Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Open Monumentendag: Groen van Toen. Kom je ook? (8.9)


Wie luisterde vroeger niet ademloos naar de spannende verhalen over tijden waar men nog in kastelen woonde, ridders verslagen moesten worden en bloedige oorlogen gevoerd? Maar weet je ook welke verhalen er schuilen achter de gevels van stokoude panden in Breda? Tijdens Open Monumentendag beleef je de verhalen van je eigen stad en bezoek je talloze activiteiten gratis.

In Breda gaan archeologie, historische landschapselementen en monumenten hand in hand. Waardevolle elementen uit het verleden maken een groot deel uit van de Bredase identiteit. Open Monumentendag Breda verbindt het bezoeken en de beleving van monumenten, waardoor je je ineens deel voelt uitmaken van een levensecht sprookje! Het thema is 'Groen van Toen', dus ook buiten beleef je de rijke geschiedenis van Breda.

Niet alleen monumentale panden, maar ook groene monumenten als kloostertuinen, hofjes, stadsparken, villatuinen en begraafplaatsen zijn geopend met een interessant programma. 34 locaties doen mee, verspreid in het centrum, Ulvenhout en het mooie Princenhage! In het Princenhaags Museum leer je alles over de vrijetijdsbeleving van jonge boeren in West-Brabant tussen 1922 en 1966. Beroemde buren en bijzondere kunstwerken ontdek je op de Begraafplaats Haagveld. De tuinen van Villa Meertensheim en Villa De Haghe moet je bewonderen. Kasteelheer Henk de Kroon zorgt voor adembenemende en rustgevende harpmuziek en een wijnproeverij zorgt ervoor dat je in alle rust kunt genieten van de indrukwekkende tuinarchitectuur.

Voor meer informatie en het totale programma ga je naar www.openmonumentendagbreda.nl

Duik in het Duister is de spannende familieroute van de Open Monumentendag. Tussen 19.00 en 22.00 uur worden sloten van hekjes gedraaid, klim je door de heg en ontwijk je in het geniep de schaduwmeesters van het Groene Genootschap. Deze tocht vol avonturen en magische gebeurtenissen is leuk voor jong én oud! Wie mee wil doen, start bij de Spinolaboot aan de Kraanstraat tussen 19.00 en 20.30 uur.

Bij de VVV op de Grote Markt en de informatiestand op de Ginnekenmarkt vind je uitgebreide informatie over de Open Monumentendag. Ook bij de deelnemende locaties en op het kantoor van Princenhage.net, Dominee Coolsmastraat 2 in Princenhage, liggen programmaboekjes voor je klaar.


Overige nieuwsberichten