Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
> Evenementen
> Bierreclame-café
> Koopzondagen
> Naar de markt
> Terraszitten op zondag
> Uitagenda Breda e.o.
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Holly Jolly Snoepwinkel
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Hieronder treft u een overzicht van geplande evenementen:
   
Evenementen in Etten-Leur 

Etten-Leur is een plek waar het goed toeven is. Makkelijk bereikbaar vanuit Princenhage per auto en bus (vanaf de haltes aan de Ettensebaan), een prachtig en groot winkelcentrum, onlangs nóg groter geworden doordat de Bisschopsmolenstraat werd her-ingericht met ook een prachtig overdekt stuk waarin bijvoorbeeld een supermarkt van Dirk van den Broek te vinden is van 2000 m2, naar onze begrippen erg groot en daar tegenover een groentenwinkel, zó mooi, vers en groot- die moet je gezien hebben. Ook vind je er de nummer 1 markt van Brabant  op de woensdagen én vol met activiteiten. De website Stappen en Shoppen produceert een volledige lijst: up-to-date.
 
1.7.2017
  

vr 20 aprilDichtworkshop in Het Gele Huis Princenhage  

Op vrijdag 20 april is er een dichtworkshop abstracte poëzie in Het Gele Huis aan de Haagsemarkt 35. De workshop wordt gegeven door Ben Verschuren en duurt van 10.00 tot 12.30 uur. 

De kosten zijn € 17,50 (met consumptie) of € 27,50 (inclusief lunch). 
Aanmelden op workshop @ hetgelehuisinprincenhage.com 
 

za 21 aprilLente Bingo in wijkcentrum Princenhof  

Op zaterdag 21 april laat KBO in samenwerking met WIJ de balletjes weer rollen. In maar liefst 11 rondes zijn er mooie prijzen te winnen. Kosten € 9,00 (KBO leden € 7,00). Bij aanvang gratis één kopje koffie of thee.

Aanvang om 13.30 uur (zaal open 13.00 uur).
Wijkcentrum Princenhof, Princentuin 1, tel. (076) 530 97 91 
 

za 21 aprilCultuurpodium Het Gele Huis in Princenhage  

Muziek en literatuur zijn zaterdag 21 april de hoofdingrediënten op het Cultuurpodium van Het Gele Huis aan de Haagsemarkt 35 in Princenhage. Het programma begint om 15.00 uur en is vrij toegankelijk. De organisatie is in handen van Deborah Jacobs en Kees van Meel.
   


meer..
zo 22 aprilOpening van het toeristisch seizoen Hoogstraten 

In het begijnhof aan de Vrijheid in Hoogstraten vindt de aftrap plaats voor het toeristisch seizoen 2018 met de actoe Proper Hoogstraten, een mondiale markt en een specialiteitenmarkt. Je kan een huifkartochtje maken naar de Laermolen en daar bakken ze smoutebollen. Tussen 12 en 17 uur.

zo 22 aprilRommelmarkt aan de Blauwtjes 

In de vlinderbuurt in Westerpark is op 22 april een rommelmarkt in de straat genaamd Blauwtjes. Tussen 12 en 16 uur is iedereen welkom.
 

wo 25 aprilBeweeglunch bij wijkcentrum Princenhof  

Op woensdag 25 april bewegen we in de buitenlucht onder professionele begeleiding van Rajitha van 11.00 tot 12.00 uur. Verzamelen bij wijkcentrum Princenhof. Aansluitend is er een lunch. De kosten bedragen € 5,00 inclusief lunch. 

Gaarne aanmelden en betalen op de dinsdag voorafgaand. U bent van harte welkom.
Wijkcentrum Princenhof, Princentuin 1, tel. (076) 530 97 91. 
 

vr 27 aprilKoningsdag met 538 en Armin van Buren 

Radio 538 organiseert een Oranjefeestje met discjockey Armin van Buren. De verkoop start op 23 maart om 8:45 uur voor 26 euro per plaats en goed om te weten is dat het feest vorig jaar in een paar uur was uitverkocht. Wees er dus snel bij.
 

vr 27 aprilSamen Eten van een Koningsmaaltijd in wijkcentrum Princenhof  

Op vrijdag 27 april bent u welkom om samen te genieten van een ‘Koningsmaaltijd’ in wijkcentrum Princenhof. Op het menu staat: Koninginnesoep met julienne gesneden groenten, Koninginne-pasteitje (ragout met kip en champignons met een bladerdeegbakje) met prinsessenboontjes en worteltjes en als nagerecht mandarijnenbavarois. Aanvang 17.30 uur (zaal open vanaf 17.00 uur). Kosten €12,50 (BredaPas €10,00). Aanmelden: vanaf maandag 16 april vanaf 13.30 uur. 

Wijkcentrum Princenhof, Princentuin 1, tel. (076) 530 97 91. 
 

za 28 aprilKaarsjesprocessie in het Mariapark 

Na de eucharistieviering met als thema 'Maria als toevluchtsoord' in de kloosterkerk van Meerseldreef is er de 35e jaarlijkse kaarsjesprocessie doorheen het park, georganiseerd door De landelijke Gilde, de KVLV en de KLJ. Als u dit feest van verering en bezinning wilt meemaken dan bent u er van harte welkom vanaf 20 uur. Aan de kop van de stoet loopt de fanfare Voor Eer en Deugd.
  

zo 29 aprilVlaamse molendag. Bezoek de Laermolen en de Meerselmolen 

In de Molenstraat in Hoogstraten, aan de brug over de Mark, vindt u de prachtig gerestaureerde Laermolen. Sinds de 14de eeuw stond op deze plaats een watermolen. De eerste vermelding van deze ‘Laermolen’ dateert van 1381 (Laer = een onbebouwd, drassig weiland). Aanvankelijk was het enkel een graanmolen, later was er ook sprake van een slagmolen of oliemolen voor het pletten van oliehoudende zaden. In de loop der jaren werd de molen meermaals verwoest en heropgebouwd. Enkele enthousiaste Hoogstratenaren, verenigd in vzw De Laermolen, hebben de molen weer in zijn vroegere glorie hersteld en nu oogt hij opnieuw zoals hij er in 1800 heeft uitgezien. Vier keer per jaar wordt er nog smout geslagen, maar ook walnoten- en lijnolie horen tot de productie. Vandaag, molendag, is de molen tegankelijk van 13 tot 18 uur.

De watermolen van Meersel-Dreef op de kruising Dreef-Klein Eyssel, zoals wij hem nu kennen, dateert uit 1910. Hij werd gebouwd nadat de vorige molen in vlammen opging. Op het eerste gezicht merkt men zelfs niet dat het een watermolen is. Het water wordt aangevoerd door een zijtak van de huidige bedding van de Mark en stroomt langs een kanaal onder de weg en het gebouw door. Aan de achterkant van het gebouw stort het bruisende water zich in het molenwiel, waarna het enkele tientallen meters verder weer in de Mark komt. Een bijzonder gebouw, waarvan de geschiedenis terug gaat tot in de 14e eeuw. De molen wordt voor het eerst vermeld op 25 november 1382. De hoeve en de molen werden toen verpacht aan Jan Teylens, Heyndrick Hillen en Heinrick Gilsman. De oorspronkelijke molen was er één met een onderslagrad en was ingericht als slag- of oliemolen. In zo'n molen werden oliehoudende zaden gemalen, om er vervolgens de olie uit te slaan. Na verloop van tijd werd de molen ook regelmatig gebruikt om graan te malen. Vanaf 1518 vinden we de watermolen regelmatig terug in de pachtovereenkomsten tussen de Graaf van Hoogstraten en de molenaar.

zo 29 aprilGrote garageverkoop in Meer 

In Meer, net over de grens is er vandaag tussen 9 en 16 uur een grote garageverkoop. De KWB Meer organiseert het en rij er maar naartoe, je ziet het vanzelf.
 

zo 6 meiOpen dag in de kerken 

Op zondag 6 mei is er een gezamenlijke dienst van de Martinusgeloofsgemeenschap met de Johanneskerkgemeente in de Johanneskerk om 10.00u.. Daar is iedereen, jong en oud, van harte welkom! Daarna gaat de Johanneskerk open voor publiek. Er is dan gelegenheid de kerk te bezichtigen en er is ruimte om op een andere manier bezig te zijn met spiritualiteit: een mooie tekst lezen, een lichtje ontsteken bij het kruis of gewoon een poosje luisteren naar orgelmuziek. We hopen velen te ontmoeten. Buiten staan we met een stand, waarin we ons als kerk presenteren. Tot dan!

za 26 mei - zo 27 meiAfscheid van pastoor Paul Heye 

Pastoor Paul Heye gaat met pensioen, emeritaat zoals dat heet. Daarom wordt in een tweetal vieringen afscheid genomen. Op 26 mei om 19 uur in de Martinuskerk en op 27 mei om 9.30 uur in de kerk van Prinsenbeek. Hij hoop u allen de hand te mogen drukken bij dit afscheid. 

Paul Heye gaat 3 maanden op vakantie en hoopt vanaf september als gepensioneerde weer een zinvolle bezigheid in de parochie te vinden. 
 

zo 27 meiWhisky festival in korenmolen De Hoop 

Slijterij La Barrique van Èric Erkelens organiseert een whisky-festival in de korenmolen van Bart Jan Hof aan de Liesboslaan. Het festival duurt van 13 tot 17 uur, toegangsprijs 35 euro en daarvoor proeft u de meest gangbare whiskies en ontvangt u een exclusief proefglas. Méér extra bijzondere whiskies proeven: kan natuurlijk ook.
  

za 2 jun - zo 3 junNationaal Jongerenkoren Festival Rijsbergen 

Het Jongeren Koor Princenhage doet ook dit jaar weer mee met het Jongerenkoren Festival Rijsbergen, een tweedaags evenement waar vele koren aan deel nemen. Elk koor zingt 3 liederen en vervolgens wordt het optreden gejureerd op klankzuiverheid, muzikale ondersteuning, beleving, uitstraling. Het is een allesomvattend feestgebeuren met vooral het elkaar ontmoeten in een gezellige omgeving als hoogtepunt. Op de website van het festival vindt u alle informatie en t.z.t. ook het exacte tijdstip waarop 'ons' koor zal optreden.

Zaterdag en zondag 2-3 juni, St Bavokerk, Rijsbergen
Website: http://www.korenfestivalrijsbergen.nl
 

ma 18 jun - zo 5 augPrincenhage op de schop: Ettensebaan en omgeving dicht 

Vanaf week 24 gaat de gemeente de Ettensebaan tussen de kruispunten Princenhagelaan en Westerparklaan vernieuwen. Dat is een ingrijpende operatie die niet zonder gevolgen zal zijn voor de verkeerscirculatie. De werkzaamheden gebeuren in 3 etappes die elk meer of minder last geven. Tegen die tijd zullen er gedetailleerde vluchtplannen op de website verschijnen. Op 4 augustus zou alles weer normaal moeten zijn.
 
  

za 20 oktoberJaarfeest van Aogse Bluf 

Aogse Bluf houdt vandaag het jaarfeest met véél muziek bij de 7 Heuveltjes, Galderseweg 27. Hou de datum maar alvast vrij. Tussen 20 en 2 uur en meer bijzonderheden op de Facebookpagina van Aogse Bluf.
 

do 28 februariCarnaval 2019: je hebt het of je hebt het niet 

G'eddut of g'eddut nie! Donderdag 28 februari start carnaval 2019 met het Vrouwkesbal en tot 5 maart blijft het feest. Alle bijzonderheden tzt op de website van de CC en in de Lapteen natuurlijk die rond 20 februari zal verschijnen.