Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Midzomerconcert door Cecilia

Het Midzomeravondconcert is traditiegetrouw de laatste, openbare, repetitie van Cecilia voor het begin van de zomervakantie. Het zal dit jaar plaatsvinden op woensdagavond 27 juni. Om 19:30 uur begint de repetitie van het Opleidingsorkest o.l.v. Chantal Vromans:
- Caribbean Sketches van Dagmar Kildevann;
- The Mango Walk van Mike Hannickel;
- Shrek, in een arrangement van Jan van den Brand;
- Air & Calypso van Patrick Millstone. 
Na afloop zullen diploma's worden uitgereikt aan de leerlingen die op de Nieuwe Veste geslaagd zijn voor hun examen.

Om ongeveer 20:30 uur begint de repetitie van het Groot Orkest o.l.v. Geert Schrijvers. Er zullen enkele voor het publiek zeer aantrekkelijke nummers gespeeld worden, te weten:
- Ouverture "La Cambiale di Matrimonio" - Gioacchino Rossini (Arr. Geert Schrijvers)
- Songs from the Musical "Cats"
- "Aria" voor altsaxofoon solo en orkest - Eugene Bozza (Arr. Geert Schrijvers)
- Muziek van "The Pirates of the Caribbean"
- "Funiculi Funicula" - Luigi Denza (Arr. Alfred Reed) 

Waar nodig zullen de dirigenten ingrijpen en commentaar geven. Iedereen is woensdagavond 27 juni van harte welkom in de Koe aan de Ambachtenlaan 1 te Breda. De toegang is gratis en bij mooi weer spelen we buiten.


Chantal Vromans werd op 22 augustus 1979 geboren in Loon op Zand. Ze begon op 8 jarige leeftijd met klarinet spelen bij de harmonie Sophia's Vereeniging. Sinds haar 12e speelt zij mee in het harmonieorkest van Sophia's Vereeniging alwaar ze nu solo klarinettiste is.

In 1995 is zij als klarinettiste gestart in de vooropleiding aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Drie jaar later is Chantal voltijd bij Jan Cober gaan studeren met de afstudeerrichting klarinet Docerend Musicus, welke zij in juni 2001 cum laude afgesloten heeft. Naast haar muzikale bezigheden heeft zij bedrijfseconomie gestudeerd aan de HEAO te Eindhoven, welke zij in 2003 heeft afgerond. Daarna heeft ze de tweejarige verkorte Engelstalige Masteropleiding Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg in juni 2005 behaald.

Momenteel is Chantal als beleidsmedewerker instrumentale muziek bij KUNSTFACTOR - Unisono werkzaam. KUNSTFACTOR is voortgekomen uit een fusie tussen het Landelijk Centrum voor Amateurdans (LCA), de Stichting Beeldende Amateurkunst (SBA), Stichting Schrijven, Theaterwerk NL en Unisono. KUNSTFACTOR - Unisono is het landelijke expertisecentrum voor beleidsmakers, dirigenten, muziekverenigingen, muzikanten en de onderwijswereld. Daar is Chantal verantwoordelijk voor het beleid en de uitvoering van werkzaamheden op het gebied van de instrumentale muziek (symfonische muziek, kamermuziek en overig instrumentale muziek).

Chantal heeft diverse jeugdorkesten gedirigeerd en nu dus het opleidingsorkest van de Koninklijke Harmonie Cecilia Princenhage. Daarnaast heeft ze ook bij verschillende verenigingen en muziekscholen klarinetlessen gegeven. Nu is zij als klarinetdocente verbonden aan Sophia’s Vereeniging.

 

Geert Schrijvers is geboren in 1971. Na de middelbare school studeerde hij aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Hoofdvak was de klarinet. In 1998 volgde de universiteit in Utrecht: daar studeerde hij muziekwetenschappen.

Tegelijkertijd begon hij aan zijn opleiding HaFa-directie in Rotterdam, waar hij in 2003 zijn Groot Diploma in ontvangst nam. Al tijdens zijn studie dirigeert Geert een aantal orkesten, waaronder het Opleidingsorkest van Cecilia. Naast dirigeren houdt hij zich o.a. bezig met doceren, arrangeren, componeren en musiceren.

Per 1 oktober 2005 is Geert dirigent van het Groot Orkest van de Koninklijke Harmonie Cecilia Princenhage.


Overige nieuwsberichten