Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
> Evenementen
> Bierreclame-café
> Koopzondagen
> Naar de markt
> Terraszitten op zondag
> Uitagenda Breda e.o.
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Holly Jolly Snoepwinkel
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Hieronder treft u een overzicht van geplande evenementen:
   
Evenementen in Etten-Leur 

Etten-Leur is een plek waar het goed toeven is. Makkelijk bereikbaar vanuit Princenhage per auto en bus (vanaf de haltes aan de Ettensebaan), een prachtig en groot winkelcentrum, onlangs nóg groter geworden doordat de Bisschopsmolenstraat werd her-ingericht met ook een prachtig overdekt stuk waarin bijvoorbeeld een supermarkt van Dirk van den Broek te vinden is van 2000 m2, naar onze begrippen erg groot en daar tegenover een groentenwinkel, zó mooi, vers en groot- die moet je gezien hebben. Ook vind je er de nummer 1 markt van Brabant  op de woensdagen én vol met activiteiten. De website Stappen en Shoppen produceert een volledige lijst: up-to-date.
 
1.7.2017
  

vr 6 okt - za 7 julHolland Got Talent show van SKIP 

Een talentenjacht van SKIP. Heb je talent voor iets? Laat dat dan zien aan Princenhage op de grote SKIP talentenjacht. Kijk op de website, vóór 25 september, hoe je te werk moet gaan om mee te kunnen doen. En op de avond zelf, 6 of 7 oktober in De Koe ben je natuurlijk ook van harte welko om te komen kijken. Kijk op school wanneer je precies moet komen!
 

vr 24 novemberLeven onder de V-bommen terreur 

Op 14 november 20 uur komt Pieter Serrien een lezing geven over terreur van de Duitse V1-bommen en de V2 raketten die ook in onze directe omgeving teisterden in 1944 en zelfs nog in 1945. Aan de hand van nog nooit eerder vertoonde beelden, lang vergeten feitenmateriaal en gefilmde getuigenissen gaat Pieter Serrien samen met je op zoek naar de achtergrond van de befaamde vliegende bommen die alleen al in België meer dan 8.000 doden maakten. Pieter gebruikt daarvoor de verhalen uit zijn nieuwste boek 'Elke dag angst' waarin de slachtoffers van de V-bommenterreur in onder meer Antwerpen en Luik een stem krijgen. Maar ook de minder bekende V-bombardementen komen aan bod met name uit onze eigen wijde omgeving. Daarnaast verneem je hoe de Duitse daders, de Nederlandse omwonenden van de lanceerinstellingen (want daar kwamen ze vandaan) en de concentratiekampgevangenen van Mittelbau-Dora deze aangrijpende en actuele geschiedenis beleefden. Deze lezing is niet direct naast de deur: het vindt plaats in de gemeentezaal De Brouwerij aan de Weeldestraat 86 in Ravels, België. Inkom is 4 euro en het begint dus om 20 uur.
 

vr 24 novemberWandelen bij wijkcentrum Princenhof  

Iedere vrijdagochtend van 10.00 uur tot 11.00 uur wandelen met een klein groepje bij wijkcentrum Princenhof. Verzamelen en start bij Princenhof. Niet goed ter been, de rolstoel en de rollator kunnen mee. Lekker een frisse neus halen en daarna onder het genot van een kopje koffie/thee napraten. Deelname is gratis. 

Wijkcentrum Princenhof, Princentuin 1, tel. (076) 5309791. 
 

vr 24 novemberSamen Eten in wijkcentrum Princenhof  

Op vrijdag 24 november bent u welkom om samen te genieten van een exotische maaltijd in wijkcentrum Princenhof. Op het menu staat: Chinese tomatensoep, kip hawaii met bami/nasi, sambal boontjes, atjar en kroepoek en als dessert warme kersen met ijs. Aanvang 17.30 uur (zaal open vanaf 17.00 uur). Kosten €12,50 (BredaPas €10,00). Aanmelden: vanaf woensdag 15 november 13.30 uur. 

Wijkcentrum Princenhof, Princentuin 1, tel. (076) 530 97 91. 
 

za 25 novemberRepaircafé Dobbelsteen  

Op zaterdag 25 november van 12.00 tot 16.00 uur Repaircafé in de Dobbelsteen.
Open inloop waar deskundigen aanwezig zijn voor allerlei reparaties aan o.a. kleine huishoudelijke apparaten, kleding, fietsen, speelgoed, sieraden en horloges. De reparaties zijn gratis, behoudens onderdelen of materialen. Donaties om de kosten te dekken zijn altijd welkom. Locatie: Doelen 36. Coördinator: Henk Oomen, tel. (06) 15 24 24 74 of e-mail henk.oomen1948 @ hotmail.com 

Ben je zelf deskundig en wil je graag iets repareren, neem contact op met Henk Oomen. Ook voor naaimachinereparaties moet met hem contact worden opgenomen: de naaimachinereparateur komt namelijk alleen op afspraak.

za 25 novemberJaarlijkse veiling van ut Lestogenblik 

za 25 november31e Dorpskwis van Princenhage 

Op 25 november 2017 organiseert Stichting C.C. ’t Aogje voor de 31e keer de Dorpskwis, daarom zijn wij op zoek naar teams die willen deelnemen aan deze spannende quiz. Een team bestaat uit vijf personen die de strijd aan willen gaan om € 250,-. Lijkt dit je wel wat? Schrijf je dan nu in!

De Dorpskwis
De quiz bestaat uit vier rondes waarin vragen beantwoord zullen moeten worden. De eerste ronde doe je thuis. Vanaf half 5 kun je met je team en achterban aan de slag met de startopdrachten. Zodra deze allemaal om uiterlijk half 8 ingeleverd zijn gaan we om 20.00 uur van start met de voorronden. Samen met je team en ondersteuning van de achterban achter in de zaal, worden er vijf rondes met vragen gespeeld. De teams met de hoogste scores gaan direct door naar de halve finale. Voor de rest is er de herkansingsronde. 

Dan door met de spannende halve finale waar de parate kennis getest zal worden. Vijf categorieën die hier bevraagd gaan worden: Princenhage en omgeving, algemene kennis, sport, cultuur en actualiteit. Denk dus goed na wie welke categorie op zich neemt. Uiteindelijk volgt er de zenuwslopende finale, waarin we gaan bepalen wie de winnaar van de 30e Dorpskwis wordt.

Organisatie:
De Dorpskwis werd al 30 jaar georganiseerd door Stichting C.C. ’t Aogje. Deze Stichting bestaat al meer dan 60 jaar en is vooral bezig met de organisatie van de Princenhaagse carnaval, maar naast de carnaval wordt er nog veel meer gedaan, zoals de Weilandgames en de jaarlijkse rommelmarkt.

Inschrijven:
Inschrijven doe je via dorpskwis @ cctaogje.nl

Voor meer informatie kun je altijd terecht bij Willem Schoonebeek, tel. 0612-089654.

zo 26 novemberDwayne Verheijden terug in het Bierreclamemuseum 

Als je 17 bent en de grote Flaco Jimenez komt je ongevraagd adviseren dan zit je muzikaal op de goede weg. Als je één jaar later in de Verenigde Staten een album mag opnemen sta je aan het begin van een mooie carrière. Het overkwam Dwayne Verheyden uit het Limburgse Montfort. Zijn debuutalbum: Dwayne & the TexMeXplosion in San Antonio 

Dwayne (4 september 1991) is al heel jong in de ban van muziek, vooral tex-mex. Dwayne heeft intussen een veelzijdig repertoire opgebouwd, variërend van Tex-Mex tot blues, rock, country en walsen. 

Op advies van Flaco richtte hij een band op: Dwayne & the TexMeXplosion. maar al snel stapte hij zelf uit die band om in een andere samenstelling verder te gaan. 

Optreden van de nu 26-jarige artiest begint zondag rond de klok van 17 uur en is natuurlijk gratis toegankelijk. 

zo 26 novemberIntocht van St Nicolaas en kindermiddag in De Koe 

Op zondag 26 november aanstaande *hè hè eindelijk* komt Sinterklaas weer aan in Princenhage. Het afgelopen jaar waren er veel kinderen met ouders, familieleden en bekenden op de Markt. Sinterklaas vond dit erg fijn. 

We verwachten Sinterklaas omstreeks 13:15 uur op de Markt. Vanaf 12:30 is er een marktprogramma, waarbij 2 zwarte Pieten de kinderen voorbereiden op de komst van Sinterklaas. Om de Markt gezellig te maken en Sinterklaas goed te ontvangen, vragen we aan de kinderen om een toeter mee te nemen. Je kan de Sint volgen op zijn rondrit of direct alvast naar de Koe gaan waar zo rond 15 uur het feestprogramma begint.
 


meer..
vr 1 decemberFeestelijk diner in Ontmoetingscentrum de Vlieren  

Op vrijdag 1 december wordt in Ontmoetingscentrum de Vlieren een drie-gangen maaltijd geserveerd. Op het menu staat: pompoensoep, quiche lorraine, varkenshaas medaillons met de keuze uit pepersaus óf champignon roomsaus en als dessert chocolade bavarois met sinaasappel. De prijs van deze driegangen-maaltijd is € 12,50 (BredaPas € 9,75). Aanvang 17.30 uur. Aanmelden bij Nelly van Duuren, tel. (076) 514 15 73 of bij de receptie van Zorg voor elkaar Breda, tel. (076) 525 15 00 tot en met vrijdag 24 november. 

O.C. De Vlieren, Mgr. Nolensplein 1, tel. (076) 514 28 55. 
 

za 2 decemberHelpdesk voor Sinterklaas-rijmpjes 

Tussen 14 en 17 uur kunt u terecht in De Dobbelsteen, Doelen 36, voor hulp bij het maken van Sinterklaas-rijmpjes! 
 

za 9 decemberFeestje rond de nieuwe Haagpoortbrug 

Vandaag staat de hele dag in de oplevering van de nieuw aangeklede Haagpoortbrug tussen de Haagweg en de Nieuwe Haagdijk. Kent u de oude brug nog met de 4 beelden van Theo van Rijn? Die zijn in 1966 verdwenen maar: ze zijn teruggevonden en dat wordt gevierd. 2 Wethouders, Boaz Adank en Marianne de Bie komen om 12 uur de opening verrichten met een wervelende openingsact. Daarna, van 13 tot 17 uur kunt u allen de Haagpoort ontmoeten met lekkere hapjes en drankjes, muzikale optredens, workshops en nog veel meer. Denk daarbij aan Mister Nightlife, Percussão, Dansschool The Scene, Tommy Lips, Tjerry & Mariska, Dweilband De Fiepers en Panda Romance. Feest!
   

za 16 decemberKerstconcert in Princenhae 

Stichting Evenementen Princenhage (SEP) organiseert op 16 december 2017 een Kerstconcert als afsluiting van Princenhage 75 jaar dorp in Breda. De Koninklijke harmonie Cecilia Princenhage zal samen optreden met het Koninklijke Breda's Mannenkoor. De Martinuskerk is vanaf 20.00 uur open, aanvang 20.30 uur precies. Kaarten € 7,50 vanaf 20 november verkrijgbaar bij Kaatje Jans, café Aogse Markt en restaurant Don Qui-John.
 

za 23 decemberKerstconcert Cantabile en Capella ex Occasione 

Capella Ex Occasione o.l.v. Ruben de Grauw en Cantabile o.l.v. Ad van Unen werken weer samen! Onder de titel Noël worden koorwerken van Franse componisten uitgevoerd. 

De koorwerken in het Latijn en Frans omspannen eeuwen van vocale kerstmuziek: van de middeleeuws tot en met hedendaags. Bekende namen zijn César Frank en Francis Poulenc. Minder bekend (maar wel bemind) zijn namen als Dufay (middeleeuwen/renaissance) en de jonge, Maltese componist Christopher Muscat. De koren laten het publiek hier graag kennis mee maken! 

Grote Kerk Breda, aanvang 20.15 uur
 

do 8 feb - di 13 febCarnaval in t Aogje: Kik ons gaon! 
Kik ons gaon! is het motto van carnaval 2018 in 't Aogje. Tussen 8 en 13 februari 2018 verandert Princenhage, Dorp in Breda weer in 't Aogje waar het heerlijk wonen, werken, leven, winkelen, sporten én carnaval vieren is. Zie de website princenhage.net voor alle bijzonderheden, of de website van cctaogje.nlOp 28 februari 2017 werd het nieuwe motto voor de Carnaval van 2018 bekend gemaakt: Kik ons gaon! 

Het jaar in Princenhage-Breda, 't Aogje, is grofweg verdeeld in 2 delen. De 6 maanden voorafgaand aan carnaval waar alvast genoten wordt van alle voorbereidingen en de zes maanden na de carnaval, waar genoten wordt van de afgelopen versie.

Tussen 8 en 13 februari 2018 is het grote feest. Zo tegen oktober komen de eerste berichten. Hou de website van CC 't Aogje in de gaten!
zo 8 aprilEerste H. Communie voor Prinsenbeek 
zo 15 aprilEerste H. Communie in de Martinuskerk