Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Princenhage heeft nieuwe afval procedures
De manier waarop in Princenhage het huisvuil wordt opgehaald is veranderd. Papier, plastic en groente- en tuinafval wordt opgehaald, maar het restvuil moeten we nu gaan afstorten op de speciale afwerkplekken die in de wijk zijn gerealiseerd. Over die afstortplaatsen is nogal wat te doen geweest en niet iedereen is gelukkig dat juist het meeste restvuil, de vieze boel,  zelf weggebracht moet worden. Niet leuk ook voor de ouderen of mensen die slecht ter been zijn. Wie zo'n punt voor de deur krijgt vreest ook voor ongedierte en vervuiling als men zakken ter plekke achterlaat omdat de containers vol zijn of simpelweg, men krijgt het deurtje niet open. Dat laatste leidde tot vragen, want men heeft een persoonlijk rfid-pasje nodig om de containers te openen. De techniek in Breda is nog niet zover dat zo'n container gewoon met een OV chipkaart of een telefoon kan worden geopend. Wees daar zuinig op want de gemeente rekent een woekerprijs van 15 euro als je het mocht kwijtraken. Aan de hand van de gegevens die gekoppeld zijn aan dat pasje kan de Gemeente bepalen of men rechthebbend is en hoe vaak men komt en vuil afstort. In sommige gemeenten bijvoorbeeld Ede is dat al het geval: de pas bevat een bepaald 'saldo'. Wie weet gaat zo'n pasje dus ook nog extra geld kosten? Verschillende mensen vroegen hoe het zat met de registratie van persoonlijke gegevens en gebruiksgegevens.  De Dorpsraad Princenhage vroeg aan de Gemeente om nadere uitleg en die kwam ook. De Gemeente liet weten dat er op dit moment (misschien in de toekomst wel) geen persoonlijke gegevens worden verzameld. De electronica van de containers waarschuwt wél als de container vol dreigt te raken. Zie na meer... wat de Gemeente over dit onderwerp te vertellen heeft. Op dit moment staat het hier op hun website. Ook de ophaaltijden veranderen. De nieuwe dienstregeling kunt u bekijken op de website van de Afvalwijzer. Bel verder  14076 of 076-5293001 voor alle informatie.

Privacy rond afvalpas en chip

In elke nieuwe minicontainer voor huishoudens zit een chip. Ook hebben of krijgen alle huishoudens in Breda een afvalpas, om de ondergrondse restafvalcontainer te openen. Op de pas en in de chip staan een nummer, dat linkt naar uw adresgegevens. 

Afvalpas en ondergrondse container
De ondergrondse restafvalcontainer opent u met de afvalpas. De gemeente verzamelt geen informatie over hoe vaak u dit doet en hoeveel afval u wegbrengt. De pas zorgt ervoor dat u in uw eigen buurt de container open kunt maken. Wel registreert de ondergrondse container het totaal aantal stortingen. Zo kan de vuilniswagen snel een volle container legen.
In de toekomst kunt u de pas misschien gebruiken om afval in te leveren op het milieustation. Dit is nu nog niet het geval. 

Chip in de minicontainer
De chip in de minicontainer registreert niet hoeveel en hoe vaak u afval aan huis aanbiedt. Omdat elk huishouden in Breda nieuwe containers krijgt, besloot de gemeenteraad om alvast de chips te plaatsen. In de toekomst kan de gemeente deze gebruiken om het afvalaanbod per wijk te monitoren en efficiënter in te zamelen. 

Privacy
De gemeente verzamelt en registreert geen gegevens van u via de afvalpas en de chip in de container. Dit zou in de toekomst eventueel wel kunnen plaatsvinden maar daar moeten gemeenteraad en college dan expliciet over besluiten.

Overige nieuwsberichten