Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Fiets de Rith en maak kennis met interessante bedrijven


(Klik op de foto om kennis te maken met de deelnemende bedrijven)

"Maak kennis met de natuur en de bedrijven in de Rith"

 

Fietsend door Noord-Brabant ziet u veel mooie boerderijen. Misschien vraagt u zich af wat er gebeurt op die bedrijven? Enkele boeren en tuinders uit Breda, Rijsbergen en Etten-Leur nodigen u uit om het leven op hun bedrijven mee te beleven en te proeven van de Brabantse gastvrijheid. Speciaal voor dit arrangement is een fietsroute uitgezet langs de mooiste plekjes uit de regio. Startpunt is melkveebedrijf 'De kleine Meren' van de familie Verschuren aan de Hellegatsweg 31 in Rijsbergen, de enige boerderij met een ....melkautomaat. U kunt daar dagelijks terecht voor verse melk. Deze kunt u zelf tappen. Het is zeker de moeite om een keer langs te komen en de melk te proeven.  Uit de automaat, waarin zich enkele gekoelde bussen melk bevinden, kunt u de melk in de daarvoor verkrijgbare bekers of flessen tappen. Maar u kunt ook zelf een kan, emmertje, busje of iets dergelijks meenemen.


Fietsexcursie
Tijdens de zomer kunt u van maandag tot en met vrijdag op excursie gaan naar een kersenkwekerij, een paling- en meervalkwekerij, een kaasmakerij, een ijsboerderij, een melkveehouderij, een kampeerboerderij of een boerderij waar wijn en asperges worden geproduceerd. Bij de start kunt u zelf aangeven welk bedrijf u wilt bezoeken. De bedrijven zijn open van mei tot en met september. De fietsroute is ongeveer 38 kilometer lang.

Landinrichting Weerijs
Al fietsend krijgt u een beeld van het landschap rond Rijsbergen, Etten-Leur en Breda. Dit is het gebied van de Landinrichting Weerijs. Het karakter van dit gebied wordt bepaald door een afwisseling van open beekdalen en hoge zandgronden met afwisselende beplanting. De Landinrichting Weerijs wil dit karakter behouden en versterken door het harmonieus inpassen van landbouw, natuur en recreatie. Het vasthouden van meer water is hierbij erg belangrijk.

Startplaats
De excursies zijn bedoeld voor groepen vanaf tien personen. Bent u in de regio op vakantie dan is dit een ideale manier om de omgeving te leren kennen. Maar ook voor wie in de omgeving van Breda woont, is zo’n excursie zeker de moeite waard.

Programma
Om 10.00 ’s ochtends krijgt u een gastvrij onthaal met een Brabantse streekattentie op melkveebedrijf de Kleine Meren, Hellegatsweg 31 in Rijsbergen. Daar ontvangt u een beschrijving van de fietsroute en informatie over het gebied. Nadat u rustig van uw “bakske” koffie heeft genoten, fietst u richting minicamping de Menmoerhoeve, waar de familie van Dijck een overheerlijke lunch voor u klaar heeft staan. Vanaf deze hoeve fietst u in ongeveer een uur naar het agrarisch bedrijf van uw keuze, waar om 15.00 uur een rondleiding begint. Tussen de bedrijven door kunt u al fietsend genieten van het landschap en het landinrichtingsgebied in ontwikkeling.

Deelname
Als u aan de fietsexcursie wilt deelnemen, kunt u zich aanmelden bij de Kleine Meren in Rijsbergen. Vooraf inschrijven is echter wel noodzakelijk. Dit bedrijf is het startpunt en u kunt er tevens terecht voor informatie over reserveren. Ook fietsverhuur is hier mogelijk, ook daarvoor geldt: vooraf reserveren. De kosten voor een excursie bedragen 15,- euro per persoon, inclusief koffie en streek-tractatie, routebeschrijving, informatie over excursies, lunch en rondleiding op een agrarisch bedrijf. Kinderen van 4 tot 13 jaar kunnen deelnemen voor 11 euro. Tot 4 jaar is deelname gratis. Op verzoek kunnen wij fietsen voor u huren.

Overige nieuwsberichten