Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


KONINGSKINDEREN OP 6 JANUARI
Op 6 januari in het jaar nul troffen drie koningen in een stal in Bethlehem het pas geboren kindje Jezus aan. Het driemanschap had een signaal ontvangen om een ster te volgen om het wonder van de geboorte van Jezus te aanschouwen. De zoektocht kregen ze echter niet cadeau. Het volgen van de ster naar Bethlehem verliep niet vanzelf. Het was een lange en vermoeiende reis. 

Achter dit verhaal schuilt natuurlijk een betekenis. De symboliek van dit verhaal spreekt, als je er even over nadenkt voor zich. Immers, het zoeken en vinden van de geboorte van vrede op aarde gaat niet vanzelf. Dat kost inspanning en vraagt offers. Caspar, Melchior en Balthasar hadden dat goed begrepen. Ze hadden er een zware tocht voor over en namen goud, wierook en mirre mee om hiermee aan te geven dat zij het goede met de mensheid voor hadden. Om die reden is het niet zo vreemd dat het feest van Drie Koningen in de traditie is geworteld.
KONINKRIJK PRINCENHAGE
Op 6 januari worden kinderen in de gelegenheid gesteld om als koningen Princenhage in te trekken en de spreekwoordelijke ster naar Bethlehem te volgen. Het afgelopen jaar werden ruim 40 koningen, al trekkend en zingend in ons dorp aangetroffen. Princenhage was rijk aan koningen en koninginnen. Met recht kon ons dorp dan ook een koninkrijk worden genoemd. Altijd weer is het verrassend hoe kinderen er in slagen een mooie rol te vertolken. Het merendeel slaagt er in om gedrieën op pad te gaan. Koppels van twee koningen trekken er met evenveel plezier ook op uit. Steeds aandoenlijk om te zien dat de kinderen de winterse kou trotseren om het feest van drie koningen letterlijk uit te dragen.
Via de scholen werden de kinderen geïnformeerd over het programma en worden daarbij uitgenodigd om deel te nemen. 

BOUWPLAAT MET KERSTGROEP
Aan de kinderen zijn bouwplaten uitgereikt met een afbeelding van een kerststal. Hierop kunnen de kinderen hun creativiteit los laten. Middels plakken en knippen is het mogelijk van de plaat een kerststal of kijkdoos te maken. De werkstukken kunnen op woensdag 5 januari van 9.00u tot 18.00u worden ingeleverd in de toonkamer van Nooren van der Avoird, Esserstraat 1a. Bij inlevering ontvangen de kinderen iets lekkers. De gemaakte kerststallen worden op 6 januari in de kerk uitgestald en er zal ook de nodige aandacht aan worden besteed.

GEZELLIG SAMENZIJN
De opzet is dat de Koningskinderen van thuis uit door Princenhage gaan zwerven en om 19.00u bij de kerststal op de Haagsemarkt verzamelen. Vervolgens begeeft de groep zich onder begeleiding van vrijwilligers naar de Martinuskerk. In de kerk worden de kinderen nog op een aangename manier bezig gehouden en worden de deelnemers onthaald met chocomel en een lekkere koek. Het geheel wordt rond 19.45u afgesloten. 

OPROEP
Gedurende de kerstperiode werd het wij komen tezamen veelvuldig gezongen. Wij hopen dat dit voor veel Princenhaagse kinderen tijdens het feest van Driekoningen van toepassing zal zijn. Ieder kind is op 6 januari welkom in het koninkrijk Princenhage.

Bestuur Stichting Kerststal Princenhage

Wij wensen U een gelukkig en gezond 2011 !


Overige nieuwsberichten