Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
> Uitgaan en eten
> Eten in en rond Princenhage
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Holly Jolly Snoepwinkel
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Uitgaan, lekker eten

Speeltuinen en vermaak voor de kinderen.
Uit met de kids? In de omgeving is er een speeltuintje op de Heuvelbrink en in de Ikea is een speelparadijs voor de kleinen. Zo her en der staan in de wijk of in de omgeving speeltoestellen, zoals in de Gielis Beijsstraat, net vernieuwd, Hagehof en wat vermaak in de Ambachtenlaan. In Tuinzigt is een speeltuin in de Abeelstraat. De leukste speeltuin, helaas ver weg, vooral voor de ouders, is die 'bij de paters' in Meersel-Dreef, net over de grens bij Galder. Bij het klooster, met een goede horeca er naast en een prima friettent om de hoek. Wat wil je nog meer. De Horeca zorgt ook voor vermaak, dichterbij huis: Dennenlucht aan de Heistraat op Overa waar sinds pasen 2016 weer leven in zit. Een grote speeltuin én dingetjes waar de kinderen dol op zijn zoals pannekoeken.  IJsboerderij De Heidehoeve in Etten-Leur, Hoge Bremberg 33. Daar kun je natuurlijk lekker ijsjes eten, met trapauto's het terrein rond, maar het is ook een leerzame speelboerderij voor de kinderen. Niet te missen: De nieuwe Rithse Hoeve aan de Rijsbergseweg, net na de viaducten, met een springkasteel, speeltoestellen en lekker eten natuurlijk. Gaat weer open eind november 2017.

Georganiseerd maar betaald spelen voor de kinderen kan redelijk dichtbij én beschut in Monkey Town aan de Tramsingel 48, dat dezelfde eigenaren heeft als Dennenlucht; iets verder weg speelparadijs Joepie op de Terheijdenseweg 514. Volwassenen gratis toegang! Slecht weer is daar geen probleem, bij heel warm weer moet je beslist 's morgens komen.

Kinderboerderijen
Leerzame plaatsen en nog leuk ook! Breda kent er drie: Wolfslaar, vlakbij het zwembad, Wolfslaardreef 95 en Parkhoeve in Breda-Noord, 't is even zoeken: Tussen de Dijken 101. In de Marijke Meustraat is Kinderboerderij De Zandberg, de kleinste, maar voor de kleinste kinderen maakt dat niet uit.


Het kan op zonnige dagen knap druk zijn 'bij de paters' in Meersel-Dreef

Terraszitten
Zó dicht bij het centrum van Breda moet het toch niet moeilijk zijn om een plekje tevinden. Ben je nieuw hier, ga dan gewoon eens in het centrum van de stad kijken of op het Van Coothplein, de snelst groeiende horecastek. In elk geval: teveel om op te noemen, zeker op mooie dagen. In Princenhage zelf zijn 3 gezellige terrassen waar je ook nog eens heerlijk kunt eten en drinken: bij Don Qui-John, bij de Aogse Mart en bij Het Roode Hert, alle op de Haagsemarkt. Als je uit wilt kijken op de Martinuskerk dan zit je hier goed, zeker bij brasserie Aogse Markt, die het terras aan achterzijde heeft. 

Op zondagen is Meersel-Dreef een geliefde plek, vooral voor de 60 plussers. Bij de paters is een speeltuin met horeca, daar gaan de jonge ouders graag naar toe. Baarle-Nassau-Hertog is op zondag ook zo'n plek. In dit knusse dorp is het voorbijgangertje kijken een echte sport geworden.

H.O.P.
De Horeca Ondernemers Princenhage onder voorzitterschap van Ben Sprenkels (van Restaurant Café Don Qui-John op de Haagsemarkt) doen alles om het voor iedereen zo gezellig en ....smakelijk mogelijk te maken. De HOP bestaat in 2020 al 25 jaar!

Stichting Evenementen Princenhage

De Stichting Evenementen Princenhage streeft naar een gezellig en aantrekkelijk Princenhage voor bewoners en ondernemers. Ze zorgen ervoor dat Princenhage een kern is en blijft waar het fijn wonen is en ondernemers zich willen vestigen. Men organiseert meerdere evenementen per jaar en een aantal daarvan zijn terugkerende evenementen zoals de jaarlijkse braderie die samen met de vrijmarkt wordt georganiseerd en de feestelijke activiteiten van Koningsdag 27 april. Daarnaast zijn er thema- en seizoensgebonden evenementen, we noemen maar Winterpret, Eiergooi-kampioenschap, de Aogse Brunch en het bijzonder geslaagde evenement 'Princenhage Fonkelt' in de maand december.

<-Het bestuur bestaat uit Ben Sprenkels, voorzitter (helemaal rechts) en v.l.n.r: Maikel van Oosterhout, vice-voorzitter, Rob Noorland, penningmeester, Tanja Steenhorst, secretaris en Joost Nooijens, bestuurslid.
Website: http://www.stichtingevenementenprincenhage.nl

Stichting Promotie Evenementen PrincenhageWebsite: Klik hier

Bestuur:
- Hans Verspeek (voorzitter) 
- Piet de Jong (penningmeester)
- Lex Langenberg (bestuurslid)
- Simone Janssen (bestuurslid)
In 1995 vroeg een groep jongeren aan Piet de Jong, de waard van het Roode Hert, om eens iets voor jongelui op de Haagsemarkt te organiseren. Een aantal enthousiaste mensen is aan de slag gegaan en hebben toen een zeskamp georganiseerd.

Omdat er bij het organiseren van zo'n evenement heel wat komt kijken is de Stichting Promotie Evenementen Princenhage (PEP) in 1997 opgericht met Toon de Vries als voorzitter. Toon de Vries heeft ons helaas inmiddels verlaten.  

Volgens de statuten is het doel van de PEP:
Het organiseren van evenementen voor en door de inwoners van Princenhage op de Haagsemarkt te Princenhage in het algemeen en het zo mogelijk jaarlijks organiseren van een zeskamp op de Haagsemarkt te Princenhage in het bijzonder.

Door het wegvallen van de zeskamp is de PEP wat op de achtergrond verdwenen, hun enige activiteit is momenteel het Roode Hert Driebandentoernooi voor de Toon de Vries bokaal.

Lekker eten en drinken in Princenhage en omgeving

In de omgeving van Princenhage kan je heel erg lekker eten en drinken en daarbij is het hier ook nog eens extra gezellig, met veel en goede ambiance. In de beoordeling die we soms meenemen van Trip-Advisor (het oude Iens) staat een score, maar je moet wel bedenken dat het vooral in Breda vreselijk dringen is aan de top. Er staat ook een lijstje met alle eet- en afhaalpunten in de buurt op deze link. 

Grand Café, brasserie, restaurant Don Qui-John
Haagsemarkt 20
Tel 5147669 (maandag gesloten, carnaval gesloten)
www.donqui-john.nl

Zelf noemen ze het een eetcafé, maar in dit top-restaurant (nummer 8 van 260 Bredase restaurants! volgens Trip Advisor) kan het in de weekeinden erg druk zijn want de sfeer en het eten is er van grote klasse. Reserveren aanbevolen! Op mooie dagen is het erg gezellig op hun terrassen!
Het gezellige brasserie-gedeelte is open vanaf 11 uur 's morgens en u bent er welkom voor kleine hapjes, voor zakelijke- of andere ontmoetingen of zomaar, voor een verfrissing. *TIP* bezoek de website en kijk naar de bijzondere activiteiten!


Bier- en eetcafé Aogse Markt
Haagsemarkt 2
Telefoon 2050505
www.aogsemarkt.nl

Het is er na een paar jaartjes al reuze gezellig en je eet er heerlijk (36e plaats van 260). Aan de achterzijde met zicht op de Martinuskerk is een groot buitenterras. De kaart is niet groot, maar wát ze doen, dat doen ze dan ook perfect. Aanbevolen zijn de bereidingen uit hun Spaanse Josper grill zoals de spare-ribjes *onbeschrijflijk lekker* en er is een verrassende, flinke collectie bieren aanwezig. De salades zijn om over naar huis te schrijven. 's Avonds wel reserveren als je er wilt eten. Open di t/m zondag vanaf 11 uur tot 22 uur, het café-gedeelte blijft open tot middernacht en in de weekeinden tot 1.30.Los Olivos. Tapas en nóg meer lekkernijen
Haagweg 431
Tel 0619 861843
www.losolivosbreda.nl

Los Olivos is de plek voor een lekker plankje met tapas, kleine Spaanse hapjes. Het is eigenlijk een winkel met een hoekje waar van donderdag t/m zaterdag tot 20 uur allerlei lekkers opgegeten kan worden. Elke donderdag hebben ze een speciaal tapas-menu voor 14,50 dat bestaat uit 4 tapas naar keuze plus een drankje. Wel even reserveren via info @ losolivosbreda.nl want het is nu eenmaal erg intiem en lekker dus het zit snel vol.Restaurant/partycentrum De Posthoorn
Haagweg 448
Tel 5211546
www.deposthoorn.net

Sinds 2015 is de Posthoorn ook restaurant en wel op donderdag t/m zaterdag vanaf 18 uur. Toppers zijn de deftige 3- en 4 gangen menu's met stevige prijzen vanaf 30 euro, maar à la carte een klein hapje behoort ook tot de mogelijkheden. Je kan op die dagen gezellig dineren of gewoon een kopje koffie drinken! Tijdens feestelijkheden zoals de Braderie, de kermis, Princenhage Fonkelt... is het restaurant ook open voor het middageten. Zie de lunchkaart. Zo nu en dan zijn er speciale smulavonden met bijzondere en lekkere menu's. Denk vooral aan de wildmenu's in de herfst en de aspergesmullerijen in het voorjaar maar ook 'zomaar lekker'. Zie de website.

De Posthoorn is vooral bekend geworden als familiebedrijf/ontmoetingscentrum voor bruiloften, uitvaarten en congressen maar er worden ook geregeld feestmiddagen en -avonden georganiseerd met meest lokale artiesten.  De leiding van het bedrijf is sinds 2011 in handen van Christina van Caulil en echtgenoot Marco Smits. 

Chinees afhaal-restaurant Mei Wah
Haagweg 438
Tel 5146212

Mei Wah is vooral gespecialiseerd in afhaal-te-eten.  Hier is echt het meenemen en thuis consumeren het leukste, maar als je echt wil en moet kan je er zelfs aan een van de paar tafels zitten. Aanbevolen: de éénpersoonsgerechten van rond de 7 euro, je kan wel zeggen mini-porties want normaal kan je makkelijk met zijn drietjes van een maaltijd eten. Zoiets als een combinatiegerecht fou-yong hai 'Mei-Wah' van 14 euro is 2,8 kilo etenswaar wat je meekrijgt. Niet duur, integendeel. En veel, heel veel.


Ethiopisch Restaurant Walia
Heuvelstraat 144
Tel. 5217879
www.walia.nl

Het oude vertrouwde Heuvelzicht van de familie Martens is omgebouwd tot een Ethiopisch Familierestaurant. Walia brengt Ethiopische specialiteiten waar de meesten nog aan zullen moeten wennen, maar de ambiance bij het eetfestijn is geweldig. Ze verwachten dat je elkaar voert en je mag, beter gezegd: moet, met de (rechter) handen eten want als je niets vraagt krijg je geen bestek. De gerechten zijn verrassend, soms heel pittig. Wees op de hoede!


Chinees-Indisch restaurant Jade Garden
Heilaarstraat 237
Tel 5201996
Website

Op deze plek zullen de ouderen herinneringen hebben aan Het Stoombootje, het café waar Princenhage grote feesten vierde en waar Sinterklaas zijn rondrit, die indertijd zo'n 12 km lang was, begon. Waarschijnlijk het enige Chinese-Indische restaurant met een Nederlandse eigenaar, maar die heeft dan ook tientallen jaren ervaring en dat proef je en dat zie je, vooral bij de gebruikelijke toppers. Gezellige, rustige omgeving met voldoende parkeergelegenheid. Op drukke dagen (vrij-za-zo) is het echt aangeraden om te reserveren. Afhalen kan ook, er is een aparte balie met wachtruimte voorzien voor dit doel. Er is ook een geluksvijver waar je je kleingeld in kwijt kunt. Brasserie-IJssalon Het Kwartier
Dr Struyckenplein 61
Tel. 7620621

Specialiteiten: Italiaans ijs gemaakt van de beste natuurlijke ingrediënten in bescheiden porties en in de Brasserie kun je gewoon erg lekker snacken. Proef vruchten alsof ze net van de boom komen, de heerlijkste chocolade creaties. Maar ook voor een lekker kopje mét tijdens het winkelen, gezellig even bijpraten, een kort zakengesprek: het kan er allemaal. In de buurt zijn veel winkels, waaronder een super-filiaal van de Lidl, een Jumbo, Kruidvat, een warme bakker, tabak en tijdschriften, bloemen....


Pizza Cantina
Oranjeboomstraat 156
Tel 5620816
Website: http://www.pizzacantina.nl

Echte steenovenpizza's zie je niet zoveel maar hier proberen ze die voor je te maken. Als je iets anders wilt dan pizza is er niet zoveel keus. Ze zijn niet al te duur met hun pizza's -die beslist erg lekker zijn- maar alles wat er bij komt kan de rekening nog wel doen oplopen. Griekse Taverna Tasos
Haagweg 239
Tel. 5620702
Website, hier klikken

Tasos is een gezellig restaurant/taverna dat heerlijke Griekse specialiteiten serveert, open vanaf 12 uur 's middags tot 22 uur. Je kan er terecht voor een klein hapje, maar ook voor een complete Griekse belevenis. Specialiteiten: de grill. Als je daar van houdt dan zit je goed. Ze hebben ook een thuis-breng dienst voor wie dat lekkers in de privé sfeer wil hebben. Vergeet vooral in het weekeinde niet om te reserveren, omdat het zo lekker en gezellig is zit het dan snel vol.Thai Delicious, eethuis en afhaal/bezorgen
Verbeetenstraat 17
Tel 5328977
Website: Klik hier

Thai Delicious is een klein Thais eetcafé annex afhaal. U kunt genieten van heerlijke, traditionele Thaise gerechten van de uitgebreide kaart. Alle gerechten worden door Thaise chefs met zorg en passie bereid. Hierbij wordt uitsluitend gebruik gemaakt van verse ingrediënten en kruiden om de gasten de traditionele smaken uit Thailand te serveren. Bij Thai Delicious ervaart u een ware Thaise eetbeleving en voelt u zich even in het land van de glimlach.


Surinaams/Javaans/Chinees Mi Lobi, eethuis en afhaal/bezorgen
Haagweg 82
Tel 5327553
Gesloten op dinsdagen, anders: 12 tot 22 uur

Mi Lobi heeft als specialiteit heerlijke verse Surinaamse broodjes en de bekende gerechten van overzee: Moksie, Roti, zoutvlees, sopropo...Brasserie De Rithse Hoeve

Rijsbergseweg 258
Tel 8895367
Maandagen gesloten, andere dagen 11:30-21:00 uur
Website: Klik hier

Op kerstdag 2017 is het restaurant na een forse verbouw weer opengegaan, nu met Roy en Doris Han als eigenaren die van het voormalige pannekoekenhuis een bistro/brasserie hebben gemaakt. Het etablissement richt zich op volwassenen én kinderen en in de omgeving is het nodige vermaak voor de kleinen aangebracht. Je kan er terecht voor een lekkere hap, gezellig familiefeest,  maar ook om lekker te lunchen of in stijl te eten. Zie t.z.t., http://www.derithsehoeve.nl


Restaurant 'Tafelen'
Antwerpseweg 36
Rijsbergen
Telefoon 8506005

In dit restaurant betaalt u voor de tijd dat u binnen bent, maar dan is ook alles inbegrepen. Vroeger werd hier in het weekend gezellig gedanst op de klanken van een Decap-orgel. Wereldgerechten, Italiaans tot Aziatisch, kip en gamba of gewoon een kaasplankje. Drank hoort er ook bij. Afhankelijk van de dag betaal je als 13 plusser tussen 29,50 en 32,50 voor een verblijf van 2 uur; op grote feestdagen 42,50 p.p. Kinderen tot 3 jaar gratis meeëten, tot 9 jaar 12,50, tot 12 jaar 19,50. Wil je langer dan 2 uur doorzakken? Kan ook, 5 euro per uur supplement. Verwacht absoluut geen culinaire hoogstandjes, wel veel loslopende mensen en kinderen die zelf eten halen aan een van de balies. Een soort super-grote cafetaria. Op je verjaardag mag je er gratis eten! Zie de website.Restaurant Ruitersbosch
Dr Batenburglaan 111
Tel 8898000

Sinds begin 2012 in handen van Mark en Carlijn van der Horst -die van De Dikke van Dale in het Ginneken- en het is omgetoverd van bruin volkscafé naar een sfeervol rustpunt waar het goed eten en vergaderen is. Op de website van het restaurant vindt u meer informatie en geloof ons, het is de moeite van de omweg waard.


D'n Ouwe Struys
Roskam 2
Tel 5441313
maandag t/m vrijdag vanaf 11.00 uur
zaterdag vanaf 18.00 uur
zon en feestdagen vanaf 15.00 uur, dinsdag gesloten.
http://www.ouwestruys.nl

Het restaurant is gelegen bij de rotonde in de Mastbosstraat. Je kan er à la carte eten, maar ook genieten van de speciale menu's die de chef heeft samengesteld vanaf € 37,50 p.p. voor de 3-gangen versie. Groepen vanaf 10 personen kunnen zich laten verrassen in Princenhage met een echt Engelse high-tea. Keurig opgedekte tafels, brandende kaarsen, geurende thee, heerlijke sandwiches, mini broodjes, scones, chocoladebroodjes, roombroodjes, croissants, muffins, minigebakjes, koffiebroodjes en stokbroodjes, marmelade en honing, zoete koekjes, vers fruit met zure room en Yorkshire ham. €17,50 p.p. evt. uit te breiden met een heerlijk koel glas cava bij ontvangst (€4,75 extra p.p), zalmtoast of scrambled eggs (2,50 extra)

Begin uw zondag feestelijk met een high-tea !


Restaurant Mirabelle
Dr Batenburglaan 76
Tel 8867227

In februari 2015 begonnen de Bredase ondernemers Richard Schul (makelaar!) en René Selier (die van de Fazanterie en 't Jagthuis in Ulvenhout) met het culinair vernieuwen van Mirabelle. Het is een restaurant dat met een modern en toegankelijk concept haar tijd vooruit is en waar authentieke medewerkers garant staan voor een hartelijke ontvangst en gastvrije bediening. Met de ervaren chef-kok Rik Luijks aan het hoofd van een creatieve brigade staat Mirabelle culinair garant voor een Zuid-Franse, Mediterrane signatuur. Met een steeds wisselende kaart en een gevarieerd toegankelijk aanbod zal Mirabelle blijven verrassen, zonder dat zij haar authentieke karakter verliest. Dit natuurlijk aangevuld met een mooie en uitgebreide wijncollectie en mooie speciaal bieren.  Voor een heerlijke steak tartaar of ambachtelijke garnalenkroketten hoef je niet meer naar Antwerpen. Het Belse élan inclusief het bolleke Koninck bier van de tap, vind je gewoon in de achtertuin van Breda.

Mirabelle is dagelijks vanaf 10.00 uur doorlopend geopend. De keuken is open tussen 12.30 en 15 uur en van 18 tot 21.30 uur. Lunch/diner vanaf 47,50Restaurant van het Novotel
Dr Batenburglaan 74
Tel 2029000
Elke dag open tussen 12 en 21:30 uur

Voor een ontbijt, lunch, diner of een lekker tussendoortje kunt u terecht bij Novotel in de GourmetBar. In die GourmetBar ervaart u de pure en authentieke keuken, internationale wereldgerechten of lokale specialiteiten (Italiaanse pasta's, Amerikaanse hamburgers, Spaanse tapas). Als ingrediënten gebruiken we lokale producten: dat is beter voor de smaakpapillen... en voor de planeet.

De GourmetBar is de ideale plek voor een maaltijd met het gezin of een avondje uit met vrienden, gezellig rond de tafel met een drankje en een hapje. Specialiteiten en toch niet duur: Epic Burgers, Salades, Tapas....Restaurant Dennenlucht
Heistraat 15
Tel 2042000
www.dennenlucht.nl

Het établissement dat 86 jaar in handen was van de familie Koeken en waar menig feestje gevierd is, is omgebouwd tot een kinderspeelparadijs met eetgelegenheid met als specialiteit kinderfeestjes (8,95 per kind) en pannekoeken! Het is in beheer van Pascal de Pon en Bart Verwijmeren, juist ja, de eigenaars van kinderspeelparadijs Monkey Town aan de Tramsingel. Open vanaf 9 uur 's ochtends. Restaurant De Tijd

Antwerpseweg 24, Rijsbergen
Tel 5968030

Ietsjes verder doorijden, maar dan ben je ook in een landelijk gelegen lokaal vermaarde eetgelegenheid. Van di t/m vrijdag is er een plateservice voor €13,50 en tussen de middag een seniorenmaaltijd voor nóg minder. Populair door de mosselspecialiteiten én door de gezelligheid voor de vele fietsers uit de omgeving. Open van di t/m zo.Grieks Restaurant Mythos

Sintjanstraat 3, Hoeven
Tel 0165-504508

14 Kilometertjes, kwartiertje rijden, maar dan zit je ook op een plek waar je anders 3 uur voor in het vliegtuig moet zitten. Het Grieks Restaurant Mythos serveert een Noord-Griekse keuken die er mag wezen en van tijd tot tijd is er zelfs levende muziek van het duo οι 'Eλληνες bestaande uit Dimitris Tsimbiropoulos en Stratos Stabourlos en mag je meedoen met sirtaki-dansen en het traditionele 'borden' gooien. Ze bestaan in 2018 al 20 jaar! Deze borden-gooi-avonden met levende muziek zijn beroemd. Vergeet dan niet te reserveren! 

Website: klik hierRestaurant IKEA
Kruisweide 1
Tel 5236801

Dit is niet zomaar een restaurant, nee het is met stip de allergrootste eetgelegenheid van Princenhage en Breda. Kunnen 400.000 restaurantbezoekers per jaar zich vergissen? Zeker niet vanwege de prijs maar als ook u eens de tanden wilt zetten in hun gehaktbal-menu van Zweedse Köttbullar (zonder paardenvlees) of een smakelijke zalm of Gravad Laks dan bent u hier aan het goede adres. Ook een goed punt aan het eind van de maand want voor €4,75 is er al een compleet dagmenu. Tussen 9 en 10 uur is de koffie en thee gratis, een compleet ontbijtje (stokbroodje, kaas, croissantje, eitje, koffie of thee) kost dan maar 1 eurootje. Op de zondagmorgen is het restaurant vanaf 10 uur open en het is er dan wel erg druk.


Lunchroom La Plaza
Kruisvoort 46
Tel 5206522
Website staat hier

Een kwaliteit lunchroom die al sinds het begin gevestigd is op de woonboulevard in Princenhage-Breda. Lunchroom La Plaza is gespecialiseerd in versgebakken broodjes met warm of koud beleg:  filet-Americain, brie, kipfilet, gezond, diverse soorten gebakken eieren, warm broodje beenham...... Daarnaast kunt u terecht voor diverse warme lunchgerechten en dranken.

Lunchroom La Plaza wordt vaak beschreven als: basic, knus, gezellig en precies hetgeen het moet zijn, geen pretenties, geen kapsones, noem het een echt lunchadres, met service op de gezellige manier. Broodje ei-tomaat bestellen, krantje erbij, dat is het moment.

•koffie & thee
•gebak
•lunchgerechten koud
•lunchgerechten warm
•borrelhapjes
•snacks
•en veel meer 

De lunchroom is open vanaf 9:30 tot 17 uur, zondag middag en donderdag tot 20 uur, maandagen vanaf 12:30 uur.


Restaurant Jumbo bij NAC stadion
Rat Verleghstraat 4
Tel 5443160
Open dagelijks tijdens winkeltijden: van 8 tot 22 uur, zondag van 9 tot 17 uur.

Jumbo heeft een geweldig concept om voor heel weinig geld (gemiddeld 6-7 euro p.p.) smakelijk te eten maar ook heel uitgebreid en dan nog steeds voor vreselijk weinig geld. Een uitstekend adres om met de hele familie te gaan eten.
Bediening is er niet: er wordt van je verwacht dat je zelf, in de winkel, een keus maakt van iets dat je op wilt gaan eten in het restaurant gedeelte. Ze bakken een soort pizza's waar je bij staat, ze maken uitgebreide salades, de kibbeling en de gebakken vis is smakelijk. Liever Japans of Chinees? Het kan er. Wokgerechten, gegrillde kip, Japanse kip, rijst, mie... Sushi? veel keus. Er is zelfs Hollandsepot die van dag tot dag varieert. Frietjes, geen probleem. Het leukste is misschien nog wel dat een halve liter Cola -elders in restaurants 5,50- weggaat voor 79 cent, 2 glaasjes Spa kosten 45 cent en een wijntje is er nog te betalen.
 
Ontbijtje voor 1,50 of alleen een stukje pizza eten? Koffie pakken? Het kan allemaal bij de Super-Jumbo Foodmarket. Je kan er voor heel weinig geld lekker én gezond eten. Bakker Kottier heeft er ook een hoekje met heerlijke broodjes en koffie mét. In elk geval, ideaal voor budget-gevoelige lekkerbekken, maar verwacht geen culinaire hoogstandjes.Gezellig meeëten in de wijkrestaurants
Brochure: Eten op WIJ locaties

Samen eten in wijkrestaurant Princenhof
In het wijkrestaurant van Princenhof kun je elke dag, behalve in het weekend, tussen de middag aanschuiven voor een warme maaltijd. Samen eten met andere mensen geeft gezelligheid: een praatje maken, andere mensen in de omgeving leren kennen, wie weet houd je er een leuke vriendschap aan over. De warme maaltijd is van 12.00 tot 13.00 uur. Als je vooraf laat weten dat je komt, zorgt Princenhof dat je mee kunt eten. 

Princenhof, Princentuin 1, tel. (076) 530 97 91. 

D'n Heerlijckheid is
 het restaurant van Thebe/Haga aan de Nieuwe Heilaarstraat/Liesboslaan. Je kan daar dagelijks tussen 9 en 20 uur binnenwippen voor een kop thee of een volwaardig 3-gangenmenu. Doel van dit restaurant is om de bewoners van dit tehuis in contact te houden met de wijkbewoners.

In Westerpark bestaat ook zoiets in Westerwiek, maar daar moet je 2 daagjes van tevoren even bellen en zeggen met hoeveel je komt eten. Zij serveren dagelijks van 12 tot 13 uur en voor slechts €6,50 kunt u aan tafel. 

Telefoon 5318700 en het gebouw staat aan de Argusvlinder 298. Eten bij De Rooipannen
Heeft u zin om voor weinig geld lekker te lunchen? Dat kan in de restaurants van De Rooipannen, 'En Route' en 'Zen6' in het gebouw aan de Tuinzigtlaan 12. 

En Route
Lunch vanaf 12.00 uur op maandag en diner vanaf 17.30 uur op woensdag en donderdag.

Zen6
Lunch van dinsdag t/m vrijdag vanaf 12.00 uur. Themadiner op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vanaf 17.30 uur.

Prijzen 
3-gangen lunch € 9,50, 4-gangen 14,50

High Tea € 9,00
Een tafel gevuld met de meest smakelijke lekkernijen: scones, sandwiches, quiches, brownies en bonbons. Geserveerd in de hotellobby onder het genot van de lekkerste soorten thee. Aanvangstijd high tea is tussen 11:00 en 15:00 uur.

Reservering 
Reserveren kan telefonisch via 013 – 850 40 30. Gelieve minimaal 1 week tot maximaal 6 weken vooruit reserveren. Wij verzoeken u dringend om annulering van uw reservering 24 uur voor aanvang van de lunch of het diner aan ons door te geven. Indien uw annulering niet voor dat tijdstip is ontvangen, zijn wij genoodzaakt de couvertprijs in rekening te brengen. 

Tijdens schoolvakanties, toetsweken, excursies en weekenden zijn de restaurants gesloten.


 
Restaurant Huis Den Deijl
Marellenweg 8
Tel 5653616
www.huisdendeijl.nl

Het 75-jarige Huis Den Deijl heeft een klassiek Franse keuken met vooral Hollandse, maar ook Catalaanse en soms Toscaanse invloeden. De Brabants-Bourgondische inslag is in alles te merken. De seizoensspecialiteiten zijn vermaard. De spijskaart wisselt seizoensgewijs 4x per jaar. Er is een uitgebreide wijnkaart aanwezig en ook aan kleine gerechten en snacks is gedacht. Vergeet in het najaar zeker de wildmenu's niet. Een ware ontdekking in een rustgevende omgeving. Zie vooral hun website.


Café Marktzicht, Pasta en Pesto
Markt 10, Prinsenbeek
Tel 5412207
Website: http://www.pastaenpesto.nl

Uitbaters Anton van Dongen en Winny van Rosmeulen startten met deze Italiaanse formule. Je kan er redelijk eten, verwacht geen Italiaanse hoogstandjes en alleen de spaghetti-met-bolognesesaus is goedkoop.


Café, Restaurant Valdijck, Zaalverhuur 't Hert
Valdijk 2, Prinsenbeek
Tel 5412212
Website: http://www.hertje.nl

Het welbekende 't Hert onderging een metamorfose als Restaurant Valdijck. Het is lichter, vrolijker en de uitbaters willen laten weten dat de nieuwe naam de lading beter dekt: het is geen restaurant met wildspecialiteiten, maar een gastronomische tempel voor iedereen met verrassende vis-specialiteiten, verse streekproducten maar natuurlijk ook de lokale toppers. De nieuwe uitstraling heeft speciale familiemenu's en 'Het geheim van Prinsenbeek' als mystiek topgerecht. Zie de website


Eetcafé De Swaen
Hoek Markt/Kapelstraat, Prinsenbeek
Tel 5418805
Website: http://www.eetcafe-deswaen.nl

Herberg De Swaen is een oergezellig eetcafé waar het goed toeven is en waar dan ook Brabantse sfeer en warmte maar ook zeker kwaliteit hoog in het vaandel staan. Wij zijn gevestigd in één van de oudste panden in hartje Prinsenbeek op de hoek van de Markt en de Kapelstraat. U kunt bij ons dagelijks terecht voor een borreltje en een hapje aan de bar en, zo u dat wenst, aansluitend à la carte eten, een dagschotel nuttigen of een lunch gebruiken aan een van de tafeltjes in het gezellige café te midden van onze andere cafégasten. Indien u de voorkeur geeft aan een wat rustigere en tevens rookvrije omgeving kunt u dineren in het intieme restaurantgedeelte, ons zogenaamde opkamertje, alwaar u onder het genot van passende achtergrondmuziek kunt samenzijn met uw tafelgenoten.Eetcafé De Peer
Oude Liesboslaan 172 (in het Liesbos), tegenover Fritessalon Liesbos
Tel 5200566
www.eetcafedepeer.nl

Gezellig eetcafé aan de rand van het Liesbos, ideaal vertrekpunt voor wandel- en fietstochten. Vanouds bekend en de kinderen zijn er dol op. Er is een speeltuin voor de kinderen.


Brasserie De Nieuwe Baan
Mr Bierensweg 43, richting Prinsenbeek
Tel 5411906 (maandagen gesloten)
http://www.brasseriedenieuwebaan.nl

Dit adres is al jaren een bekend en gewaardeerd eetcafé. Het vroegere De Leeuwerik/Ferry's Eetcafé/Magneetcafé is nu van 2 enthousiaste ondernemers, Harold van der Meeren en Dennis Smithuis en die hebben er direct een reuze gezellige brasserie van gemaakt waar het lekker eten is. In 2018 vieren ze al weer hun eerste lustrum. Het 3-gangen keuzemenu van 29,50 is een echte topper. Ook voor feestjes is dit een prima adres en voor de gezelligheid: High Tea, een reuze verrassing voor 20,50 p.p.  Restaurant Boswachter Liesbosch
Nieuwe Dreef 4 (in het Liesbos)
Tel 5212736
Het is even zoeken naar de al meer dan 300 jaar oude Boswachterswoning van Prins Frederik Hendrik, midden in het natuurschone Liesbos tussen Princenhage en Etten-Leur. Wat heet zoeken, want de weg naar deze sfeervolle en romantische plek wordt vanaf knooppunt Princeville voortreffelijk aangegeven. Binnen bij uitstek geschikt voor het geven van een Diner, Buffet, Huwelijksfeest, Vergadering, Receptie, Feestavond, Brunch, Hightea etc.. Het gebruiken van diverse gerechten of het geven van uw receptie in de ''bostuin'' betekent in ieder opzicht dubbel genieten. In het specifiek Bistro of à la Carte gedeelte treft u een prachtige ambiance, waar de gevarieerde Franse keuken goed tot zijn recht komt, zodat u hier gezellig en rustig samen met uw partner, familie, zakenrelatie etc. kunt vertoeven. Als dan de wijn in het glas fonkelt, wordt dit plekje voor u een sprookjesachtige oase.
Een heerlijke oase van rust op een van de mooiste plaatsen van de omgeving. 

Boswachter Liesbosch heeft een eigen website, zie http://www.boswachter-liesbosch.nl (met routekaart)Restaurant Boswachter Mastbosch (dinsdagen gesloten)
Huisdreef 4 (in het Mastbos)
Tel 5652880
Nog een boswachter met een eigen website: http://www.boschwachter.nl

Een ideale plek voor een bruiloft of een partij maar ook voor een gezellig etentje. De keukenbrigade onder leiding van chefkok Christ Hereijgers brengt een uitgebreid assortiment van zowel vlees- ,vis- als vegetarische gerechten. Naast de à la carte kaart hanteren we nog een wisselende seizoenskaart met speelse bereidingswijzen van de in het huidige seizoen verkrijgbare producten.Restaurant Kabul (Afghaans)
Haagweg 12
Tel 0657-005566
Naar de website

De Afghaanse keuken maakt gebruik van heel andere kruiden dan de Westerse keuken. Om deze smaken volledig tot hun recht te laten komen, werkt Restaurant Kabul alleen maar met verse producten. Zo is lamsvlees hier nog echt lamsvlees en geen schapenvlees en worden er verse kruiden gebruikt in plaats van poeders uit een potje. Alle gerechten op de kaart worden volgens familierecept klaargemaakt, wat garant staat voor authentiek Afghaanse gerechten. Laat u ook verrassen en maak -niet op maandagen- kennis met het land van de voorouders van deze Afghanen. Menu's vanaf 27,50Amore Trattoria
Schorsmolenstraat 3
Telefoon 5309519

Nog meer Afghanen, maar dan als exploitanten van een heuse Italiaanse Trattoria waar je verdraaid lekker kunt eten voor weinig geld. Verse producten, fairtrade, vet-bewust noemen ze zichzelf en de pasta's, pizza's, hapjes zijn heerlijk. Open di-za van 11-22 uur, op zondagen van 16-22 uur.
 


Café Het Roode Hert
Haagsemarkt 34/35
Tel 5219501
www.hetroodehertbreda.nl

Het Roode Hert is een van de oudste herbergen van Brabant. Oorspronkelijk daterend uit 1518, door brand verwoest en weer opgebouwd en recentelijk (1935) vernieuwd met behoud van historische elementen. Sinds 1987 in handen van Piet en Anneke de Jong. Het Roode Hert heeft een terras en is alle dagen behalve zondag geopend vanaf 10 uur. In het Roode Hert ben je echt 'thuis' en ze hebben er koffies, drankjes en een mini-kaart met kleine versnaperingen.


Bierreclame museum

Haagweg 375
Tel 5220975

Het Bierreclamemuseum is alleen op zondagen geopend van 11 tot zolang het gezellig blijft met meestal rond 17 uur live muziek. Het Bierreclamemuseum heeft een gezellige tuin waar u in alle rust een begin kunt maken met het verkennen van de honderden biersoorten die men serveert. Geen eten. Een echte ontdekkingsreis in bierenland! Hun prijzen zijn alleszins schappelijk en klantvriendelijk, daar kunnen anderen nog wat van leren. Aanbevelenswaardig zijn de muzikale middagen met bekende artiesten met als onbetwiste topper de 'Oktoberfest' middag, eind september, met de Edelweissbuben en ja, dan toch Beierse specialiteiten als Sauerkraut, Pretzl, Schweinshaxen en Bratwurst. Zie het complete overzicht op de website: 

www.bierreclamemuseum.nl


Cafetaria Princenhof
Pa Seng Ping en Jian Ying He
Haagweg 436
Tel 5210718


Cafetaria De Vluchtheuvel
Z. Zhou en W. Zhang
Dreef 95
Tel 5217663


Cafetaria De Postiljon
J. Bao
Dreef 107
Tel 5214734

Cafetaria De Postiljon was geliefd in de directe omgeving en gezegd moet worden dat ook de nieuwe eigenaar en vooral zijn lieve dochter het hart heeft kunnen stelen van de buurtbewoners en dat niet alleen door de frietjes maar vooral door het bieden van een gezellige ontmoetingsplek voor de bewoners van de aanpalende straten: Gielis Beijs, Postillon, Hof ter Dreef.... Nergens anders kun je beter aan een fris Juupke en bijkletsen. Of een snackje pikken natuurlijk.


Fritessalon 't Liesbosch
Fam. Van Zundert
Drielindendreef 3 (in het Liesbos), tegenover Eetcafé De Peer
tel 5214929 / 0624 807763

Er zijn van die plaatsen die hele huisgezinnen aantrekken en dit is er een van. Friet, lekkere hapjes en je ontmoet er altijd veel leuke jonge mensen met mooie en leuke kindertjes met hun huisdier.  De plek bij uitstek om na een leuke boswandeling of tijdens een fietstocht met de (klein)kinderen of de hond weer even aan te sterken.Delifrance (Croissanterie, brasserie, ijssalon)
Ettensebaan hoek Heilaarstraat, op de woonboulevard Princenhage/Breda
Tel 5300856

De gasten worden in deze vestiging aan tafel geholpen. U kunt dus plaatsnemen en een keuze maken uit vele traditionele Franse lekkernijen of gewoon een bakje koffie. Heeft u vragen dan kunt u altijd een van de medewerkers aanspreken, zij staan graag voor u klaar. De winkel biedt plaats voor 140 gasten en in de zomer komen hier nog eens ca. 80 zitplaatsen bij.


Kentucky Fried Chicken
Woonboulevard Princenhage

Dankzij een geheime mix van 11 kruiden en specerijen krijgt de kip zijn unieke smaak; de kipbeleving bij uitstek! De kaart biedt een gevarieerd assortiment van kipgerechten waaronder buckets met kip die je kunt delen, verse kipburgers, filet nuggets en wraps. Terwijl de ouders plaats nemen in het comfortabele restaurant, kunnen de kinderen hun hart ophalen in het speelparadijs op de 1e verdieping! Mocht je niet in de gelegenheid zijn om plaats te nemen in het restaurant dan kun je uiteraard ook vlug door de KFC Drive. 


MacDonald's cafetaria op de Meubelboulevard Breda/Princenhage

Deze vestiging biedt plaats aan 220 gasten en beschikt over een extra groot indoor Play Place en altijd gratis WIFI. Dit restaurant heeft ook een McDrive! Reken niet op rust aan je tafel, maar je kan voor relatief weinig geld goed eten en vooral de kinderen zijn er heel happy. 

McDonald's  Woonboulevard Princenhage-Breda is op zondag t/m donderdag geopend van 10:00-00:00 en op vijdag en zaterdag van 10:00-01:00

Brabantse Cafetaria Piet Schraven
Nieuwe Haagdijk 36
Tel 5212676

Cafetaria Piet Schraven is een monument. Een van de weinige etablissementen die zélf nog snacks vervaardigt en hóe en waar je graag een (klein) stukje voor omrijdt! Geweldige nasiballen, heerlijke friet en je wordt bediend door vreselijk aardige mensen. Je kan er zelfs lekker eten: complete seizoensmaaltijden waar veel zorg aan is besteed. Een super-pan met mosselen voor weinig geld. Er is een minpuntje weliswaar: ma en di gesloten en rond etenstijd is het er natuurlijk erg druk.


De allerlekkerste en beste frituur in de omgeving van Princenhage is in.... Meer net over de grens van België. Vanaf de A16-E19, rijdend door het dorp, aan de linkerzijde op het adres Meerdorp 32a, vind je de zaak van Magda en Toon Herrijgers, bijgenaamd Frut (friet) het staat er groot op en ze maken op ambachtelijke wijze de allerlekkerste Belgische frietjes met heerlijke sauzen en wat ook niet weg is, een goeie pint. Verse patatten, ter plekke gesneden, voorgebakken -uitgerust en nagebakken. De frikandel wordt ineens een curryworst, er zijn échte cervelas mee look, gebakken vis en waarom hebben we hier in Nederland niet van die lekkere pottekes met zure mosselen??? Toon is er één van de beroemde Meerse Herrijgers familie, allen actief in de horeca: Herman ('t Fortuin), Annita van 't Withofke en hij dan met de beste frituur uit de regio. 

Magda en Toon zijn open van woendag t/m zondag vanaf 11 uur.

Schuin tegenover de cafetaria Frut is een vestiging van bakker Van Thillo uit Essen en Hoogstraten met vers brood, worstenbrood en heerlijk gebak. Is ook open op de zondagochtend.


Brabantse Cafetaria De Driesprong
Sint Martinusstraat 23
Rucphen

Dit is een echte 'must' voor de liefhebbers van échte friet, zelfgemaakte snoephapjes, een pintje en sympathieke uitbaters met personeel dat je echt verwent. Ze zijn gewoon perfect daar, de omweg altijd méér dan waard. Zo zijn er helaas niet zoveel meer in Nederland. Ga erheen, voordat ze allemaal uitgestorven zijn.Cafetaria en ijssalon Bon Appetit

Kennedyplein 3, Rijsbergen
Tel 5963969 

Omrijden is de moeite waard voor deze gigantische cafetaria. Ook deze keukenprinsen maken zelf hun frietjes en je kan er ook terecht voor de wat meer culinair verantwoorde snacks zoals verrukkelijke maaltijdsalades. Aanbevolen!


Alfons IJscreaties
Breedschotsestraat 4, Rijsbergen
Tel. 5966130

Als je hier op deze een beetje verscholen plek een ijsje proeft dan begrijp je meteen waarom ze in onlangs benoemd zijn tot beste ijsbereider van Brabant en ze een eervolle 3e plaats kregen op landelijk niveau. Niet met vanille ijs, maar met hun topper de coupe Malérican, een smaakvolle combi van pindakaas, malaga-ijs, witte chocolade, sinaasappellikeur en American cookies. Ze zijn open van maart tot en met het 3e weekend van oktober gedurende de middag tot het zonnetje ondergaat. 


Taco Mundo (Mexicaans)
Tel 0900-1238226

Bestelsite: http://www.tacomundo.com 
Het lievelingsrestaurant van de familie Gonzalez biedt tacos, fajitas, enchiladas, burritos, quesadillas... Y mucho más como dicen.
Ze bezorgen binnen 30 minuten in Princenhage en dat tussen 16-22 uur. Verantwoord Angus vlees, biologische zuivel en Halal kip. 't Is maar dat je het weet. 

Pizzalijn Breda (Italiaans, Turks)
Tel 5228224

Snel een echt lekkere pizza thuis laten bezorgen? Dan is dit het aangewezen adres. Geen grootschalige standaard pizza maar een product gemaakt door mensen met liefde voor het pizza-vak. Ook voor kleine hapjes als spaghetti, lasagna en spare-ribs bent u hier aan het goede adres.

Pom-Lai (Chinees)
Bij Pom-Lai kun je alleen via de website bestellen. www.pom-lai.com is het adres en ze bezorgen snel (binnen een half uur) smakelijke (Chinese) maaltijden. Specialisme: curry maar hun gerechten zijn plaatjes én ze zijn nog lekker ook.
Telefoon:  5141168

Café Onze Toekomst
Heuvelplein 251
Tel 06 50543700

't Bruin Cafeke

Mgr Nolensplein 23-a
Tel 5218836

Brabantse Cafetaria Pink Panther
Mgr Nolensplein 23
Tel 5147231

Shoarma Jasmin Döner en Kebab
Mgr Nolensplein 29
Tel 5200879

Café - feestzaal Het Witte Schaap
Wegedoornpage 2 (begin Meidoornstraat)
Tel 5215149
Het Witte Schaap organiseert van tijd tot tijd klassieke dansavonden maar ook line-dancing kun je er soms be-oefenen. En het is een perfecte plek natuurlijk voor bijeenkomsten. Een soort Heuvelzicht-van-vroeger. Het café is een sfeervolle en gemoedelijke gelegenheid voor ieder wat wils! Of het nu gaat om gezellig uitgaan in het weekend of een leuke doordeweekse borrel, het is een gezellig bruin toch zeer eigentijds café met een royale bar, een aantal tafels en statafels. 7 Dagen per week open.

Cafetaria Snack-Station D'n Bolle
Acaciastraat 118, bij winkelcentrum Tuinzigt
Tel 5203923

Ren runt al weer enige jaren samen met zijn vrouw Snack Station d'n Bolle. De lekkerste plek in Tuinzigt voor uw friet, burgers, snacks en sandwiches. Komt u lekker eten? Elke dag open van 12 tot 21.30 uur. 

Bioscoop ?
De dichtstbijzijnde bioscopen zijn natuurlijk in Breda: de Pathé, de Chassé Cinema en de Kinepolis op de Bavelse berg, Breepark. De laatste heeft als voordeel het gratis parkeren maar dat wordt dan weer gecompenseerd door de hoge prijzen van de inpandige horeca. Bij Chassée hebben ze een maandabonnement: voor slechts 18 euro per maand onbeperkt naar de film! U kunt ook terecht in Tilburg, daar is werkelijk van alles te zien in de mega-Euroscoop met 12 zalen. Ook erg geliefd onder Princenhagenaars is de Metropolis in Antwerpen (neem de autoweg en dan de afslag Merksem, rechtsaf, je rijdt er na 500m zó tegenaan) met 30 verschillende zalen. Kijk hier naar het programma. Daar zijn vaak films die in Nederland nog moeten uitkomen.

Kaartjes kopen
Toegangsbewijzen voor evenementen kun je o.m. kopen bij  Ticketservice VVV Breda en via internet bij VVV Ticketpoint. Op Internet komt u er via deze link en als u zelf iets organiseert kunt u bij de VVV terecht om uw kaartjes aan de man te brengen.


Uitgaan in Breda
In Breda centrum, dé uitgaansplek van het jaar 2018,  is gewoon teveel om op te noemen. In het centrum vind je van alles. In de café-kern aan de Havermarkt wordt het gezellig vanaf 23 uur, vooral in het weekeinde. Wie héél erg op sjiek wil en in een sterrenrestaurant wil eten: Restaurant Wolfslaar. Het allerbeste Indonesische restaurant is zonder twijfel Bali-James aan de Markendaalseweg.  Kip schrans je het beste in kiprestaurant Van 't spit aan het Van Coothplein en een stukje versgebakken pizza tijdens het winkelen? Bij Dolce e salato in de Akkerstraat tegenover de Hema. Het is vrijwel overal goed vertoeven. Kijk op de website van Trip-Advisor (het vroegere Iens) voor een lijst mét beoordelingen. Pas wel op, want het is dringen aan de top in Breda. Het verschil tussen nummer 1 en nummer 50 is niet zo groot als je zou denken.

Kijk vooral op de volgende websites als u iets leuks zoekt om uit te gaan:

www.uitinbreda.nl
www.uitinbrabant.nl
www.breda.nl
www.nieuweveste.nl

www.bezoekerscentrumwolfslaar.nl
www.breda-museum.org
www.vvvbreda.nl
www.bibliotheekbreda.nl

Niet-hetero's of gay
Er is in Princenhage zelf geen uitgesproken uitgaansgelegenheid meer voor niet-hetero's of gay's. Ooit hadden we er eentje op de Haagsemarkt. In Breda zelf zijn er ook helaas niet veel gelegenheden meer. Na het verdwijnen van de Venise en het Piggenhuys, enkele jaren geleden,  lijkt het wel of ze met zijn allen ondergronds zijn gegaan of vertrokken naar Tilburg. Maar kijk eens, ze zijn terug:

De snoeppotten zoals ze zichzelf noemden, de uitbaters van het inmiddels weer opgeheven snoepwinkeltje 'De Snoeppot' aan de Haagdijk zijn een nieuwe uitdaging aangegaan. Nicole Lefevre en Joyce Smith zagen met het verdwijnen van gay-café Het Piggenhuys dat in november 2013 na 34 jaar sloot, een enorme leegte in de Bredase markt ontstaan. Dat resulteerde na veel verbouwing, een compleet nieuw doorlopen van vergunnings- en veiligheidseisen en dankzij de medewerking en inbreng van velen in een compleet nieuw onderkomen dat gedoopt werd met de naam Café Piggy's. Met binnenkort weer de beroemde vrouwen-avond. Open vanaf 20 uur en op de zondagen vanaf 14 uur, niet op maandagen.


Café Piggy's
Nieuwstraat 19
Tel 06 14393294


De Venise bar is een hippe en moderne bar waar jong/oud, homo/hetero zich thuis voelt. Verschillende DJ’s draaien iedere week een grote verscheidenheid aan muziek. Dansbaar, meezingers het komt allemaal voorbij. Kortom: een boel gezelligheid, waar iedereen van geniet!

Venise Bar
Halstraat 30
Tel. 06 39548148


Erotisch uitgaan
Mannen met speciale erotische wensen kunnen terecht bij Huize Fantasy van mevrouw Neelen op Haagweg 456, telefoon 5309309. Niet in Princenhage zelf maar bij Showtime Breda in de Visserstraat kun je zelfs erotisch dineren met een paaldanseres!

Antilliaans/Surinaams
Zin in Moksie Metie, Funchi of gewoon iets lekkers? Lekker ontspannen mensen ontmoeten of weer eens proeven aan de sfeer van salsa? Er gebeurt van alles in Breda. Probleem is alleen dat de berichtgeving erover versnipperd is. Je zal dus flink moeten googelen om aan evenementen te komen. Maar kijk in elk geval op deze website. We weten wel dat je lekker Surinaams eten kunt krijgen bij Faffie op Haagdijk 22. Open di t/m zo van 12 tot 22:30 uur. Moksie, Pom, kouseband, bb met r, het is er. Telefoon 5329002, eigen website nog niet gevonden, maar op thuisbezorgd.nl staan ze. Iets dichterbij op de Haagweg 82: Mie Lobi, lekker vers. Ze brengen het nog thuis ook.

Poppodium Para
Van Coothplein 39
Para Breda organiseert geregeld Salsa avonden. Kijk in hun agenda!

De Grott (eh... hadden we die niet al?)
Salsa in Breda? Natuurlijk! Kijk op de website www.salsainbreda.nl voor het laatste nieuws

Disco over de grens
Wil je voor weinig geld een gezellige avond en nacht uit dan is Disco 't Fortuin van Herrijgers misschien iets voor u. Deze disco is gevestigd in Meer, net over de grens en berucht om de spetterende feesten. Als de website online is (want dat is 'ie niet altijd) dan vind je daar de data van belangrijke evenementen. Adres: Meerdorp 13, Meer. Vanaf 22 uur begint het er leuk te worden. Website: http://www.hetfortuin.be