Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Veel te doen en te zien dit weekeinde (27-28.10.2014)

Wie geen zin heeft om dit weekeinde thuis te zitten maar liever de buitenlucht opzoekt is er van alles te doen. Het weer werkt met mistbanken op zaterdag- en zondagochtend niet echt mee, maar qua temperatuur zou het later op de dag wel eens 20 graden kunnen worden. Kortom: ideaal stapweer.

Outdoor Brabant: De Prinsenhoeve aan de zuidkant van Breda is terrein van de paardenliefhebbers. Toegang via de Dr Batenburglaan, kom vanuit Princenhage met de fiets want het kon wel eens druk worden.

Iets verderop: op zaterdag en zondag de clubkampioenschappen van Athletiekvereniging Sprint. Het terrein is met de auto niet via de Dr Batenburglaan te bereiken, alleen vanaf de Burgemeester De Man laan. Op zaterdag kun je je verbazen over de jeugd, op zondag komen de groteren aan de beurt.

Zin in kermis? Dit weekeinde kan je terecht in Prinsenbeek en Bavel. Niet vergeten: het altijd sensationele Kermisconcert van Amor Musae: zondag vanaf 12 uur in De Drie Linden in Prinsenbeek. Het woord Ambiance geeft goed aan hoe de sfeer in deze dorpen is. 

Weilandgames in PrincenhageCC 't Aogje heeft hun best gedaan om op zondagmiddag moeilijke, leuke, sportieve spellen voor de teams klaar te zetten. Daarbij is het eigenlijk altijd goed weer, dus al met al kan het alleen maar een hele gezellige middag worden. Het spektakel begint om 12:00 uur op de Dorpswei, Dreef 8 en rond 17:00 uur vindt de prijsuitreiking plaats, entree is uiteraard gratis. Presentatie is in handen van master-speaker Ronald Huismans en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door coverband Funk Flavour. De negen teams die tot nu toe ingeschreven hebben zijn: De Laan, Vriendengroep, CV Worstenbrood, CV Simpel, CC t Aogje, CC Giegeldonk met 2 teams, De Zuilenschuivers en het Jongerenkoor Princenhage Breda. Zij zullen hun krachten meten en strijden om de eer om De Laan van de troon te stoten en de prijs van € 100,00 natuurlijk.

Bierliefhebbers kunnen door naar het Beiers bierfestival in het Bierreclamemuseum: zondagmiddag vanaf 11 uur, niet te missen. Met echte Dirndls, Lederhosen, pullen Münchener bier van een liter, Egeländermusik, Bretzls, Bockwurst und Senf en natuurlijk meeslepende muziek van de Edelweissbuben vanaf 17 uur. Je kan je er nauwelijks bewegen, zo druk is het dan, maar oergezellig. Voor de echte liefhebber ook verkrijgbaar: alcoholvrij bier.

Etten-Leur: Zeker 300 kramen met curiositeiten en heerlijke hapjes, live-muziek, terrassen en gezelligheid vullen het centrum van Etten-Leur tijdens de traditionele jaarmarkt. Die vindt sinds enkele jaren plaats op de laatste zondag van september, samen met de maandelijkse koopzondag van het Winkelhart. Ook kunt u modeshows verwachten. De groots opgezette braderie gaat om 10 uur van start, de winkels zijn open vanaf 12 uur. Voor koopjesjagers en sfeer-zoekers een niet te missen uitje in het hart van Etten.



Overige nieuwsberichten