Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Holly Jolly Snoepwinkel
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Nieuw kunstgrasveld voor Groen-Wit (13.9)

Niemand minder dan het nu 88-jarige Princenhaagse oud-lid, voetballer en trainer Kees Rijvers komt op 13 september 2014 bij Groen-Wit Princenhage het kunstgrasveld inwijden. Het vaak stoffige B-grasveld is nu ingeruild voor een perfect speelveld. Het programma is:

16.00 uur Presentatie meisjesvoetbal op het nieuwe kunstgrasveld
16.30 uur Welkomstwoordje door de voorzitter en toespraak door wethouder Van den Berg 
16.35 uur Officiële handeling door dhr. Kees Rijvers
16.40 uur Openingswedstrijd 40 E-pupillen - selectie Groen-Wit
17.15 uur Naborrelen
 


16 januari 2014 14:15

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om nog dit jaar drie nieuwe kunstgrasvelden aan te leggen. De capaciteit van de huidige voorzieningen voor voetbal en hockey beantwoordt niet aan de behoefte. Daarom wil de gemeente extra kunstgrasvelden aanleggen bij voetbalvereniging Groen-Wit op het sportcomplex Postillonstraat, bij voetbalvereniging Boeimeer op het complex Heksenwiel en bij Hockeyvereniging Zwart Wit.

Bob Bergkamp, wethouder wonen en leven: “Hoewel Breda een breed palet aan sportvoorzieningen heeft, geldt vooral voor de buitensport dat het aanbod niet voor alle sporten volstaat. Met de aanleg van deze drie velden kunnen we in elk geval voor voetbal en hockey de basis op orde brengen. Met de aanleg van kunstgrasvelden stimuleren we tegelijkertijd de bredere, maatschappelijke functie van deze sportcomplexen. ”

Behoefte aan accommodaties
Momenteel wordt nieuw beleid opgesteld voor de gemeentelijke sportaccommodaties, inclusief een meerjarig financieringsvoorstel. In aanloop naar dit beleid is in het eerste halfjaar van 2013 de behoefte aan sportaccommodaties voor de komende jaren in kaart gebracht. Hieruit blijkt dat, hoewel het aantal voetbalvelden op zich voldoende is, er een grote behoefte bestaat aan meer kunstgrasvelden. Vooral vanwege de uitgebreidere gebruiksmogelijkheden. Verder is door de continue groei van de hockeysport een tekort aan hockeyvelden en schiet de capaciteit voor rugby tekort.

De raad wordt voorgesteld om, vooruitlopend op de vaststelling van het nieuwe accommodatiebeleid, in 2014 drie nieuwe velden aan te leggen: bij hockeyvereniging Zwart Wit en op de sportcomplexen Postillonstraat (voetbalvereniging Groen Wit) en Heksenwiel (voetbalvereniging Boeimeer).

In de nota Sportimpuls Breda en in de begroting 2013 zijn investeringsmiddelen opgenomen voor sportaccommodaties. Deze bieden de mogelijkheid om, vooruitlopend op de vaststelling van het nieuwe accommodatiebeleid, een aantal knelpunten op het gebied van buitensport op te lossen.

Kansen voor het buurthuis van de toekomst
De aanleg van kunstgras biedt voetbalvereniging Groen Wit de kans haar ambitie om het complex uit te bouwen naar ‘buurthuis van de toekomst’ verder te realiseren. Hierdoor kunnen ook scholen en wijkbewoners gebruik maken van het sportcomplex. Op het complex van voetbalvereniging Boeimeer is enkele jaren geleden al een kunstgrasveld aangelegd. Door de groei van de vereniging, neemt de beschikbaarheid van het kunstgrasveld voor maatschappelijke activiteiten echter af. Door aanleg van een tweede kunstgrasveld, kan het sportcomplex de rol van buurthuis van de toekomst blijven vervullen.

Realisatie
Het voorstel wordt naar verwachting in de raadsvergadering van 30 januari 2014 worden. Wanneer de raad instemt met het voorstel, wordt in het voorjaar van 2014 gestart met de voorbereiding van de aanbesteding en aanleg van de velden. Het streven is dat de voorzieningen direct na afloop van de hockey- en voetbalcompetitie 2013-2014 worden gerealiseerd.

Overige nieuwsberichten