Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Bent u al klaar voor Windows 10?

Wie een paar weken zijn PC niet gebruikt heeft wordt na de vakantie direct geconfronteerd met allerlei nieuwigheden. Niet een klein beetje, nee, Windows-gebruikers die voor de vakantie 'bij' waren ontvangen pats-boem 2.900 Mbytes aan updates met als hot-item de Internet Explorer waar een knal van een veiligheidslek in is ontdekt. Dat merken ze. Traag of niet opstarten, een slome computer, slechte verbindingen... en de enige oplossing is de computer gewoon zijn gang laten gaan totdat de updates zijn verwerkt. Wie tijdens dit proces de stekker er uit trekt zal het weten: de PC start niet meer goed op.

Dan is op 29 juli de hele wereld verblijd met een nieuwe versie van Windows die je voor nop kan downloaden. Als je PC geschikt is komt er een aanbod in de vorm van een soort venstertje rechtsonder op de taakbalk en door daarop te klikken kan je aangeven of je van dit aanbod wilt profiteren. In principe krijg je het als je een niet te oude PC hebt, Windows 7 of hoger met minimaal 2 Gbytes geheugen én ongeveer 10 Gbytes vrije schijfruimte. Heb je Vista of XP? Ga er dan maar van uit dat je PC niet geschikt is, hij zal dan ouder zijn dan 8 jaar. Verwen jezelf dan met een nieuwe PC

Na nog een keer een download van ongeveer 3 Gbytes, die Windows in brokjes uitvoert waardoor het wel tot 2 weken kan duren voordat dit binnen is als je de PC niet lang aan laat staan. Oplossing: PC een nachtje aanlaten. Dan kan je gaan upgraden. Dat proces is vrij pijnloos, maar geduld is een schone zaak. Het duurt minimaal 2 uur en met oude PC's een stuk langer, dus hang een laptop aan het lichtnet. Verder moet je denken aan een paar dingetjes die erg belangrijk zijn. Windows 10 doet dingen waar de anti-virus programmatuur mee om moet kunnen gaan. Als je de anti-virus niet de-installeert voor de upgrade, dan loop je een gerede kans dat het updateproces mislukt. Haal die er dus af en zet hem na de update terug, maar: de meest recente versie. Wat ook niet zal gaan dat is het updaten van bepaalde netwerkverbindingen en programma's die automatisch contact zoeken met externe servers. Aan het laatste probleem wordt gewerkt, maar voor die programma's geldt: gewoon eraf en opnieuw installeren. Tenslotte: gebruikte je Java? Haal dat er dan ook af en herinstalleer de laatste versie vanaf de Oracle.com site.  

En dan? Een stuk logischer opbouw van de schermen, een snelle nieuwe internet-browser, EDGE genaamd. Maar alle andere programma's doen het gewoon. Je zal even moeten zoeken naar de laatste versie van de drivers voor een printer maar verder: pijnloos. Deze website is inmiddels aangepast om alle nieuwe mogelijkheden van een Flash- en Javaloos tijdperk te kunnen gebruiken. Mocht het allemaal niet lukken dan kunt u ons bellen voor hulp. Voor een kleine vergoeding lossen we het dan voor u op. 088-1231231 Is het telefoonnummer. Alleen softwarevragen? Dan kunt u de servicelijn bellen, 0900-2345678 is het nummer, 80ct/min.


Overige nieuwsberichten