Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Holly Jolly Snoepwinkel
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Buurkracht Princenhage Ambachtenbuurt nu echt van start!


Met het plaatsen van 600 slimme meters in het gebied tussen de Ambachtenlaan-Doelen-Hovenierstraat is Buurkracht Princenhage-Ambachtenbuurt echt van start gegaan. Wat Buurkracht verder voor u als buurtbewoner kan betekenen, vertelt de werkgroep Duurzaam Dorp graag tijdens een buurtbijeenkomst. Niet alleen Buurkracht (een initiatief van Enexis Holding N.V.) komt aan het woord. Maar ook BRES (Stichting Bredase Energie Service) is er om uw vragen te beantwoorden en te laten zien welke mogelijkheden er zijn om uw woning (nog) duurzamer te maken. 

Voor de werkgroep Duurzaam Dorp is dit de eerste stap om samen met geïnteresseerde medebewoners de huizen in de Ambachtenbuurt duurzamer te maken en kosten te besparen. Martijn Kegler is één van de initiatiefnemers: In de week van 8 september hebben we een brief rondgebracht in de buurt. Hierin staat uitleg over Buurkracht, de slimme meter en een uitnodiging voor de buurtbijeenkomst. We hopen op een hoge opkomst. 

Slimme meter is pas het begin
Het plaatsen van de slimme meter is pas het begin. Bewoners die zich aanmelden op buurkracht.nl krijgen een persoonlijke webpagina, kunnen inzicht krijgen in hun energieverbruik en dit vergelijken met het gemiddelde uit de buurt. En zien meteen welke maatregelen voor hen interessant zijn. Denk hierbij aan spouwmuurisolatie of het zelf opwekken van energie met zonnepanelen, maar ook maatregelen die weinig of niets kosten. Martijn Kegler: Via de webpagina houden wij de bewoners ook op de hoogte van onze acties in de buurt.

Doe mee! Samen besparen loont
Als wij samen besparen, zal dat zeker de moeite waard zijn. Hoe meer mensen er mee doen, hoe voordeliger het wordt om bepaalde maatregelen uit te laten voeren. Als bewoners bepalen wij zelf welke maatregelen er gewenst zijn en hoe die uitgevoerd gaan worden.  

Help de werkgroep!
BRES en Buurkracht ondersteunen de werkgroep. Maar ze kunnen nog wel wat extra hulp gebruiken bij het informeren van de buurt, het organiseren van informatiebijeenkomsten, het aanvragen van offertes en vergelijken van bedrijven die de werkzaamheden gaan uitvoeren. Buurtgenoten die een bijdrage aan willen leveren, kunnen zich melden bij de werkgroep. Je kan een e-mail sturen naar mpkegler @ gmail.com

Martijn Kegler, Hajo ’t Mannetje en Emiel Rouws van werkgroep Duurzaam Dorp stellen zich graag voor aan de buurt. Ze vertellen over hun plannen en wat inwoners van hen kunnen verwachten. Geïnteresseerden en alle bewoners zijn van harte uitgenodigd op de bijeenkomstDonderdag 25 september om 20.00 uur in de De Koe. 


Overige nieuwsberichten