Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Buurtcomité West-2

 

Princenhage, maart 2005
Beste Buurtgenoten,

GLASBAK:
Op de Burgemeester Sutoriusstraat t.h.v. de bushalte staat sinds jaar en dag een glasbak. Een probleem was er wel: de glasbak stond verkeersgevaarlijk. Samen met begroeiing nam deze, zeker in de zomer maanden, het zicht weg bij het oversteken.

Dit is opgelost door een ondergrondseglasbak te plaatsen. Nu rest alleen nog maar een kleine “poot” uit de grond waar het glas kan worden ingeworpen. Wij hopen dan ook dat er een einde komt aan het “zwerfglas” in de directe omgeving van de glasbak. 

Buurtcomité West-2 dankt in het bijzonder de Dienst Afvalservice Breda voor hun inzet.



De 'oude' glasbak....



De nieuwe in aanbouw.....



En? Is hij niet mooi?

 

Namens Buurtcomité west 2.
R. Smits

GEEN SCHOONMAAKACTIE IN 2005

Princenhage, april 2005
U bent al 5 jaar gewend aan de schoonmaakaktie die steeds plaatsvond medio april van het jaar. In 2005 komt deze er echter (voorlopig) niet:  zoals het voorheen ging wil de Gemeente niet meer. Bij de schoonmaakaktie werden niet alleen de speelplaatsen voorzien van een verfje en werd ook papier en grofvuil uit de struiken weggehaald, maar hier en daar werd er ook het grofvuil uit de schuurtjes gehaald. Liever in de container dan tussen het groen, bij de cocons (bovengrondse vuilbakken) of op de Raamschoorseweg op de Rith. Het Buurtcomité West 2 vindt dit heel erg jammer; de schoonmaakactie was een evenement dat elk jaar groeide en ook zeker een sociale functie en gezicht had.  De Gemeente heeft te kennen gegeven dat ze andere ideeën heeft om de wijk op te poetsen met de bewoners en de hulp van de Gemeente zelf. Voor zo'n nieuwe opzet zijn er echter meer mensen nodig: een vernieuwde schoonmaakactie met daarbij bijvoorbeeld het kunnen kopen van plantjes voor in de tuin tegen een redelijke prijs en nog meer hulp van de bewoners. Het Buurtcomité West 2 en de Gemeente blijven zeker met elkaar in gesprek over hoe we dit op die andere manier gaan doen en we gaan er van uit dat we er op een zeker moment uit zullen komen. Als u een idee heeft en hier aan mee wilt werken kunt u contact opnemen met Marian Verheij tel. 5221161 of via email adres west-2 apestaartje princenhage.net

Buurtcomité West 2.

Overzicht van het werkgebied van Buurtcomité West 2.
Mastbosstraat (kant van V. Nispen) de Rithsestraat, Vogelschoot, Ambachtenlaan tot het fietspad, Hoveniersstraat tot aan Burg.Sutoriusstraat en zo zijn we weer terug aan de Mastbosstraat.

AFVALSERVICES BREDA:
Voor het gratis ophalen van grof (huishoudelijk) afval kunt u de huis aan huis bezorgde AFVALKALENDER raadplegen.
U kunt bellen met het telefoonnummer van afvalservice Breda.
Voor aanmeldingen grof(huishoudelijk)afval en verdere vragen en afvalregels.
076-529 99 99.  De openingstijden van de grofvuillijn zijn van 8.30 tot 16.00 uur.
Een schone wijk, een zaak van u en afvalservice Breda.
Afvalservice Breda gaat er voor, u ook?

DE WIJKAGENT.
Ik maak graag gebruik van het aanbod om een stukje te schrijven in het infoblad Buurtcomité West 2. Mijn naam is Ton van der Velden en ben de wijkagent van Princenhage. Ik werk vanuit het politiebureau Tuinzigtlaan 45 te Breda. Wilt u mij spreken dan kunt u via het landelijk nummer 0900-8844 contact opnemen met het bureau. Ben ik aanwezig dan schakelt men u meteen door en anders kunt u vragen dat ik u terug bel. Zodra ik in dienst ben kijk ik als eerste in mijn mailbox en bel dan zo snel mogelijk terug. De wijkagent is er om de bewoners in een wijk te ondersteunen en/of advies te geven bij problemen welke de gehele wijk of bewoners van een straat aangaan. Dit kan gaan over onder andere verkeerszaken en overlast in de ruimste zin. U leest het goed ondersteunen en advies, wat inhoud dat u er niet vanuit moet gaan dat ik als wijkagent altijd alles oplos. Vaak zijn andere partijen degenen die verantwoordelijk zijn, zoals de gemeente of woningbouwverenigingen.
Mocht u vragen hebben of iets willen melden, schroom niet maar bel of spreek mij gewoon aan als ik door de wijk fiets. 
De wijkagent, Ton van der Velden.

Huis-Artsen-Post (H.A.P)
Ziekenhuis Amphia Locatie Molengracht.
Weekenden-Feestdagen- 24 uur open.
Maandag t/m vrijdag 17:00 to 08:00 uur.
ALTIJD EERST BELLEN  076-525 85 00

Het gemeentelijke MELDPUNT:
Heeft u meldingen of  klachten over de openbare ruimte, bijvoorbeeld losliggende stoeptegels, een omgewaaide boom of kapotte straatverlichting? Dan kunt u hier telefonisch melding van doen op het centrale nummer van de meldpunten: (076) 529 48 00. Dit nummer is iedere werkdag bereikbaar van 8:00 tot 16:30 uur. Maar wist u dat u via uw computer ook digitaal uw klacht kenbaar kunt maken, 24 uur per dag, zeven dagen per week. www.breda.nl en klik op “contact”. Hier vindt u het speciale meldingsformulier. Heeft u meldingen of klachten, vul het formulier in en mail het de gemeente.