Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Politie en Openbaar Ministerie seponeren snelheidsbonnen
De Politie en het Openbaar Ministerie in Breda hebben besloten om ruim 2900 kennisgevingen van bekeuring te seponeren. Het gaat om bekeuringen die op 16 en 23 september 2008 zijn uitgeschreven bij een snelheidscontrole aan de Rijsbergseweg in Effen. De politie kwam daar in actie nadat zij signalen had ontvangen dat bij wegwerkzaamheden fors harder gereden werd dan de daar gestelde grens van 30 km/uur. Daarbij liep de veiligheid van de wegwerkers daadwerkelijk gevaar. Politie en Justititie hebben twee redenen om de 2900 bekeuringen te laten vervallen. Zo is inmiddels vast komen te staan dat bij de verwerking van de snelheidsovertredingen een administratieve fout is gemaakt. Verder is ook gebleken dat de tijdelijke snelheidsaanduiding op het moment van controles juridisch wel juist, maar toch niet optimaal is geweest.

Administratieve fout
De overtredingen werden geregistreerd buiten de bebouwde kom, terwijl in werkelijkheid de overtredingen binnen de bebouwde kom plaats vonden. Een correctie daarop is juridisch mogelijk, maar dat zou leiden tot een hogere boete. Het gaat de politie bij snelheidscontroles nooit om zo veel mogelijk geld te innen, maar om het vergroten van de verkeersveiligheid en het verminderen van het aantal verkeersslachtoffers, in dit specifieke geval om de veiligheid van wegwerkers langs de weg. Overtredingen binnen de bebouwde kom worden harder gestraft dan buiten de bebouwde kom. Ter indicatie: een overtreding van 20 km/u te hard buiten de bebouwde kom levert een boete op van € 134,00. Voor een zelfde snelheidsovertreding binnen de bebouwde kom staat een sanctiebedrag van € 153,00.

Inmiddels is de bebording aangepast en gaat de politie door met controles op lokaties waar wegwerkzaamheden plaatsvinden. Het is mogelijk dat een deel van de ruim 2900 snelheidsovertreders de boete inmiddels heeft betaald. Zij krijgen automatisch het boetebedrag terugbetaald. Alle betrokkenen krijgen binnenkort een sepotbericht van het Centraal Justitieel Incassobureau.

Overige nieuwsberichten