Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Dag Nouwens, Welkom HEMA
Nouwens Princenhage wordt een Hema filiaalAls u de Lapteen van 2010 goed had gelezen dan had u onderstaand bericht misschien al gezien:

Al meer dan 150 jaar is de naam Nouwens bekend in de ondernemerswereld en sinds 1944 is Princenhage vertrouwd geraakt met de textiel- en modezaak Nouwens. Sinds 1990 zwaaien Twan en Monique Nouwens de scepter in de winkel aan de Haagsemarkt. Toon Nouwens opende in 1944 een zaak in de Liesbosstraat, maar verhuisde in 1953 naar de het verbouwde pand aan op de Haagsemarkt dat vanaf 1597 bekend stond als de herberg de Cleijne Swaen.

Met de reclameslogan Kijk nou'ns bij Nouwens werd de zaak bekend tot in de verre omtrek. Niemand anders kon deze slagzin gebruiken want er lag octrooi op. Je zou kunnen zeggen dat Nouwens in zekere zin de bedenker was van het Aogse motto van 2010 Ge kèkt oew oge uit. Zoon Jan nam de winkel in 1968 over en zorgde ervoor dat heel 't Aogje in groen-witte dassen ging lopen. Hij ontwierp de das en liet ze exclusief voor Nouwens breien. Toen in 1990 Twan en Monique het bedrijf overnamen waren zij de vijfde generatie Nouwens met een winkel. Zij moderniseerden de winkel en verbouwden het interieur in 1995 grondig. De collectie richtte zich meer op jeugdig elan zonder de oudere klanten te vergeten. De collectie is gericht op damesmode met alles van onder- tot bovenkleding en schoenen. Alle bekende merken zoals lingerie van Sapph en Sloggi zijn in de winkel te vinden. Vanaf begin 2010 is de kledingcollectie van Maison Scotch toegevoegd aan de al gevoerde merken. Twan en Monique worden bijgestaan door Rian, al 19 jaar in dienst, Birgitta met een 14-jarige dienstverband en Jolanda die sinds 2003 werkzaam is.

Hoewel Twan en Monique nog lang niet uitgeblust zijn, lieten zij al in 2010 weten dat zij de laatste generatie zijn die de Nouwens Mode op de markt zal exploiteren. Er is geen opvolging. De geruchten gingen nu al rond dat het pand op de lange duur weer de oorspronkelijke bestemming krijgt. Weliswaar geen herberg, maar een Grand-Café. 

En nu is het dan zover. Eind juni sluit het Aogse monument en wordt het... een HEMA. Zover is het echter nog niet. U heeft nog een paar maanden de tijd om afscheid te gaan nemen bij de Hofleverancier van C.C. 't Aogje. Gedurende een drietal maanden zal er dan flink gebouwd worden aan de nieuwe Hema; naar verwachting zal de opening plaatsvinden op 9 oktober 2013. 

Het ga jullie goed...


Overige nieuwsberichten