Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
> Evenementen
> Bierreclame-café
> Koopzondagen
> Naar de markt
> Terraszitten op zondag
> Uitagenda Breda e.o.
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Holly Jolly Snoepwinkel
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Hieronder treft u een overzicht van geplande evenementen:
   
Evenementen in Etten-Leur 

Etten-Leur is een plek waar het goed toeven is. Makkelijk bereikbaar vanuit Princenhage per auto en bus (vanaf de haltes aan de Ettensebaan), een prachtig en groot winkelcentrum, onlangs nóg groter geworden doordat de Bisschopsmolenstraat werd her-ingericht met ook een prachtig overdekt stuk waarin bijvoorbeeld een supermarkt van Dirk van den Broek te vinden is van 2000 m2, naar onze begrippen erg groot en daar tegenover een groentenwinkel, zó mooi, vers en groot- die moet je gezien hebben. Ook vind je er de nummer 1 markt van Brabant  op de woensdagen én vol met activiteiten. De website Stappen en Shoppen produceert een volledige lijst: up-to-date.
 
1.7.2017
  

Warme maaltijd in wijkcentrum Princenhof  

Wist u dat u op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 12.00 en 13.00 uur een heerlijke warme maaltijd kunt gebruiken in wijkcentrum Princenhof. Kom eens langs. U kunt zich vóór 9.30 uur aanmelden bij één van de vrijwilligers op telefoonnummer: (076) 530 97 91. U bent van harte welkom! 

Wijkcentrum Princenhof, Princentuin 1, tel. (076) 530 97 91 
 

za 8 dec - za 26 janExpositie LICHT in Het Gele Huis  

In december 2018 en januari 2019 is de expositie Licht Het Gele Huis, Haagsemarkt 35, hoek Dreef, in Princenhage-Breda. De feestelijke opening is op zaterdag 8 december om 15.00 uur. 

Elf kunstenaars laten hun licht schijnen op het thema Licht ▬ het licht dat ons aanstoot in de morgen. Er zijn schilderijen, foto’s en beelden te zien. De kunstenaars zullen hun werk toelichten met een gedicht. 

De kunstenaars zijn: Annemie Jaspers, Marina Muskens, Geertrui van den Brink, Lanne Verheijen, Lea van Ruymbeke, Sara van Roon, Lidy Meier, Martin Wagenvoorde, Maud van Nie, Carla Bertelsmann en Ada Krowinkel. 

De dichters Jacqueline Legierse, Kees van Meel en Deborah Jacobs zullen al dichtend hun visie geven op dit thema tijdens het Cultuurpodium op 15 december om 15.00 uur. 

De expositie is geopend op de zaterdagen 8, 15, 29 december 2018 en op 12, 19 en 26 januari 2019 van 10.00 – 18.00 uur. 
 

zo 27 januariAfscheid van Adrie Lint, pastor van de Maria Magdalena parochie 
pastor Adrie Lint van de Nazareth Parochie (Martinuskerk) in Princenhage-BredaVervroegd Pensioen

Van het bestuur en het pastoraal team van onze parochies de volgende mededeling:

In goed overleg met zijn collega’s heeft Adrie Lint de bisschop van Breda gevraagd om per 1 april 2019 met vervroegd pensioen te mogen gaan. Bisschop Liesen heeft dat verzoek ingewilligd. Adrie Lint werd op 1 maart 2009 benoemd tot pastoraal werker in de Nazarethparochie van Breda en sinds 1 januari 2012 is hij ook pastoraal werker in de parochie Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming in Prinsenbeek. Reeds vanaf 1981 heeft hij zich met veel voldoening en plezier ingezet voor het pastorale werk. Hij is dankbaar voor het vertrouwen en de warme steun die hij in de parochiegemeenschappen daarvoor heeft gekregen.

De parochiebesturen en het pastoraal team hebben begrip voor het verzoek van Adrie. We vinden het jammer dat hij afscheid gaat nemen. De parochies zullen zijn kunde, inzet en betrokkenheid missen. We wensen hem van harte toe dat hij nog veel goede jaren mag hebben met zijn gezin.

Met het bisdom zijn we in gesprek over de vacature die met het vertrek van Adrie ontstaat en de wijze waarop die ingevuld zou kunnen worden.  Op zondag 27 januari nemen we afscheid van Adrie Lint. Hierover wordt u te zijner tijd geïnformeerd. 

We wensen Adrie en zijn vrouw Annemiek Waij graag alle goeds toe.
za 2 februariIn Koegnito 

'Het grootste pré-carnavalsfeest van Breda en omstreken' met optreden van Mosterd na de maaltijd, Mark van Overveld, Trafassi, Mari en de maries en natuurlijk diverse crnavalskapellen. Entree 11 euro, drankjes à 1,90. Te koop bij De Koe en in de winkel van Femke Reuvers aan de Pastoor van Spaandonk-strip.
 

do 28 februariCarnaval 2019: je hebt het of je hebt het niet 

G'eddut of g'eddut nie! Donderdag 28 februari start carnaval 2019 onder leiding van prins Raymundus XIX met het Vrouwkesbal en tot 5 maart blijft het feest. Alle bijzonderheden tzt op de website van de CC en in de Lapteen natuurlijk die rond 20 februari zal verschijnen.
 

zo 24 maartVisdag Princenhage- 2018! 

De Visdag 2018 ging vanwege het slechte weer niet door, vandaag wordt de visdag 2018 dus dunnetjes overgedaan.  In januari 2019 wordt het programma bekend gemaakt!
 

za 11 mei - zo 12 meiEerste communie in de Martinuskerk 

Zaterdag en zondag is het eerste communie in de Princenhaagse geloofsgemeenschap. Beide dagen om 10 uur in de Martinuskerk, bij grote belangstelling is er een uitwijk op zondag 12 uur. Op zondag 12 mei is de eerste H. Communie in de Moeder Godskerk op Effen.
 

zo 16 juniOpa en Oma familieviering in de kerk van Prinsenbeek 

Op 4 november 2018 was er een opa en oma-familieviering gepland in de kerk OLV ten Hemelopneming. In overleg met de werkgroep is deze viering naar een andere datum verplaatst, namelijk 16 juni 2019. Dat duurt nog even, maar we vonden het thema van deze viering erg geschikt voor de slotviering, waarvoor ook de communicanten en vormelingen worden uitgenodigd. Op die manier kunnen we drie generaties bij de viering betrekken: grootouders, ouders en kinderen.
De planning is na de meivakantie met de voorbereiding te beginnen.