> Berichten voor Princenhage
> Wijkblad Princenhage
> Breda Nieuws
> Breda NU
> Prinsenbeeks nieuws
> Nieuws van de Nazarethparochie
> Nieuws van de Johanneskerk
> Zorg voor elkaar Breda
> Wijkwijs Breda
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Holly Jolly Snoepwinkel
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Jos Schlangen overleden

Jos Schlangen, de laatste burgemeester van Princenhage -want door de vele verdiensten van hem voor de wijk Princenhage werd hij ook wel zo genoemd- is op vrijdag 22 september 2017 op 79-jarige leeftijd overleden. 

Jos kwam na zijn carrière als militair -het laatst als attaché bij de ambassade in Washington- in de jaren 90 in Princenhage wonen en hij heeft door zijn leiding en organisatietalent veel voor ons allen betekend. Samen met zijn in juni 2009 overleden echtgenote Rea promootte hij Princenhage als geen ander. Serieus, hij was jarenlang voorzitter van de Dorpsraad, stond aan de wieg van de Haeghse Heerlyckheid, was steun bij het ontplooien van sport en verenigingen en vertoonde zich overal waar iets gebeurde dat met Princenhage te maken had. Frivool, veel teksten van de nieuwjaarsact Tante Sjaan en Christian kwamen van zijn hand. Enige jaren terug bracht Lieneke weer geluk in zijn leven. 

We wensen Lieneke, Jacqueline en Suzy veel sterkte met dit grote verlies. Moge hij rusten in vrede.

Meer..

Kermis routes weer van kracht vanaf woensdag

a.s. Zaterdag t/m dinsdag is het weer kermis in Princenhage. Vanaf donderdag zijn de verkeersmaatregelen van kracht: de Esserstraat, Laan van Mertersem en de Haagsemarkt zijn helemaal afgesloten, Je kan vanuit de Haagweg met de auto wél naar de Nieuwe Heilaarstraat maar omgekeerd niet. Vanuit de Dreef/Mastbosstraat linksaf via de Doelen.

Tijdens de kermis zijn er gezellige momenten bij De Posthoorn met live-muziek maar je kan er vooral even tot rust komen met een lekker drankje of een hapje. Op verschillende plaatsen op de Haagsemarkt is het al net zo gezellig. Natuurlijk kan er uitgebreid gezwierd en gezwaaid worden, er is popcorn, suikerspin, nougat en natuurlijk de wat gezondere en hartiger hap. Op woensdag 4 oktober is alles weer bij het oude.
  


Extra fietsverlichting controle in de Dobbelsteen (23.9)

Goede fietsverlichting, grote noodzaak in de komende tijd van donkere dagen, moet natuurlijk wél werken en dat is wat je a.s. zaterdag in het repaircafé kunt laten realiseren. De ANWB is er met de fietsverlichtingsactie tussen 12 en 16 uur. Reparaties zijn -op eventuele materiaalkosten na- gratis. Maar niet alleen fietsverlichting kunt u laten maken, eigenlijk alle kleine huishoudelijke apparaten en verlichting. Alleen voor naaimachines even een afspraak maken: 0615-242474. Lokatie: Doelen 36 in Princenhage.

Nog even en heel Princenhage heeft nieuwe afval procedures

Binnenkort is het zover. De manier waarop in Princenhage het huisvuil wordt opgehaald verandert. Papier, plastic en groente- en tuinafval wordt opgehaald, maar het restvuil moeten we nu gaan afstorten op de speciale afwerkplekken die in de wijk zijn gerealiseerd. Over die afstortplaatsen is nogal wat te doen geweest en niet iedereen is gelukkig dat juist het meeste restvuil, de vieze boel,  zelf weggebracht moet worden. Niet leuk ook voor de ouderen of mensen die slecht ter been zijn. Wie zo'n punt voor de deur krijgt vreest ook voor ongedierte en vervuiling als men zakken ter plekke achterlaat omdat de containers vol zijn of simpelweg, men krijgt het deurtje niet open. Dat laatste leidde tot vragen, want men heeft een persoonlijk rfid-pasje nodig om de containers te openen. Aan de hand van de gegevens die gekoppeld zijn aan dat pasje kan de Gemeente bepalen of men rechthebbend is en hoe vaak men komt en vuil afstort. Wie weet gaat zo'n pasje ook nog extra geld kosten? Verschillende mensen vroegen hoe het zat met de registratie van persoonlijke gegevens en gebruiksgegevens.  De Dorpsraad Princenhage vroeg aan de Gemeente om nadere uitleg en die kwam ook. De Gemeente liet weten dat er op dit moment (misschien in de toekomst wel) geen persoonlijke gegevens worden verzameld. De electronica van de containers waarschuwt wél als de container vol dreigt te raken. Zie na meer... wat de Gemeente over dit onderwerp te vertellen heeft. Op dit moment staat het hier op hun website.

Meer..

Femke Reuvers opent winkel (14.10)

Femke Reuvers opent haar winkel/webshop vol leuke cadeautjes: bedrukte mokken, T-shirts... kijk op Signyourown.nlEen groot moment is aangebroken! Ons bedrijf Spelen met woorden - Sign your own past na drie jaar niet meer in ons huis aan de Ambachtenlaan…

Steeds meer klanten weten onze webshop Sign your own te vinden en bestellen shirts, hoodies, rompertjes, slabbetjes, puzzels, klokken en mokken naar hartenlust. Ook de vraag naar liedteksten en toepasselijke gedichten neemt toe. Een goede ontwikkeling, maar dit vraagt om meer ruimte. 

Op zaterdag 14 oktober 2017 openen we aan de Pastoor van Spaandonkstraat 24 in Princenhage/Breda onze eigen winkel. Een mooie plek voor de machines om bedrukkingen te maken èn een winkelruimte om het aanbod aan producten goed te laten zien. Een mooie bijkomstigheid is dat dit nieuwe stekje ook ruimte biedt voor workshops en cursussen. Er zijn dus meteen weer plannen gemaakt: 

16 oktober: kinderworkshop ‘Tekenen met woorden’
30 oktober t/m 20 november: cursus van vier lessen ‘Licht dichten’
 

Voor meer info over het aanbod kun je naar de website: www.spelenmetwoorden.nl 

Maar eerst de opening: 14 oktober!
Je bent van harte uitgenodigd om onze winkel te komen bekijken. Die dag zijn wij geopend van 9:30 tot 16:00. We verwelkomen je graag met een kopje koffie/thee en wat lekkers. 

Uiteraard ben je na de openingsdag ook van harte welkom. De openingstijden zijn: 

Dinsdag t/m vrijdag 9:30 – 18:00
Zaterdag 9:30 – 16:00

Doe mee !


De Week. Een leuke krant voor-net-over-de-grens activiteiten.

De Week, de streekkrant van de regio Turnhout waar onze buren van Meer, Meerle, Hoogstraten, Loenhout en zo je wilt zelfs Turnhout onder vallen is een mooi vormgegeven krant boordevol nieuws en activiteiten net over de grens. Niet alleen dat, er is uitgebreide aandacht voor de mooie winkels die er zijn, de gezellige horeca en de fantastische restaurants en de bijzonder hoogstaande cultuur van die regio. Hij ligt onder meer bij Albert Heijn (op de tafel naast de geldautomaat) maar hij is ook heel goed electronisch te raadplegen op hun site.  

Nu 'een kwartier gaans' niet meer betekent dat het dorp ophoudt bij de Mastbosstraat of het Heilaarpark maar dat we nu een grote stad als Hoogstraten kunnen bereiken, kun je lezen wat een verrassende dingen er na een kort ritje van hier te beleven zijn. We besteden er al aandacht aan in onze evenementen kalender, maar pak nu zelf eens zo'n krant mee en verbaas je over wat er allemaal net over de grens te beleven is. 

Een geweldige baan als monteur bij Nooren van der Avoird


Nooren van der Avoird is al sinds 1930 gespecialiseerd in het maken c.q. monteren van houten en aluminium rolluiken, zonwering, markiezen, vouwwanden en luxaflexproducten.

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een allround medewerker of een enthousiaste leerling.

Vereisten voor deze functie:

-enthousiast en flexibel
-minimaal LTS-D bouw-, werk-, en denkniveau
-in staat zelfstandig te werken
-klantvriendelijk en representatief
-eventuele ervaring met machinale houtbewerking is gewenst
-in bezit van rijbewijs

Wat wij bieden:

-afwisselende en zeer zelfstandige functie
-een goed salaris
-werken in teamverband-persoonlijke benadering
-prima arbeidsvoorwaarden

Indien u geïnteresseerd bent in deze functie, kunt u uw sollicitatiebrief met c.v. richten aan:

Nooren van der Avoird
t.a.v. Mevr. D. Nooren
Dreef 63
4813 EE Breda

info @ noorenvanderavoird.nl

Vertrouw op God, maar zet je fiets op slot

Het blad Lieve Hemel verschijnt maar 4x per jaar maar je hebt dan ook wat. 24 Bladzijden boordevol informatie over wat speelt in de Nazareth parochie. Zovelen lieten al weten dat ze er naar uitkeken dat men vroeg om méér en dat is er nu in de vorm van een digitale nieuwsbrief waarop je je kan abonneren. Stuur gewoon een mailtje aan

www.nieuwsbrief @ rkbredawest.nl

en het komt in de email-bus.

In dit nummer mijmeringen van pastoor Paul Heye over slogans die hij zag op de kermis in Tilburg, nieuws van het ouderenpastoraat en de komende activiteiten, overpeinzingen bij de Vredesweek. Dan is er nieuws uit Effen en natuurlijk aandacht van en voor de Parochie Prinsenbeek.

Het blad is te verkrijgen op het secretariaat, Haagsemarkt 4, in de ochtenduren. Dan is er natuurlijk ook de website waar u t.z.t. door kunt klikken naar de digitale editie van het blad. Maar er gaat niets boven de papieren editie. Die is er zeker al en leest lekker en het hoeft dan niet allemaal in één keer.

Home Movie Day Princenhage (14.10)

Ter gelegenheid van de wereldwijde Home Movie Day vindt er dit jaar (2017) voor de allereerste keer in Princenhage een home-movie-day-evenement plaats. Dat gebeurt op zaterdag 14 oktober in Verenigingsgebouw De Dobbelsteen, Doelen 36 vanaf 10.30 uur. De dag staat helemaal in het teken van de oude 8- en 16 mm movies.

Jan Bouwmans is de organisator en hij legt aan de redactie van het Wijkblad Princenhage uit over het hoe en wat. Let dus op een van de komende nummers en reserveer alvast deze datum!

Daan Bredewout ontplooit zich in Princenhage

Het is een hele mond vol: Daan Bredewout -
Fysiotherapeut, Manueel Therapeut, Oefentherapeut, Mensendieck.  Echografist MSU, Craniofaciaal Therapeut (CRAFTA®), Docent (CRAFTA®) i.o.

"Zorg verdient aandacht, kennis en kunde. Wat mij betreft geen grootschaligheid en vaste standaarden. Ik sta altijd open voor andere invalshoeken en volg ontwikkelingen in de gezondheidszorg op de voet." 

Op de Zorgkaart van Nederland scoort hij in elk geval een 10 en als u wilt lezen wat hij allemaal doet om bepaalde ongemakken weg te werken, bezoek dan zijn website waar alles duidelijk staat uitgelegd. De praktijk is gevestigd op het adres Dominee Coolsmastraat 8.

Het loopt leeg op de Haagsemarkt

Haal de zakdoeken vast tevoorschijn, over niet al te lange tijd beëindigen de twee langstbestaande en laatst overgebleven Princenhaagse vakslagers hun werkzaamheden aan de Haagsemarkt. Ook Brocks houdt er mee op. Het wordt stil op de Haagsemarkt. 

Ad Speek
gaat per 28 oktober met pensioen en zijn zoon is geen opvolger en voortzetter van de Speek-traditie, Walter Nooren -met zo nu en dan nog hulp van zijn ouders- gaat per januari verhuizen naar een groter pand en doet de winkel op de Haagsemarkt over aan een andere vakslager, maar dat zal waarschijnlijk niet gebeuren voordat de hele bestaande winkel met uitzondering van de gevel compleet zal zijn vernieuwd. Na de vakantie komen alle bijzonderheden, hou de pers in de gaten!

Tenslote Drogisterij Brocks. Ook Sylvia stopt er mee en wel per 1 januari. Vanaf eind september is er uitverkoop. Dat betekent dat er na 87 jaar geen drogisterij meer zal zijn op de Haagsemarkt.
Met het verdwijnen van de slagers -die beiden al meer dan 100 jaar gevestigd waren op de Haagsemarkt- en drogisterij Brocks verdwijnen er helaas weer 3 ondernemers uit het centrum waar het goed winkelen was. Familiebedrijven met een buitengewone klantvriendelijkheid en leveranciers van topkwaliteit. Van die bedrijven waar we er vroeger zoveel van hadden in dit dorp en waar er nu niet erg veel van zijn overgebleven. Een paar namen? We beperken ons tot de Haagsemarkt en aanpalende straten: Van Nunen, Van Unen, Kremer, Willemsen, Jacobs, Nooijens, Bachman, Nouwens... en als het alleen om slagers gaat: daarvan hadden we er een zestal maar hun afzetmarkt bleef maar krimpen en een voor een verdwenen ze. In het pand van Nooren komt dus wel weer een slagerij, wat er bij Speek zal gebeuren is nog niet bekend. Het pand van Brocks is geschikt als uitbreiding van Don Qui-John maar wat er echt mee gaat gebeuren is nog niet bekend. Bachman staat ook nog leeg, de wens is dat daar een modezaak zal komen.

princenhage.net - In 2018 al 24 jaar informatie over Princenhage

Wie maakten het nieuws in 2016 in Princenhage? U kunt al deze foto's terugvinden in het archief met de trefwoorden kapsalon kop, andre de craen, jubilarissen, charlotte, sophie, heuvelzicht, babbelonius, zuilenschuivers, sprenkels, mechel, driekus, vrijmarkt, claus, museum, dobbelsteen, hollyjolly, redactie, maas, janus, saskia, rudie, tandarts, gerrit, dominicanen, esser, klunder, apotheek, veelenturf, eiergooien, langen.lips, iren, gogh, banolis, strube, jacomijn, haperen, wijkblad, jill, nunen, lamers, francine, cees prinsen
Princenhage.net probeert al meer dan 20 jaar zo compleet en accuraat mogelijk te zijn met het verstrekken van informatie over ondernemers, winkeliers, verenigingen, instanties en dienstverleners in en rond Princenhage-Breda en al die tijd vindt u ons én de bedrijven die we noemen dan ook bovenaan als u iets op internet zoekt in combinatie met Princenhage. Dankzij de gemiddeld 32.000 unieke bezoekers per maand (die vaak meerdere malen per maand terugkomen) met 5,82 miljoen 'hits' wordt de naam Princenhage gevonden op 225.000 plaatsen met Princenhage.net bovenaan. Wilt u op de pagina's opgenomen worden of zijn er aanvullingen of onjuistheden? Wilt u ook goed gevonden worden door de zoekmachines? Laat het ons dan weten. Mist u iets? We zetten het er zo snel mogelijk op. Heb je nieuwtjes of een leuke aanbieding? We zetten het op de voorpagina en het kost u niets.  
Stuur op! Adres: redactie @ princenhage.net of kijk links onder 'colofon' voor de andere contactmogelijkheden.