Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Bevrijdingsconcert in Grote Kerk (24.10)
Princenhages Mannenkoor in 2014. Dit koor heeft als basis Kievitslaar in Effen en de leden komen uit Princenhage, Breda, Effen en Etten-Leur.
Het Princenhages Mannenkoor is met hun gasten, Universiteitskoor Agricola uit Krakow, een van de hoogtepunten van het concert.
Chór Agricola rozpocz¹³ przygotowania do koncertów z okazji 70-lecia wyzwolenia Bredy (Holandia) przez 1. Dywizjê Pancern¹ Genera³a Stanis³awa Maczka. Mamy oficjalne zaproszenie na uœwietnienia tych uroczystoœci , które odbêd¹ siê w dniach od 24.10 do 26.10.2014 w obecnoœci w³adz holenderskich i polskich, na cmentarzach ¿o³nierzy polskich oraz koœcio³ach w Bredzie.

Ook muzikaal wil men graag een bijdrage leveren aan de viering van de bevrijding en men doet dat tijdens het bevrijdingsconcert van 24 oktober in de Grote Kerk van Breda waaraan de Koninklijke Harmonie Cecilia, het Gemengd koor Cantabile, het Princenhages Mannenkoor en het Universiteitskoor Agricola uit Krakau meewerken. Cantabile en Cecilia zullen het werk ‘The Armed Man, a Mass for Peace’ van de Britse componist Karl Jenkins uitvoeren. Dit werk werd gecomponeerd ter gelegenheid van de Millennium vieringen. De première vond plaats in Londen, in 2000, in de Royal Albert Hall. Het stuk werd oorspronkelijk opgedragen aan de slachtoffers van de Kosovo crisis, die plaats vond terwijl Jenkins aan zijn compositie werkte. 

Het stuk is gebaseerd op de katholieke liturgie waamee Jenkins onder meer het vijftiende eeuwse volkslied L’homme armé (de gewapende man) gecombineerd heeft. Naast de vaste misdelen bevat de tekst woorden met een andere religieuze en historische oorsprong. The Armed Man is met recht een anti-oorlogs compositie, die de wreedheid van en het verval na de oorlog tonen. Het stuk eindigt met een positieve noot, de hoop voor een betere toekomst; een mars voor de vrede.

Het Universiteitskoor Agricola is tijdens de bevrijdingsperiode de speciale gast van het Princenhages Mannenkoor; er is in De Kievitslaar in Effen op 24 oktober 12 uur een feestelijke ontvangst geprogrammeerd. Ze treden bij verschillende gelegenheden samen op, zoals dus bij dit grote concert op 24 oktober in Breda, maar ook op 26 oktober tijdens  de evangelische dienst in de Grote kerk van Breda en bij de herdenking op het Pools ereveld in het Ginneken.

Tijdstippen: 
24 oktober, 12 uur, ontvangst van Agricola Krakow in de Kievitslaar in Effen
24 oktober, 19.30 uur, Bevrijdingsconcert in de Grote Kerk van Breda
26 oktober,  10.30 uur, evangelische dienst van de Protestantse Gemeente Breda
26 oktober, 12.30 uur, herdenking en zang bij op het ereveld Vogelenzanglaan, Ginneken



Overige nieuwsberichten