Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Het programma van Koninginnedag 2012


Traditiegetrouw organiseert het Oranje Comité Princenhage ter gelegenheid van Koninginnedag weer een feestelijk programma voor kinderen én volwassenen in Princenhage. Ook dit jaar is het OCP - in samenwerking met SEP (Stichting Evenementen Princenhage) - er weer in geslaagd een dag te organiseren met alle ingrediënten voor een fantastische Koninginnedag op maandag 30 april.

Koninginnedag op de Dorpswei achter Dreef 8
10.00 uur: Opening
Het programma begint op de Dorpswei met een feestelijke opening met medewerking van onder andere Doskonale. Natuurlijk ontbreekt ook het Wilhelmus niet en wordt de vlag gehesen ter ere van Hare Majesteit de Koningin.

10.30 uur (of iets eerder) – 13.00 uur: Koninginnenfeest
De kinderen kunnen naar hartenlust spelletjes spelen op de Dorpswei. Er staan allerlei attracties klaar voor de kinderen en natuurlijk krijgen ze ook nog wat te drinken en te snoepen. De spelletjes gaan door tot ongeveer 13.00 uur. Wees er dus op tijd bij want er is héél veel te doen.
De kinderen krijgen bij aankomst op de Dorpswei een spelletjeskaart.

10.30 uur: Foto-speurtocht
Voor kinderen uit de groepen 7 en 8 en brugklassers organiseren we voor het eerst een fotospeurtocht door de wijk. Hiervoor hoef je je niet vooraf aan te melden. Aanmelden kan om 10.30 uur op de Dorpswei.

13.00 uur Koninklijk poffertjesfestijn voor de kinderen!
Van spelen op de Dorpswei krijg je lekkere trek, dus ook dit jaar zorgt SEP dat alle kinderen weer kunnen genieten van een prinsheerlijke kinderlunch tijdens Koninginnedag: het Koninklijk Poffertjes Festijn voor alle kinderen die van poffertjes met kleurtjes, boter en andere zoetigheden houden!
Voor €2,50 kan uw kind poffertjes en een ijsje eten op het terras van Don Qui John. Uiteraard ontbreekt de ranja hierbij niet! De voorverkoop van deelnamekaartjes start op donderdag 19 april. Kaartjes zijn via drogisterij Brocks, Bachman of Don Qui John op de Haagsemarkt te verkrijgen.

14.00 uur Kinderbingo
Als de poffertjes op zijn gaan alle kinderen weer terug naar de Dorpswei. Dekentje mee, pen mee, en genieten van een geweldige knotsgekke bingo met vele prachtige prijzen.

Op en rond de Haagsemarkt
16.00 uur gezelligheid voor iedereen!
Na de bingo is iedereen welkom op de Haagsemarkt.
Iedereen die in alle vroegte de vlag uithangt maakt kans op een van die heerlijke taarten van de Princenhaagse bakkers die om 16.00 uur worden verloot. Let op: Dit jaar gaat het iets anders met de verloting. Iedereen die de vlag heeft uitgehangen kan het strookje onderaan dit bericht invullen en op Koninginnedag in de bus stoppen op de dorpswei. De vlagbriefjes worden dus niet meer huis aan huis verspreid.
Na de uitreiking van de taarten door het OCP wordt de gezelligheid voortgezet op de Haagse markt. Onder genot van een muzikale noot (Aogse Bluf en de Toeteleurs en een DJ) en een drankje wordt deze dag gezellig gezamenlijk afgesloten, terwijl de kinderen zich vermaken met stoepkrijt.

Een Koninklijke dag in het gezellige Princenhage door samenwerking tussen het Oranjecomité, Stichting Evenementen Princenhage en SGAP! Als u een leuk voorafje wilt, kunt u eens kijken op de site van het Oranje Comité. Er staan onder andere alle foto’s op van Koninginnedag van de afgelopen jaren: www.ocp.punt.nl

Wij hopen weer veel kinderen en volwassenen te mogen verwelkomen!

Met vriendelijke groet,
Oranjecomité Princenhage en stichting evenementen Princenhage




Overige nieuwsberichten