Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Nazarethparochie in actie voor de Weggeefwinkel (3-4.12)
Wij zijn Jan en Francien Kivits, twee gewone mensen met het hart op de juiste plaats. Met liefde voor de medemens en een hulpvaardige instelling. Wij zijn mensen met het motto:
Geen woorden maar daden!  Er is veel nood in deze wereld, maar helaas kunnen wij de nood in de hele wereld niet verhelpen. Daarom proberen wij iets aan deze nood te doen in de omgeving waar wij leven. Wij willen graag dat iedereen, voor zover dat in onze mogelijkheid ligt, niets tekort komt: vandaar de Weggeefwinkel.

We wonen zelf in Oosterhout maar de winkel is in Breda gevestigd en verhuist naar Bavel. Jan (59 jaar) werkt 4 dagen in de week bij Leen Bakker als assistent-manager inkomende goederen. Daarnaast regelt hij het transport bij de weggeefwinkel. Naast zijn werk is hij dus ook nog eens minimaal 20 uur in de week actief met het vervoeren van de spullen. Ophalen en wegbrengen. Dit doet hij samen met een aantal vrijwilligers. Francien (50) heeft de weggeefwinkel als fulltime job, waar zij per week 40 tot 50 uur mee bezig is. Ook zij mag rekenen op een aantal vrijwilligers.
Jongeren helpen de Weggeefwinkel
Tieners en jongeren uit Breda en omgeving zetten zich in november in voor de Weggeefwinkel. De deelnemers halen lege flessen op en zamelen bruikbare artikelen en kleding in die in de Weggeefwinkel aangeboden kunnen worden. Ook uw spullen nemen zij graag in ontvangst. 

De jongeren doen mee aan deze actie in het kader van DiaconAction. Ieder jaar in november wordt DiaconAction gehouden voor kerkelijke tiener- en jongerengroepen. Zij houden dan een actie of organiseren een sociaal-maatschappelijke activiteit in hun omgeving. DiaconAction vindt in het hele land plaats in het weekend van 20 – 21 november.
In de omgeving Breda doen jongeren uit de Bethlehemparochie, OLV ten Hemelopneming Prinsenbeek, Jeruzalemparochie en Nazarethparochie mee. Ter voorbereiding hebben de ongeveer 50 Bredase deelnemers een bezoek gebracht aan de Weggeefwinkel. Hier kregen zij uitleg over wat er in en rondom de winkel gebeurt aan activiteiten. Het verhaal dat zij te horen kregen over armoede was een echte eyeopener.

De tieners en jongeren zullen in hun kerk aanwezig zijn om lege flessen in te zamelen. Deze worden ingeleverd, waarna de opbrengst naar de Weggeefwinkel gaat. Ook vragen de tieners en jongeren om goed bruikbare artikelen en kleding te brengen, bestemd voor de Weggeefwinkel. 

Goederen kunnen worden ingeleverd op de volgende data:
 

- 20 november:
- Petrus en Paulus kerk, GraafhendrikIIIlaan 28 in Breda – tussen 11 en 14 uur.
- O.L.V. ten Hemelopneming, Markt 32 in Prinsenbeek – tussen 10.30 en 12 uur.
- Laurentiuskerk, Dorpstraat 42 in Ulvenhout – tussen 11 en 14 uur. 

- 3 december:
- Martinuskerk, Haagsemarkt 4 in Princenhage – tussen 19.00 en 20.00 uur. 

- 4 december:
- Martinuskerk, Haagsemarkt 4 in Princenhage – tussen 10.00 en 12.00 uur. 

Op 4 december wordt Diaconaction afgesloten met een jongerenviering met als thema Weggeven. De viering vindt plaats vanaf 19 uur in de kerk van de H. Martinus, Haagsemarkt 4 te Princenhage. Het Jongerenkoor Princenhage verzorgt de viering muzikaal en inhoudelijk. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Femke Timmermans, jongerenwerker van het bisdom Breda via email, jongerenpastoraat @ bisdombreda.nl of op telefoon 5223444.

Overige nieuwsberichten