Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Het was één geweldig groots feest in Princenhage. Dankzij jullie!
Prins Peer bedankt de inwoners van Princenhage voor carnaval 2013. Peter van der List.Het is nu vrijdag 15 februari, ik ben weer gewoon aan het werk en ga weer door het leven als Peter van der List 

De afgelopen carnavalsdagen ging ik door het leven als Prins Peer d'n Zeventiende

Terugkijkend op de tijd tussen 10 november 2012 en 12 februari 2013, want zolang heeft mijn "regeerperiodë" geduurd, kan ik in één woord samenvatten: Enorm! 

Carnaval is mij met de paplepel ingegeven en als je dan, als jong manneke, droomt om ooit nog eens Prins te mogen worden, is het natuurlijk fantastisch als die droom dan ook uitkomt..... misschien stond het wel in de sterre?! 

Wat mij is opgevallen, de afgelopen carnaval, is dat jong en oud, het feest op een hele fijne manier viert. Ik denk dat de carnaval in 't Aogje een unieke gebeurtenis is, in Breda en weide omtrek. Hier heb je geen "hokjesgeest" waarin ieder in zijn eigen gelegenheid carnaval viert, maar saamhorig feest in, met name, in de Koe.
Een mooi voorbeeld hiervan is ook de Aogse optocht. Als je ziet waar zo'n "klein"dorp toe instaat is, is bijna met geen pen te beschrijven. 't Aogje geeft ook al jaren, kleur aan de Kielegatse optocht. Het is mooi om overal entousiast te worden ontvangen, of het nu een Limonadebal, Babybal, Familiebal, Dorpsbal en zelfs het Discobal, waar de kinderen normaal gesproken toch liever geen blaasmuziek horen.... het was overal één groot feest. Ook op de scholen en zorginstellingen was het een groot feest! 

De saamhorigheid tussen de Aogse clubkes is ook opvallend, met hierbij als hoogtepunt, de Oudercrèche, op dinsdagmiddag. Daar wordt in de tent, van de Koe, een écht Aogs feestje gevierd!! 

Ik kijk met weemoed terug op 5 geweldige dagen en hoop op 9 november, weer op het bordes te mogen verschijnen, om er wéér een mooi feest van te maken. Want carnaval in 't Aogje..... daor kunde meej vor d'n dag komme!!

Hartelijke groet,
Peter van der List


Overige nieuwsberichten