Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
> Evenementen
> Bierreclame-café
> Koopzondagen
> Naar de markt
> Terraszitten op zondag
> Uitagenda Breda e.o.
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Holly Jolly Snoepwinkel
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Hieronder treft u een overzicht van geplande evenementen:
   
Evenementen in Etten-Leur 

Etten-Leur is een plek waar het goed toeven is. Makkelijk bereikbaar vanuit Princenhage per auto en bus (vanaf de haltes aan de Ettensebaan), een prachtig en groot winkelcentrum, onlangs nóg groter geworden doordat de Bisschopsmolenstraat werd her-ingericht met ook een prachtig overdekt stuk waarin bijvoorbeeld een supermarkt van Dirk van den Broek te vinden is van 2000 m2, naar onze begrippen erg groot en daar tegenover een groentenwinkel, zó mooi, vers en groot- die moet je gezien hebben. Ook vind je er de nummer 1 markt van Brabant  op de woensdagen én vol met activiteiten. De website Stappen en Shoppen produceert een volledige lijst: up-to-date.
 
1.7.2017
  

di 22 aug - zo 1 oktBourgondische week in de stad 

Bourgondisch Breda krijgt deze zomer een nieuw culinair festijn. Fijnproevers en levensgenieters opgelet! Breda krijgt deze zomer een Bourgondische Week van 22 september tot en met 1 oktober, waarin de hele stad in het teken staat van lekker eten en drinken. Tijdens de Bourgondische Week kun je bij tientallen restaurants eten met een aantrekkelijke korting, culinaire routes lopen of deelnemen aan verschillende workshops en activiteiten.

“De Bourgondische Week, het evenement voor fijnproevers en levensgenieters”  aldus Stappen en Shoppen
 

za 23 sep - di 26 sepKermis in Prinsenbeek 

Op en rond de Markt in Prinsenbeek is het van zaterda tot en met dinsdag kermis. 
 

za 23 sep - di 26 sepKermis in Bavel 

Bavel is the place to be als je vermaak zoekt voor de kinderen. Op deze overzichtelijke foor is het altijd reuze gezellig en de sfeer is er buitengewoon familiaal. Van 23 t/m 26 september.
 

za 23 sep - zo 24 sep35e KAM in het Chassé Theater 

Al voor de 35e keer wordt er dit jaar weer een Kulturele Amateur Manifestatie georganiseerd in het Chassé Theater. Verschillende Bredase amateurs op gebied van dans, zang, toneel, acrobatiek en muziek zullen dit weekend weer optreden! Een geheel gratis evenement en voor zowel jong als oud erg leuk! Zie de website voor alle informatie.
 

za 23 septemberRepaircafé in de Dobbelsteen 

Op zaterdag september van 12.00 tot 16.00 uur Repaircafé in de Dobbelsteen.
Open inloop waar deskundigen aanwezig zijn voor allerlei reparaties aan o.a. kleine huishoudelijke apparaten, kleding, fietsen, speelgoed, sieraden en horloges. De reparaties zijn gratis, behoudens onderdelen of materialen. Donaties om de kosten te dekken zijn altijd welkom. Locatie: Doelen 36. Coördinator: Henk Oomen, tel. (06) 15242474 of e-mail henk.oomen1948 @ hotmail.com. Ben je zelf deskundig en wil je graag iets repareren, neem contact op met Henk Oomen. Ook voor naaimachinereparaties altijd van tevoren contact met hem opnemen. 
 

zo 24 septemberBayerisches Oktoberfest in het BRM 
 Vandaag weer groot feest in het Bierreclamemuseum mit den beroemde Edelweissbuben. Zoals altijd zal het een spetterend optreden worden mit viel Bier, Spass und Gesang. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten, er zijn Bockwürste, zoute krakelingen en meer van dat lekkers. Aanvang 17 uur enne...  ist frei soals immer.

Bierreclamemuseum, Haagweg
zo 24 september14e Editie van de Weilandgames 

Weilandgames in Princenhage een activiteit van cc t aogje

Stichting C.C. ’t Aogje en SGAP organiseren op zondag 24 september voor de 14e maal de WEILANDGAMES op de Dorpswei aan de Dreef in Princenhage.

Deze competitie waarbij het aankomt op fysieke kracht, behendigheid en tactiek van de deelnemers bracht in de voorgaande afleveringen al volop plezier en spektakel voor zowel deelnemers als toeschouwers en is inmiddels toegevoegd aan de reeks van jaarlijks terugkerende activiteiten in Princenhage.

Maximaal 10 teams zullen die dag op de Dorpswei hun krachten meten en strijden om de eer en de prijs van € 100,00.

Iedereen kan meedoen: families, buren, vrienden, clubteams, etc.

Een team bestaat uit (minimaal) 5 personen inclusief een captain.

Inschrijving is mogelijk via e-mail weilandgames @ cctaogje.nl tot 19 september 2017. De volgorde van binnenkomst is bepalend voor deelname. 

Het spektakel begint om 12:00 uur en rond 17:00 uur vindt de prijsuitreiking plaats. Entree is uiteraard gratis. Ronald Huismans verzorgt de ambiance en de Banoli's verzekeren een muzikale noot.
  

wo 27 septemberHerfstbeweeglunch 

Op woensdag 27 september bewegen in de buitenlucht! Onder professionele begeleiding van Rajitha bewegen we van 11.00 tot 12.00 uur buiten of binnen afhankelijk van het weer bij wijkcentrum Princenhof met aansluitend een lunch. Verzamelen in Princenhof. De kosten bedragen € 5,00. Aanmelden en betaling voor dinsdag 26 september. U bent van harte welkom. 

Wijkcentrum Princenhof, Princentuin 1, tel. (076) 530 97 91. 

vr 29 septemberSamen zuurvlees eten in wijkcentrum Princenhof  

Op vrijdag 29 september bent u welkom om samen te genieten van een maaltijd in wijkcentrum Princenhof. Op het menu staat: soep, verse frites met zuurvlees en salade en een toetje van vers fruit. Aanvang 17.30 uur (Zaal open vanaf 17.00 uur). Kosten € 12,50 (BredaPas € 10,00). Aanmelden: vanaf woensdag 20 september vanaf 13.30 uur. 

Wijkcentrum Princenhof, Princentuin 1, tel. (076) 5309791. 
 

za 30 sep - di 3 oktKermis in Princenhage 

Zaterdag t/m dinsdag is het weer kermis in Princenhage. Vanaf donderdag zijn de verkeersmaatregelen van kracht: de Esserstraat, Laan van Mertersem  en de Haagsemarkt zijn helemaal afgesloten, Je kan vanuit de Haagweg met de auto wél naar de Nieuwe Heilaarstraat maar omgekeerd niet.
 
Tijdens de kermis zijn er gezellige momenten bij De Posthoorn met live-muziek maar je kan er vooral even tot rust komen met een lekker drankje of een hapje. Op verschillende plaatsen op de Haagsemarkt is het al net zo gezellig. Natuurlijk kan er uitgebreid gezwierd en gezwaaid worden, er is popcorn, suikerspin, nougat en natuurlijk de wat gezondere en hartiger hap. 
 

di 3 oktoberSpelletjesmiddag bij wijkcentrum Princenhof 

Eens wat anders doen? Ga de uitdaging aan en speel mee op dinsdag 3 oktober met Triominos, Rummikub, Scrabble, sjoelen of ieder ander gezelschapsspel in wijkcentrum Princenhof. Aanvang 13.30 tot 16.00 uur. Kosten: een kopje koffie/thee of een drankje. 

Wijkcentrum Princenhof, Princentuin 1, tel. (076) 5309791. 
 

vr 6 okt - za 7 julHolland Got Talent show van SKIP 

Een talentenjacht van SKIP. Heb je talent voor iets? Laat dat dan zien aan Princenhage op de grote SKIP talentenjacht. Kijk op de website, vóór 25 september, hoe je te werk moet gaan om mee te kunnen doen. En op de avond zelf, 6 of 7 oktober in De Koe ben je natuurlijk ook van harte welko om te komen kijken. Kijk op school wanneer je precies moet komen!
 

za 7 oktoberActiviteiten in De Koe 

Vandaag is er nogal wat te doen in De Koe. SKIP organiseert de talentenjacht voor de jeugd, vanaf 19 uur en bijzonderheden vindt u op de website van SKIP. Aan de andere kant is het André Hazes tijd. De 'André Hazes' zal u terugvoeren in een potporri van zijn meest populaire nummers. Dit optreden bijwonen kost 10 euro, kaarten aan de zaal of via info @ sgap.nl en De Koe gaat open om 20 uur.
 

za 7 oktoberOpendag in de Dierenkliniek Princenhage-Breda 

U bent vandaag tussen 11 en 17 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de Dierenkliniek Breda te Princenhage. Dit gebouw ziet u vanaf de Ettensebaan, maar de ingang ervan is aan de achterzijde, Van der Reijtstraat 21. U komt daar door vanaf de Ettensebaan af te slaan op de Westerhagelaan en bij de verkeerslichten linksaf te slaan.

Op deze dag kunt u kennis maken met ons team van 4 dierenartsen en 7 paraveterinairs die met de modernste hulpmiddelen waken over uw huisdier. Voor de kids is er een kinderboerderij, je kan op de foto, er is een springkussen, een frietkraam en ze lossen bij mooi weer duiven. Neem ook je zieke knuffel mee, we maken hem weer beter!
 

zo 8 oktoberHerdenking Vloeiweide 

Hierbij nodigen wij U uit op zondag 8 oktober 2017 aanwezig te zijn bij de 73ste herdenking van het Vloeiweide-drama. Voorafgaande aan de herdenking op de Vloeiweide begint om 10.30 uur in de St Bavokerk een gezinsviering. 

Om 12.00 uur begint de "Stille Tocht" aan het einde van de Hellegatsweg. Vanwege het opstellen van de "Stille Tocht" wordt de Sintelweg om 11.45 uur afgesloten. Aan de herdenking wordt medewerking verleend door leerlingen van groep 7 en 8 van de
St.Bavoschool. De muzikale begeleiding wordt verzord door het gemengd koor en het dameskoor uit Rijsbergen. De bijeenkomst wordt gesloten met het uitspreken van het dodenappèl en het gezamelijk zingen van het Wilhelmus. Ook Uw aanwezigheid zal een bijdrage zijn aan deze sfeervolle en plechtige herdenking. Zie de Wikipedia-encyclopedie voor een overzicht van alle gebeurtenissen rondom het drama. De bekende Brabantse schrijver Rinie Maas schreef er een werk over dat eer doet aan alle slachtoffers. Het is te koop bij de betere boekhandels in Breda.
 

zo 15 oktoberLaatste jaarmarkt in Baarles 

De laatste jaarmarkt van de Baarles aan de Loswal. Er waren er al een paar dit jaar, maar zeg nu zelf: is het de moeite waard of niet? Veel streekprodukten en bijzondere hebbedingetjes in een horeca-vriendelijke omgeving.
 

zo 15 oktoberVisdag Princenhage 2017 op de Westerschelde en de zee 
De 47e Visdag 2017 van Princenhage is dit jaar op 15 oktober 2017. We vertrekken met 2 boten om te gaan vissen op de Westerschelde en op zee. Hopelijk nóg meer vis dan afgelopen jaar en in ieder geval: minstens net zo gezellig. Na terugkeer een mosselavond in De Posthoorn. Zet de datum alvast in uw agenda en wilt u al melden dat u mee gaat: stuur een mailtje aan Gerard Reniers op mailadres gpm.reniers @ versatel.nl dan houden we u verder op de hoogte. Kijk t.z.t. op de website voor de laatste info.


 


meer..
vr 20 okt - zo 22 oktJoti-Jota 2017. Scouting St Martinus doet weer mee 

Komend weekend is het weer zover. Het is weer JOTI-JOTA. Dit betekent dat scouts van over de hele wereld met elkaar praten via de radio en sinds 1996 ook al via Internet.  De vorafgaande weken zijn er flink veel voorbereidingen getroffen. De laatste dagen, vooral in de avonduren, wordt er echter het hardst gewerkt om alles klaar te krijgen. Achter het scoutinggebouw verrijst langzaam een toren van wel 14 meter hoog. Hierop komt de antenne te staan. Op de vrijdag gaat de JOTA van start en duurt tot zondagmiddag. Zaterdagmiddag 21 oktober van 14.00 uur tot 16.00 uur is iedereen aan de Doelen 36 welkom om een kijkje te komen nemen.
 

di 24 oktoberHome Movie Day Princenhage 

Ter gelegenheid van de wereldwijde Home Movie Day vindt er dit jaar (2017) voor de allereerste keer in Princenhage een home-movie-day-evenement plaats. Dat gebeurt op zaterdag 14 oktober in Verenigingsgebouw De Dobbelsteen, Doelen 36 vanaf 10.30 uur. De dag staat helemaal in het teken van de oude 8- en 16 mm movies.

Jan Bouwmans is de organisator en hij legt aan de redactie van het Wijkblad Princenhage uit over het hoe en wat. Let dus op een van de komende nummers en reserveer alvast deze datum!
 

za 28 oktoberSKIP Halloween party 

Zie de nieuwspagina voor bijzonderheden, de avond vindt plaats in De Koe. Aanvang: 18:45 uur voor groepen 1-4 (einde: 20.15) en groepen 5-8 beginnen om 20.30 met het feest (einde: 22.30 uur). Consumptiebonnen zijn 1,50 per stuk en geef voor de kleinen  een briefje met naam en telefoonnummer mee zodat er snel ingeschreven kan worden. 
 

zo 29 oktoberBokbierdag in het Bierreclamemuseum  

Bokbierdag betekent veel verschillende (bijzondere!) bokbieren op fles en van het vat. Met een glas mooi donker bier in de hand kun je genieten van het optreden van een echte folkband. Welke, dat wordt nog bekendgemaakt. 

 

zo 29 oktoberVan Oers Marathon: dé herfstloop van de regio 

Van Oers Marathon Brabant - De klassieke herfstmarathon

2017 de 35e editie

Het wordt een feestelijk evenement dat je niet mag missen in je "loopbaan" en wel om de volgende redenen: 

• deze herfstklassieker staat bekend om de verscheidenheid in haar mooie parkoers: het centrum met zijn bruisende sfeer, de ruime vlakke wegen in het buitengebied en het prachtig natuurgebied Pannenhoef, getooid in mooie herfstkleuren. En… het is overal verhard en vlak! Dat loopt lekker. Bovendien zijn de 10 km, hele en halve marathon gecertificeerd door de Atletiek Unie;
• volop keus in afstanden: een hele marathon, een halve marathon, 5 km, 10 km, familieloop, bedrijvenloop en een estafette marathon.
• bekend om zijn goede organisatie en service;
• lage inschrijfgelden, de hele marathon is zelfs de goedkoopste in Nederland. 

Vul dus nu het inschrijfformulier in en tot 29 oktober a.s. in Etten-Leur aan de start.

Maar ook zijn uiteraard niet lopers, bezoekers, supporters en shoppers deze laatste zondag van oktober van harte welkom in Etten-leur. Er is volop muziek en de horeca gelegenheden langs het parcours met hun fijne terrassen en het Winkelhart nabij start en finish zijn open! 
 

zo 29 oktoberPrincenhage in Beeld in de Johanneskerk 

Princenhagenaars worden opgeroepen hun mooiste foto van Princenhage in te sturen. Deze foto’s worden op zondag 29 oktober a.s. tentoongesteld in de Johanneskerk in Princenhage. De bezoekers van deze tentoonstelling kunnen dan kiezen welke foto zij het mooist vinden. Uiteraard gaan we de maker van de winnende foto in het zonnetje zetten.

Hoe doe je mee?
Stuur je foto, met daarbij aangegeven waar en wanneer je de foto hebt gemaakt en eventueel een beschrijving van de foto, naar: princenhage75jaarbreda @ gmail.com 

Je mag meerdere foto’s insturen. Op de foto mag geen naam staan i.v.m. een eerlijke jurering door de bewoners van Princenhage tijdens de tentoonstelling. Zorg voor een hoge resolutie van de foto.

Let op, door het insturen van een foto geef je de stichting Princenhage dorp In Breda toestemming deze foto’s te gebruiken (na de wedstrijd zullen we uiteraard je naam vermelden).
 

za 4 novemberVoorstelling van MuziekTheater ROES 

ROES Kids Breda is een groep voor kinderen van ongeveer 9 tot 12 jaar. Zij krijgen niet alleen zang- en drama-educatie, maar zullen eens per maand bezig zijn met dans en beweging.

Er is ruimte voor ensemblezang, solozang en een kennismaking met meerstemmig zingen, terwijl er ook gewerkt gaat worden aan tekstbeleving, monologen en dialogen, acteertechnieken en presentatie. Een belangrijk element is ook de juiste uitspraak van de Nederlandse taal. 

Op 4 november geven ze een voorstelling in De Koe. Tegen die tijd kunt u hier en op hun website lezen wat voor leuks ze laten zien.
 

zo 5 novemberOptreden van t Ploegeske in De Koe 

't Ploegeske treedt vanaf 14 uur op in De Koe (zaal open vanaf 13.30 uur) en zal het nieuwe zangrepertoire 2018 presenteren. Toegang gratis en het belooft een sprankelend optreden te worden. Het al 37 jaar bestaande gezelschap breng blaas- en zangmuziek en treedt voornamelijk op in verzorgingstehuizen, voor ouderenorganisaties en verenigingen die een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Zie hun website om te zien wat voor een mooi gezelschap het is. 
 

za 11 novemberPrincenhage 75: stijlconcerten 

In het kader van 'Princenhage 75' zullen er in vier van de mooiste historische gebouwen van Princenhage intieme stijlconcerten worden gegeven. Die vier gebouwen zijn natuurlijk het Stadhuis uit 1792, de woning van de familie Roobol aan de Haagsemarkt uit 1746, de woning van Ellie Smulders aan de Haagweg uit de 18e eeuw én de Johanneskerk, daterend van 1819. In deze stijlvolle omgevingen bijzondere uitvoeringen van werken van beroemde componisten. Zo zingt tenor Oscar Verhaar met begeleiding op de luit door Michiel Niessen liederen uit de 17e eeuw, ensemble Luci Serene zingt aria's, pianokwartet Indigo presenteert stukken van Mozart tot hedendaagse componisten. In de Johanneskerk is er dan tot slot een gezamenlijk optreden. U begrijpt dat er door de intimiteit van de concerten niet veel bezoekers kunnen zijn. In de bijgaande informatiebrochure kunt u lezen wat u moet doen om straks in november te behoren tot één van de uitverkorenen.
 

za 11 novemberMottomot, bekendmaking van de Prins 

Op zaterdag 11 november om 20.00 uur wordt de nieuwe Prins van 't Aogje bekendgemaakt op de Markt. De kieltjes worden weer uit de kast gehaald, want met de presentatie van onze nieuwe leutvorst gaat ook het carnavalsseizoen 2017-2018 officieel van start. Maar niet alleen onze Prins wordt weer aan het volk voorgesteld, ook de joffers, de nar en de andere voortrekkers van de Aogse Carnaval zullen hun opwachting maken op het bordes van het Raadhuis. Namen?  Kik ons gaon.... dus het is weer boordevol actie als altijd.

Het Mottomot
Zoals al vele jaren de traditie is, organiseert ook dit jaar Stichting C.C. ‘t Aogje op de zaterdagavond na de bekendmaking van de Prins het Mottomot. Dit jaar zoeken wij op 11 november het beste carnavalslied voor het motto, Kik ons gaon...

Tijdens het Mottomot wordt het carnavalslied voor 2018 gekozen door de carnavalsverenigingen van 't Aogje samen met de jury. Per vereniging mag er één stem uitgebracht worden voor het meest carnavaleske nummer en één stem voor het beste carnavalslied. Samen met de score van de 3 koppige jury resulteert dit in een winnaar voor beide categorieën. Tip: de redactie verwacht natuurlijk Aogse Bluf als winnaar want ze zijn ijzersterk in het creëren van pakkende muziek en teksten.

Wanneer u als individu, vereniging of kapel wil deelnemen aan ‘t Aogse Mottomot verzoeken wij u om dit vóór 31 oktober kenbaar te maken per e-mail: festiviteiten @ cctaogje.nl

De avond in De Koe gaat om 21:00 uur van start met de receptie voor de prins en rond 22:30 uur zal het Mottomot aanvangen.

Lampionnenoptocht

De nar Tinus, Peer Bromtol, de voltallige Ministerraad én BB de Bielopers lopen zaterdag uit om de prins met zijn joffers in te halen op de Aogse Markt. Vanaf 19 uur deelt de commissie buitengebeuren van de CC lichtstaven uit aan de kinderen. Dit gebeurt op de Haagsemarkt en bij de kerk. Na de Martinusviering van 19.00 uur starten de feestelijkheden met de traditionele lampionnenoptocht voor de kinderen. Daarna wordt  de nieuwe Prins eindelijk aan alle carnavalsvierders gepresenteerd (rond 20 uur). Aansluitend bent u uitgenodigd om onze Prins te feliciteren in de Koe waar omstreeks 21.00 uur het MottoMot van start gaat. Tijdens dat MottoMot wordt het carnavalslied 2018 gekozen.  Naast eeuwige roem bij onze 8000+ inwoners is er voor de winnaar een geldprijs beschikbaar van € 55,-- De prijs voor de tweede en derde plaats is respectievelijk € 33,-- en € 11,--. Naast bovengenoemde prijzen stelt stichting C.C. 't Aogje ook een carnavaleske prijs ter beschikking. De winnaar van deze prijs wordt door de publieksjury bepaald. 
  

zo 12 novemberAccordeon-middag in De Poort, Baarle 

Met muzikanten uit Brabant en Vlaanderen, dus ambiance verzekerd. 

We beginnen al vroeg met de kaartverkoop, rond het middaguur, want de eerste optredens beginnen om 13 uur. We stoppen ook op tijd rond 18 uur, want dan gaat de keuken open, om eenieder weer te kunnen voorzien van heerlijke spijzen van de grote of de kleine kaart.

De optredende artiesten zijn: Duo Nostagia, Tiroler Jean, Ger Kolgen, Rini Marijnissen, Jan Burg, Frans Martens, Leander, Johan de Krey, Kees Maifait, De Grensmuzikanten .....

De inkom bedraagt 5 € aan de zaal. 
Eetcafé De Poort aan de Bredaseweg 12 in Baarle
 
 

za 18 novemberVerkiezingsavond Jeugdprins(es) en Jeugdraad 

Hallo jongens en meisjes,

Stichting C.C. ’t Aogje organiseert ook dit jaar in samenwerking met S.K.I.P. een fantastische verkiezingsavond voor de  carnavals Jeugdraad van Princenhage! Heb je altijd al Prins of Prinses willen zijn met carnaval of in het prinselijk gevolg willen zitten? Grijp dan nu je kans en wie weet word jij de volgende Jeugdprins(es) of lid van de Jeugdraad van ’t Aogje.

De verkiezingsavond vindt plaats op zaterdag 18 november 2017 in gemeenschapshuis De Koe en is bedoeld voor de groepen 6 t/m 8. Deze avond kun je op het podium van de Koe laten zien waarom juist jij Jeugdprins(es) of lid van de Jeugdraad moet worden. Wij hebben al nagedacht over welke talenten/kwaliteiten we graag willen zien: 

-Voor de Prins(es) zijn wij op zoek naar iemand, die goed kan praten, op een podium durft te staan, die goed sfeer kan maken en dit ook in de act laat zien.
-De Joffers moeten kunnen dansen, springen en lachen. Ze mogen zowel samen als alleen optreden.
-De Ministers geven het goede voorbeeld. Daarom komen ze als groep op het podium en krijgen één voor één de kans om te laten zien wat ze kunnen.
-De Nar mag grappig en ondeugend zijn.
-De Veldwachter is de tijdbewaker. De Jeugdraad moet luisteren naar het signaal van de Veldwachter.

Je kunt je maar voor één functie inschrijven.

De optredens mogen maximaal 5 minuten duren. Het individuele stukje van de Ministers maar maximaal 2 minuten. Zij krijgen ook nog tijd om de polonaise te lopen.

Wat heel belangrijk is om te weten:
-De Ministers zorgen zelf voor een nette, zwarte broek.
-Bij inschrijving geven je ouders automatisch toestemming dat je tijdens de carnavalsdagen beschikbaar bent en dat de foto’s die gemaakt worden, gepubliceerd mogen worden.
-Je ouders zorgen er voor dat je op tijd aanwezig bent en ook weer opgehaald wordt.
-De gekozen Prins(es), Raad en hun ouders krijgen nog extra informatie tijdens een kennismakingsmiddag. 

De activiteiten waarbij de Jeugdprins(es) en Raad verwacht worden:
-Eerste Druppel
-Limonadebals in de Koe
-Meelopen in de optocht
-Leste Druppel

(kleine aanvullingen in het programma zijn nog mogelijk).

Ben je na het lezen van deze informatie enthousiast geworden en wil je graag deelnemen aan deze verkiezing? Geef je dan snel op via het inschrijfformulier. Inschrijven kan t/m 5 november.

Hebben jij en/of je ouders nog vragen dan kun je mailen naar : jeugdraad @ cctaogje.nl

Wees er snel bij want vol = vol!

Groetjes & Alaaf

Stichting C.C. ’t Aogje en S.K.I.P. 

 

vr 24 novemberLeven onder de V-bommen terreur 

Op 14 november 20 uur komt Pieter Serrien een lezing geven over terreur van de Duitse V1-bommen en de V2 raketten die ook in onze directe omgeving teisterden in 1944 en zelfs nog in 1945. Aan de hand van nog nooit eerder vertoonde beelden, lang vergeten feitenmateriaal en gefilmde getuigenissen gaat Pieter Serrien samen met je op zoek naar de achtergrond van de befaamde vliegende bommen die alleen al in België meer dan 8.000 doden maakten. Pieter gebruikt daarvoor de verhalen uit zijn nieuwste boek 'Elke dag angst' waarin de slachtoffers van de V-bommenterreur in onder meer Antwerpen en Luik een stem krijgen. Maar ook de minder bekende V-bombardementen komen aan bod met name uit onze eigen wijde omgeving. Daarnaast verneem je hoe de Duitse daders, de Nederlandse omwonenden van de lanceerinstellingen (want daar kwamen ze vandaan) en de concentratiekampgevangenen van Mittelbau-Dora deze aangrijpende en actuele geschiedenis beleefden. Deze lezing is niet direct naast de deur: het vindt plaats in de gemeentezaal De Brouwerij aan de Weeldestraat 86 in Ravels, België. Inkom is 4 euro en het begint dus om 20 uur.
 

za 25 november31e Dorpskwis van Princenhage 

Op 25 november 2017 organiseert Stichting C.C. ’t Aogje voor de 31e keer de Dorpskwis, daarom zijn wij op zoek naar teams die willen deelnemen aan deze spannende quiz. Een team bestaat uit vijf personen die de strijd aan willen gaan om € 250,-. Lijkt dit je wel wat? Schrijf je dan nu in!

De Dorpskwis
De quiz bestaat uit vier rondes waarin vragen beantwoord zullen moeten worden. De eerste ronde doe je thuis. Vanaf half 5 kun je met je team en achterban aan de slag met de startopdrachten. Zodra deze allemaal om uiterlijk half 8 ingeleverd zijn gaan we om 20.00 uur van start met de voorronden. Samen met je team en ondersteuning van de achterban achter in de zaal, worden er vijf rondes met vragen gespeeld. De teams met de hoogste scores gaan direct door naar de halve finale. Voor de rest is er de herkansingsronde. 

Dan door met de spannende halve finale waar de parate kennis getest zal worden. Vijf categorieën die hier bevraagd gaan worden: Princenhage en omgeving, algemene kennis, sport, cultuur en actualiteit. Denk dus goed na wie welke categorie op zich neemt. Uiteindelijk volgt er de zenuwslopende finale, waarin we gaan bepalen wie de winnaar van de 30e Dorpskwis wordt.

Organisatie:
De Dorpskwis werd al 30 jaar georganiseerd door Stichting C.C. ’t Aogje. Deze Stichting bestaat al meer dan 60 jaar en is vooral bezig met de organisatie van de Princenhaagse carnaval, maar naast de carnaval wordt er nog veel meer gedaan, zoals de Weilandgames en de jaarlijkse rommelmarkt.

Inschrijven:
Inschrijven doe je via dorpskwis @ cctaogje.nl

Voor meer informatie kun je altijd terecht bij Willem Schoonebeek, tel. 0612-089654.

zo 26 novemberDwayne Verheijden terug in het Bierreclamemuseum 

Als je 17 bent en de grote Flaco Jimenez komt je ongevraagd adviseren dan zit je muzikaal op de goede weg. Als je één jaar later in de Verenigde Staten een album mag opnemen sta je aan het begin van een mooie carrière. Het overkwam Dwayne Verheyden uit het Limburgse Montfort. Zijn debuutalbum: Dwayne & the TexMeXplosion in San Antonio 

Dwayne (4 september 1991) is al heel jong in de ban van muziek, vooral tex-mex. Dwayne heeft intussen een veelzijdig repertoire opgebouwd, variërend van Tex-Mex tot blues, rock, country en walsen. 

Op advies van Flaco richtte hij een band op: Dwayne & the TexMeXplosion. maar al snel stapte hij zelf uit die band om in een andere samenstelling verder te gaan. 

Optreden van de nu 26-jarige artiest begint zondag rond de klok van 17 uur en is natuurlijk gratis toegankelijk. 

zo 26 novemberIntocht van St Nicolaas en kindermiddag in De Koe 

Op zondag 26 november aanstaande *hè hè eindelijk* komt Sinterklaas weer aan in Princenhage. Het afgelopen jaar waren er veel kinderen met ouders, familieleden en bekenden op de Markt. Sinterklaas vond dit erg fijn. 

We verwachten Sinterklaas omstreeks 13:15 uur op de Markt. Vanaf 12:30 is er een marktprogramma, waarbij 2 zwarte Pieten de kinderen voorbereiden op de komst van Sinterklaas. Om de Markt gezellig te maken en Sinterklaas goed te ontvangen, vragen we aan de kinderen om een toeter mee te nemen. Je kan de Sint volgen op zijn rondrit of direct alvast naar de Koe gaan waar zo rond 15 uur het feestprogramma begint.
 


meer..
do 8 feb - di 13 febCarnaval in t Aogje: Kik ons gaon! 
Kik ons gaon! is het motto van carnaval 2018 in 't Aogje. Tussen 8 en 13 februari 2018 verandert Princenhage, Dorp in Breda weer in 't Aogje waar het heerlijk wonen, werken, leven, winkelen, sporten én carnaval vieren is. Zie de website princenhage.net voor alle bijzonderheden, of de website van cctaogje.nlOp 28 februari 2017 werd het nieuwe motto voor de Carnaval van 2018 bekend gemaakt: Kik ons gaon! 

Het jaar in Princenhage-Breda, 't Aogje, is grofweg verdeeld in 2 delen. De 6 maanden voorafgaand aan carnaval waar alvast genoten wordt van alle voorbereidingen en de zes maanden na de carnaval, waar genoten wordt van de afgelopen versie.

Tussen 8 en 13 februari 2018 is het grote feest. Zo tegen oktober komen de eerste berichten. Hou de website van CC 't Aogje in de gaten!
zo 8 aprilEerste H. Communie voor Prinsenbeek 
zo 15 aprilEerste H. Communie in de Martinuskerk