Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Iets gevonden of verloren? De Gemeente registreert het.
Met ingang van 1 maart gaat ook het verwerken van de aangifte van verloren staatsdocumenten zoals paspoort, identiteitsbewijs, verblijfsvergunningen, rijbewijs... over naar de Gemeente. Sinds 1 juli 2012 was de overige verwerking van gevonden en verloren voorwerpen al overgenomen. Op de pagina van de politie staat de manier van aanpak beschreven en waar u vanaf 1 maart precies moet zijn. Er staat wel 'identiteitsbewijs meenemen' maar dat hoeft natuurlijk niet als u er maar een had en juist dat kwijt bent. Hieronder staat het ook nog eens samengevat.

Aangifte vermiste documenten
Sinds 1 maart 2013 nemen de 26 Midden- en WestBrabantse gemeenten de aangifte van vermiste staatsdocumenten (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart, verblijfsvergunningen...) over van de politie. De aangifte van vermissing is verplicht, ook als men geen nieuw document aanvraagt.

Wat doe je als je een Paspoort of Nederlandse Identiteitskaart hebt gevonden of verloren?
Een paspoort en een identiteitskaart is een waardevol document. De houder kan er zich mee identificeren en kan er mee reizen. Vindt u een paspoort of identiteitskaart van iemand anders, levert u dit dan zo spoedig mogelijk in.
Waar en wanneer u dit kunt doen, leest u hieronder bij 'Verloren voorwerpen'

De gemeente zal er voor zorgen dat het document zo spoedig mogelijk bij de houder van het paspoort of identiteitskaart terecht komt of dat het aan het maatschappelijke verkeer wordt onttrokken. Hiermee voorkomt u dat anderen misbruik kunnen maken van het document. Fraude met identiteitsdocumenten heeft grote gevolgen voor de houder van het document. Ga daarom altijd zorgvuldig om met het paspoort of de identiteitskaart.

Overige verloren voorwerpen: de Gemeente registreert het
Wie iets vindt, kan dat volgens de wet naar de gemeente brengen. De wet kent geen vindersplicht, wel een aangifteplicht. Als u iets vindt bent u dus niet verplicht het op te rapen. Maar als u het voorwerp wel opraapt moet u snel aangifte doen bij de gemeente. De wet kent ook geen afgifteplicht. U mag het gevonden voorwerp dus thuis bewaren. Een uitzondering hierop zijn rijbewijzen en/of andere identiteitspapieren. Omdat dit staatseigendommen zijn bent u verplicht deze af te geven (niet nakomen hiervan is een misdrijf). Als u besluit het voorwerp thuis te bewaren moet het worden beheerd en onderhouden. Het moet in de staat blijven waarin het voorwerp is gevonden. Wanneer het voorwerp bij de gemeente wordt afgeleverd, heeft de gemeente de bewaar en zorgplicht.
 
Informatie over verloren voorwerpen
Voor vragen over voorwerpen die u verloren hebt in Breda kunt u contact opnemen met de Bredase Samenwerkende Bedrijven (BSW), telefoonnummer (076) 578 53 64. Dit telefoonnummer is bereikbaar maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 11.00 uur.

Ophalen verloren voorwerpen
Als u iets hebt verloren wat daadwerkelijk ook is teruggevonden dan kunt u uw eigendom, uitsluitend na het maken van een telefonische afspraak, ophalen bij de BSW, Riethil 3-5, Breda, tel. (076) 578 53 64.

Afgeven gevonden voorwerpen
Gevonden voorwerpen kunt u afgeven bij de gemeente gevestigd in gebouw Carré Chassé, Chasséveld 7-7a, Breda. Dit gebouw vindt u rechts naast het politiebureau Centrum. U kunt hier gevonden goederen afgeven op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 09.00 en 16.30 uur, op donderdag tussen 09.00 en 20.30 uur , op zaterdag en zondag tussen 13.00 en 16.30 uur (uitgezonderd feestdagen). Denkt u eraan om zowel bij het afgeven als bij het ophalen van een voorwerp een geldig legitimatiebewijs mee te nemen? 

Bijzonderheden
De gemeente houdt een register bij van de verloren en gevonden voorwerpen met de volgende gegevens:

omschrijving en kenmerken van het voorwerp (met eventueel een foto);
schatting van de economische (dag)waarde (informeel);
datum waarop het voorwerp is gevonden of is verloren;
locatie waar het voorwerp is gevonden of is verloren;
naam, adres en woonplaats van de vinder of de eigenaar. 

Overige nieuwsberichten