Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Welverdiende lintjes voor 15 inwoners van Breda.
Lintje voor Princenhagenaars Jan de Craen en Tom Roks

Ons aller Jan de Craen mocht rond 9:30 uit handen van wethouder Bergkamp zijn lintje in ontvangst nemen. Jan de Craen is een op en top Princenhagenaar, woont nu weliswaar in Breda-Noord maar hij is opgegroeid in de Hovenierstraat en altijd nauw verbonden geweest met het onderwijs in Princenhage. Hij begon zijn schoolse carrière op kleuterschool Sint Joseph, daarna de lagere school aan de Doelen, de Bernardus. Alleen tijdens zijn middelbare schoolperiode en zijn opleiding aan de PABO was Jan niet aan een Princenhaagse school verbonden. Toen in 1974 de Eerste Rith werd opgericht was Jan een van de eerste leerkrachten. De school moest nog gebouwd worden, maar Jan had al een dependance in de Bernardusschool en later zaten de kinderen van Jan in een klaslokaal waar nu La Barrique is gevestigd. Aan het eind van dit schooljaar sluit hij zijn onderwijscarrière af en kan hij hopelijk nog lang genieten van zijn pensioen.
Jan zette zich jaren in voor het Sint Nicolaascomité. Hij zorgde ervoor dat de Sint een warm onthaal kreeg op de Haagsemarkt. Bij het Oranjecomité is Jan een paar jaar geleden gestopt, maar ongetwijfeld zal hij zaterdag a.s. aanwezig zijn bij de Koningsactiviteiten op de Dorpswei en de Haagsemarkt. Bij Stichting C.C. 't Aogje was Jan lid van de Raad van Elf en later minister van Schoolse Zaken. Tegenwoordig maakt hij zich verdienstelijk als bierloper voor de Prins en gevolg en is hij nog steeds een van de voortrekkers van de Aogse Avonden. 

< Jan de Craen tijdens de Aogse Avonden. Foto en tekst: Frans Langen
Princenhagenaar Tom Roks (woont nu in de toren in de Talmastraat) heeft een tomeloze inzet als vrijwilliger en steun en toeverlaat.  Hij geeft ruim 30 jaar als vrijwilliger met veel bezieling judo les aan mensen met een verstandelijke beperking. Sinds 2008 valt deze groep onder Stichting Bredase Aangepaste Sporten (voorheen stichting MEE). Veel aandacht gaat ook naar gedragscorrectie en het leren van normen, waarden en sociaal gedrag. Wij vinden het zeer bijzonder dat hij met zijn 77 jaren zo trouw en zo bevlogen de Judogroep blijft ondersteunen. De organisatie heeft veel respect voor dhr. Roks. Burgemeester Van der Velden reikte hem vanmorgen in het Sportcentrum De Scharen aan de Topaasstraat de versierselen uit. 

<Tom Roks, film op Omroep Brabant

De overige 13 lintjes gingen naar inwoners van Ulvenhout (4), Breda (5), Teteringen (3) en Bavel (1). De heer Ruczinski, h.t. directeur van het Generaal Maczekmuseum, werd Ridder en de bekende René Hollaers zit ook onder de gedecoreerden. Het echtpaar Van Heerden-Maton uit Breda viel zelfs 2x samen in de prijzen.  Arie vormt al meer dan 52 jaar samen met zijn Philomena een uniek koppel, dat gewoon blijdschap aan de mensen wil brengen!

Foto van Sylvia de Graaf van het feest op de Dorpswei met Jan de Craen

Overige nieuwsberichten