Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


De zoveelste Jumbo wordt geopend in Prinsenbeek
Mocht u zich afgevraagd hebben waar het frisse rood van de C1000 op de Markt in Prinsenbeek is gebleven, welnu dat is veranderd door het kanariegeel van Jumbo. Op 25 juni verrijst de winkel van Huub Michielsen uit de as als een gloednieuwe Jumbo nummer vierhonderd zoveel. Met zoals gewoonlijk: bloemen en taarten voor de kopers van het eerste uur.
 


<- Tijdens de ombouw van winkels en het personeel maakten de medewerkers in Veghel kennis met de geheimen van de bijzondere klantvriendelijkheid van de Jumbo formule.

Jumbo en C1000 samen verder onder versterkt Jumbo merk

Eén formule beste optie voor klant en ondernemer
Jumbo Groep Holding B.V. heeft het voornemen om de C1000 en Jumbo formules samen te brengen onder één versterkt Jumbo merk. Dat maakt het bedrijf bekend, na afronding van een strategische heroriëntatie volgend op de overname van C1000. Door de Jumbo formule te verrijken met C1000 elementen, brengt Jumbo ‘the best of both worlds’ bij elkaar waar zowel de klant als ondernemer van zullen profiteren. Daarnaast heeft Jumbo het voornemen om 136 winkels te verkopen aan Ahold en Coop. Met de integratiestrategie worden de synergievoordelen op gebied van inkoop, logistiek en winkeloperatie optimaal benut. In dat kader wordt onder andere de inkoopcombinatie BIJEEN geïntegreerd in de organisatie en zal het distributiecentrum in Gieten worden verkocht aan Coop en dat in Princenhage wordt omgebouwd.

Frits van Eerd, CEO van Jumbo Groep Holding: “De Jumbo formule kenmerkt zich door het grootste assortiment, de beste service en de allerlaagste prijs. Daarbij kent ook C1000 een aantal belangrijke elementen waar het ongekend sterk in is. Denk hierbij aan de lokale focus van de ondernemer, de bijbehorende assortimentsopbouw en de positie in vlees. Wij gaan de kracht van beide formules nu samenbrengen onder het Jumbo merk. Dit zal een geweldige impuls geven aan een nog betere Jumbo formule. En dat is goed voor de klant, de ondernemer en de medewerker.”


Uitgebreide analyse
C1000 en Jumbo Supermarkten hebben de afgelopen maanden diverse formulescenario’s uitgebreid geanalyseerd en zijn tot de conclusie gekomen dat één sterke Jumbo formule de klant uiteindelijk het meeste te bieden heeft. Zo is de klantwaardering voor de unieke Jumbo formule van laagste prijs, grootste assortiment en beste service, al jaren hoog. Door de passende C1000 elementen hieraan toe te voegen, zal deze belangrijke marktpositie van Jumbo nog verder toenemen. Verder zal één formule de inkoop- en innovatiekracht van deze grootste ondernemersretailer van Nederland doen vergroten. Het bedrijf en de ondernemers zullen optimaal profiteren van deze strategie.

Verkoop 136 winkels
Jumbo is voornemens om 82 winkels te verkopen aan Ahold en 54 winkels aan Coop. Deze verkoop is het gevolg van de voorwaarden die door de NMa aan de overname van C1000 zijn gesteld en de mate waarin de winkels passend zijn bij de bedrijfsvoering en de gekozen strategie. Van Eerd: “Wij hebben zeer zorgvuldig gekeken bij welke marktpartijen onze winkels het best tot hun recht kunnen komen. Wij zijn ervan overtuigd dat de voorgenomen transacties met Ahold en Coop het beste zijn voor alle betrokken partijen.” De transacties zijn onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten. De timing van overdracht van de winkels zal nader worden uitgewerkt.

Ombouw naar Jumbo
De komende jaren zullen circa 300 C1000 winkels worden omgebouwd tot nieuwe Jumbo supermarkten. Daarmee zal het totale aantal Jumbo winkels uitgroeien tot circa 600 met een marktaandeel van zo’n 20% en een consumentenomzet van ongeveer 7 miljard euro. Wanneer welke winkel wordt omgebouwd, zal later worden bepaald.

Synergievoordelen
De inkoopcombinatie BIJEEN, waarin C1000 en Jumbo sinds 2010 samenwerken, wordt geïntegreerd binnen de nieuwe organisatie. Naast de migratie naar één formule, zal ook de ondersteunende organisatie worden geïntegreerd. Met name op gebied van logistiek, ICT en operatie zijn de nodige synergievoordelen te behalen. Zo zullen de werkzaamheden van de tien distributiecentra geleidelijk worden herverdeeld, wat in een efficiënter logistiek systeem resulteert. Het huidige C1000 distributiecentrum in Gieten wordt verkocht aan Coop. Een deel van de huidige werkzaamheden in Gieten zal worden ondergebracht in het distributiecentrum in Beilen.

Ook met de integratie van diverse processen en systemen zullen de nodige efficiencyvoordelen worden behaald. Voorbeeld hiervan is één ICT platform, waarbij gekozen is voor het bewezen SAP systeem van Jumbo. Het hoofdkantoor zal in Veghel worden gehuisvest. Het huidige C1000 hoofdkantoor in Amersfoort zal als gemeenschappelijk servicekantoor gaan dienen.
Het integratietraject zal in circa drie jaar zijn voltooid, waarbij de integratie op gebied van logistiek en operationele aansturing gelijk zullen lopen met de transitie van C1000 winkels naar de Jumbo formule.

Personele consequenties
De nieuwe formule- en integratiestrategie zal er toe leiden dat het totaal aantal fte’s op de hoofdkantoren zal teruglopen van 1300 naar 700 tot 800 fte in 2015. De vaste arbeidsplaatsen op de distributiecentra blijven behouden door onder meer minder gebruik te maken van flexkrachten. Ongeveer de helft van de medewerkers in het distributiecentrum Gieten wordt overgenomen door Coop. De rest van de medewerkers zal zo veel mogelijk worden ondergebracht in andere DC’s van Jumbo. De adviesaanvraag is inmiddels ingediend bij de centrale ondernemingsraad en de vakbonden zijn geïnformeerd.

Frits van Eerd wijst op het belang van een zorgvuldige integratie. “Wij begrijpen dat het voor de ondernemers en medewerkers van C1000 en Jumbo een verandering betekent die onzekerheid met zich meebrengt. Zij kunnen er op rekenen dat wij er alles aan zullen doen om het integratietraject zo zorgvuldig mogelijk en met aandacht voor iedere ondernemer en medewerker te doorlopen. Dat zijn wij als familiebedrijf aan onze medewerkers en onszelf verplicht.”

Aansturing
Gedurende de integratieperiode wordt de nieuwe organisatie aangestuurd door een Raad van Bestuur (RvB), bestaande uit Frits van Eerd (CEO), Ton van Veen (CFO) en Joost Sliepenbeek (Directievoorzitter C1000) en de directies van beide formules.


Overige nieuwsberichten