Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Bibliotheek sluit op termijn de filialen
"Bibliotheek van de toekomst" 
De Bibliotheek Breda gaat in 2013 van start met "Bibliotheek van de Toekomst". Bibliotheek van de Toekomst zet de klant centraal en brengt nieuwe dienstverleningsconcepten naar de klant. Hoge Vucht is de eerste wijk waar Bibliotheek van de Toekomst wordt geïntroduceerd.

De bibliotheek wordt geconfronteerd met een aantal maatschappelijke trends zoals een toenemende digitalisering, mobiel internet, informatie-overload, mobiliteit van mensen, veranderend lees- en leengedrag, toenemende vergrijzing en verandering in vraag. Om aan te sluiten bij deze ontwikkelingen, de wensen en behoeften van de klant, partners en stad, en de behoefte om nieuwe klantgroepen te bereiken, zet Bibliotheek Breda een nieuwe koers in met Bibliotheek van de Toekomst. Naast de voorgenomen sluiting van Hoge Vucht zal de Bibliotheek Breda t.a.v. de overige vestigingen voor 1 april komen met een uitvoeringsplan. In onze directe omgeving zal Prinsenbeek worden gesloten. 

Binnen het huidige dienstverleningsconcept van de Bibliotheek Breda komen leden naar vestigingen om van de bibliotheek gebruik te maken. Deze fysieke dienstverlening wordt digitaal ondersteund met een website met de mogelijkheid tot online reserveren en verlengen en digitale nieuwsbrieven met informatie over collectie en activiteiten. Daarnaast vinden projectgebonden activiteiten plaats op scholen en in de wijken. In Bibliotheek Centrum aan de Molenstraat worden ook culturele en educatieve activiteiten georganiseerd, zoals lezingen en cursussen.

In het nieuwe dienstverleningsconcept van Bibliotheek van de Toekomst wordt de klant nog meer centraal gezet. De bibliotheek wil haar producten en diensten naar de omgeving van verschillende klantgroepen brengen. Als voor de jeugd tot twaalf jaar lezen onmisbaar is voor taalontwikkeling, dan is het verstandig om het werk van de bibliotheek en dus ook de leesboeken voor de jeugd letterlijk naar de scholen te brengen. Minder mobiele ouderen worden meer geholpen door een bezorgservice, treinforensen met een stationsbibliotheek. De bibliotheek verwacht hierdoor op meer plekken in wijken zichtbaar te worden en meer mensen fysiek en digitaal te kunnen bedienen.

Om deze ambitie te realiseren wordt de centrale bibliotheek in de Molenstraat omgevormd tot een modern stedelijk cultureel centrum voor leesplezier, informatie, ontmoeting en cultuurparticipatie. Daarbij staat de synergie tussen de Bibliotheek Breda en het Centrum voor de kunsten centraal. In twee robuuste stadsdeelbibliotheken worden veelgevraagde materialen uit de collectie op een eigentijdse en klantvriendelijke wijze aangeboden. Dit betekent dat de overige vestigingen op termijn en gefaseerd worden gesloten.

De website van de bibliotheek probeert het plan te verduidelijken.


Overige nieuwsberichten