Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Moord en brand schreeuwen helpt: proef uitgesteld.
De verkeerslichten op het kruispunt Mastbosstraat - Flierstraat - Burgemeester Sutoriusstraat worden vanaf woensdag 30 mei uitgeschakeld. Het gaat om een proef van drie maanden. Hierna wordt de proef geëvalueerd en besloten of de verkeerslichten definitief weg kunnen. 

Verkeerde keelgat
De proef is in Princenhage in het verkeerde keelgat geschoten. Tal van prominente inwoners spraken direct hun twijfels uit over de 'positieve gevolgen' en op grond van die reacties is de proef in elk geval uitgesteld. In het Wijkblad Princenhage vindt u meer details.

De proeffase
De proeffase bestaat uit het uitschakelen van de verkeersregelinstallatie en het verwijderen van de zebramarkering over de Mastbosstraat. Hierdoor moet de voetganger voortaan voorrang verlenen aan het verkeer op de Mastbosstraat. Tijdens de proefperiode worden bij de oversteek tijdelijk borden geplaatst.

Waarom
De huidige verkeersregelinstallatie dateert uit begin jaren negentig en regelt het verkeer op het kruispunt Mastbosstraat - Flierstraat - Burgemeester Sutoriusstraat. Vorig jaar is onderzocht of deze installatie moet worden vervangen of verwijderd. Het onderzoek wees uit dat dit kruispunt zonder verkeersregelinstallatie, maar met een aanpassing van de verkeerssituatie, veilig blijft. Ook is gebleken dat het verkeer op het kruispunt geen hinder ondervindt. De ingestelde proefperiode moet uitwijzen of er daadwerkelijk geen problemen ontstaan.
Na drie maanden volgt een evaluatie. Bij een positief resultaat, dus als blijkt dat de situatie niet onveiliger is geworden, wordt de verkeersregelinstallatie verwijderd en kan de verkeerssituatie definitief gemaakt worden. Over het resultaat van de evaluatie en definitieve situatie wordt u te zijner tijd nader geïnformeerd.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer M. Laenen van de Gemeente Breda, telefoonnummer (076) 529 34 23, e-mailadres mcg.laenen @ breda.nl

Protest Dorpsraad Princenhage, wijkraad Heuvel en Princenhaagse basisscholen
De Dorpsraad Princenhage en de wijkraad Heuvel zijn onaangenaam verrast dat over het sluiten van de verkeerslichten. Er heeft geen enkele communicatie hierover plaatsgevonden van de gemeente Breda met de dorps- en wijkraden. Er is daarom meteen besloten om een brief te schrijven naar verantwoordelijk wethouder Willems. Ook de basisscholen Sinte Maerte en Eerste Rith laten in een reactie weten de brief te ondertekenen.

De bezwaren richten zich met name op de volgende zaken:
- Tientallen kinderen uit de Heuvel bezoeken de Princenhaagse basisscholen. Voor hen is de oversteek naar de Burgemeester Sutoriusstraat en Flierstraat over de drukke Mastbosstraat zonder verkeerslichten erg gevaarlijk. De dorpsraad vreest voor ongelukken. Uiteraard is elk ongeluk er één te veel. Ook voor alle andere verkeersdeelnemers ontstaat een onveilige situatie.
- In het kader van het programma GWI (Geschikt Wonen voor Iedereen) van de gemeente wenst men te bereiken dat de woonwijken in Breda voor alle gebruikers - voor jong en oud, en voor mensen mét en zónder beperking - in orde zijn. Voor dit kruispunt geldt in de huidige situatie dat er geén geluidsignaal is, géén blindengeleiding en een onhandige plaatsing van een van de verkeerslichten. Het verwijderen van verkeerslichten en zebra's zoals men nu voorstaat is geen verbetering maar een verslechtering van de bestaande situatie die eigenlijk om een aanpak zou vragen.
- Het feit dat de gemeente hierover geen enkele communicatie heeft gehad; Niet met de wijk- en dorpsraden en niet met de bewoners. De Dorpsraad heeft de wethouder daarom met klem verzocht om de proef te staken. De dorpsraad heeft inzicht gevraagd om eerst het onderzoeksrapport in te willen zien en daarna in gesprek te willen gaan met de gemeente Breda.
Bovendien behelst de proefperiode 6 weken zomervakantie en geeft daarom een verkeerd beeld van de normale situatie.

Inmiddels heeft de Gemeente het volgende laten weten in een reactie:
Geachte heer, mevrouw, Allereerst wil ik u bedanken voor uw reactie over het instellen van een proeffase door het uitschakelen van de verkeerslichten op het kruispunt Mastbosstraat-Flierstraat. Naar aanleiding van de reacties en observaties is besloten om vooralsnog de verkeerslichten niet uit te schakelen en nader onderzoek te doen. Na de zomervakantie wordt u hierover nader geïnformeerd.Volgende week zal nog een Bredabericht verspreid worden in de wijk.

Overige nieuwsberichten