Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Woningbouw op oude tramremise aan de Mastbosstraat (2015)
Het doek is gevallen over de oude tramremise aan de Mastbosstraat. Maas-Jacobs uit Zundert en Nederlandse Bouw Unie (NBU) uit Etten-Leur gaan samen in Princenhage  woningbouw realiseren op deze locatie, het binnengebied met inrit aan de Mastbosstraat. Ontwikkelingscombinatie NBU / Maas-Jacobs B.V. heeft deze locatie recent verworven. 

Beide bedrijven vervullen sinds jaar en dag een actieve rol in de Bredase nieuwbouwmarkt. Om hun orderportefeuille te verstevigen, de continuïteit te
waarborgen en de regionale werkgelegenheid in de bouw op peil te houden hebben de twee bedrijven besloten samen te werken aan de ontwikkeling en realisatie van woningbouw op het vrijkomende terrein. Het aangekochte perceel biedt ruimte voor zo’n 60 tot 65 grondgebonden woningen. 

< Het terrein. Onderaan de Mastbosstraat
Het nieuwbouwplan van de ontwikkelingscombinatie zal aansluiten bij de stijl van de al omliggende woningen aan de Burg Luysterburghstraat en Burg Vermeulenstraat. Het kent veel diversiteit (rijwoningen, hoekwoningen, 2/1 kapwoningen en vrijstaande (geschakelde) woningen) flexibiliteit en volop keuzemogelijkheden. 

Om realisatie van de plannen mogelijk te maken, is het streven om in overleg met de Gemeente Breda de bestemmingsplanprocedure zo spoedig mogelijk op te starten. Belangrijk aandachtspunt hierbij is het zorgvuldig informeren van de direct omwonenden. In de voorlopige planning zal begin 2015 de verkoop van de woningen starten en vangt de bouw in de tweede helft van dat jaar aan. De Ontwikkelingscombinatie lanceert in het begin van het tweede kwartaal een projectwebsite waar geïnteresseerden de voortgang van het nieuwbouwproject kunnen volgen. Belangstellenden voor een woning in het toekomstige plan kunnen zich alvast aanmelden of vragen stellen via info @ nbu.nl en info @ maasjacobs.nl


Overige nieuwsberichten