaakt: Kik ons gaon! 

Het jaar in Princenhage-Breda, 't Aogje, is grofweg verdeeld in 2 delen. De 6 maanden voorafgaand aan carnaval waar alvast genoten wordt van alle voorbereidingen en de zes maanden na de carnaval, waar genoten wordt van de afgelopen versie.

Tussen 8 en 13 februari 2018 is het grote feest. Zo tegen oktober komen de eerste berichten. Hou de website van CC 't Aogje in de gaten!
zo 8 aprilEerste H. Communie voor Prinsenbeek 
zo 15 aprilEerste H. Communie in de Martinuskerk