Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Prinsentuin van Cooth beloont duurzaamheid (2.3)
Om kinderen uit groep 8 kennis te laten maken met duurzaam en innovatief onderwijs, heeft Prinsentuin van Cooth dit jaar een prijsvraag uitgeschreven voor de basisscholieren die de school bezochten: Ontwerp de duurzaamste stad voor Prinsentuin van Cooth. De basisscholen strijden om de hoofdprijs: met de hele klas met de bus naar Nemo Amsterdam! Voor de twee beste individuele inzenders is er een iPad. Op de open dag van Prinsentuin van Cooth op zaterdag 2 maart as. wordt om 15.00 uur bekend welke basisschool de duurzaamste stad heeft ontworpen voor Prinsentuin van Cooth. De maquettes zijn in de aula te bewonderen. Princentuin van Cooth vindt u op het adres Tuinzigtlaan 10 in Princenhage.

Prinsentuin van Cooth beloont duurzaamheid 


PRINCENHAGE – Duurzaamheid is een belangrijke pijler van Prinsentuin van Cooth. De vmbo-school aan de Tuinzigtlaan steekt dan ook veel energie in duurzaamheidsprojecten, of het nu een duurzame prijsvraag voor basisscholen is, of een eetbare tuin aanleggen voor studenten, fruitbomen planten in de wijk of het groen onderhouden.

Bas Postma is projectleider duurzaamheid bij Prinsentuin van Cooth: “We hebben diverse duurzame projecten op Prinsentuin van Cooth. De samenleving vraagt namelijk om innovatieve duurzame mensen die op gezonde wijze in staat zijn creatief te dromen, denken en te doen. Daar kun je niet jong genoeg mee beginnen.” Dat blijkt, want in 2012 won de vmbo-school de eerste duurzaamheidsprijs van vwo- en gymnasiumleerlingen op de Brabant Jongerendag!

Duurzaamste stad
Om kinderen uit groep 8 kennis te laten maken met duurzaam en innovatief onderwijs, heeft Prinsentuin van Cooth dit jaar een prijsvraag uitgeschreven voor de basisscholieren die de school bezochten: Ontwerp de duurzaamste stad voor Prinsentuin van Cooth. De basisscholen strijden om de hoofdprijs: met de hele klas met de bus naar Nemo Amsterdam! Voor de twee beste individuele inzenders is er een iPad. Op de open dag van Prinsentuin van Cooth op zaterdag 2 maart as. wordt om 15.00 uur bekend welke basisschool de duurzaamste stad heeft ontworpen voor Prinsentuin van Cooth. De maquettes zijn in de aula te bewonderen.

Huis van de Heuvel
Prinsentuin van Cooth werkt veel samen met de brede school Huis van de Heuvel. Sommige praktijklessen, maatschappelijke stages en sectororiëntatie worden bij het Huis van de Heuvel uitgevoerd. Er zijn wijkdeals gesloten met de gemeente Breda. Eén ervan is het planten van fruitbomen rondom de school. Via het project ‘Gezond maakt slim’ helpen leerlingen van Prinsentuin van Cooth het schoolplein inrichten met speeltoestellen. Ook het monumentaal groen wordt onderhouden door Prinsentuin van Cooth: zij sturen leerlingen van de basisschool aan en doen het werk samen.

Easystreet
Het studentencomplex Easystreet dat om de hoek ligt, is blij met de school. Onlangs hebben de leerlingen corsages gemaakt voor het gala van de studenten. Prinsentuin van Cooth is ook bezig met het aanleggen van een eetbare tuin met een moestuin, fruit- en walnotenbomen. De tuin wordt aangelegd in samenwerking met een hovenier. Straks gaan de leerlingen van Prinsentuin van Cooth de tuin ook onderhouden.

ABC-straten
Een ander project is een wijkdeal met de gemeente Breda in de ABC-straten (Aruba- Bonaire- Curaçaostraat). Daar zijn fruitbomen geplant en er is kerstversiering aangeboden door de school.

Eco-schools
Eco-Schools is een kapstok om duurzaamheid een vaste plaats te geven op school. Een school die het zevenstappenplan doorloopt kan de Groene Vlag behalen. Dit is hét internationale keurmerk voor duurzame scholen. Prinsentuin van Cooth heeft als doel om voor de zomervakantie de bronzen vlag binnen te halen.

Overige nieuwsberichten