Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Ceciliadag in De Posthoorn met 2 jubilarissen! (14.11)
 

Dit jaar viert de Koninklijke Harmonie Cecilia op 14 november 2010 haar Ceciliadag. Dit besloten feest vindt plaats vanaf 14.00 uur in De Posthoorn in het Aogje. Een van de dingen die gevierd gaan worden zijn de jubilea van Frits Huijbregts en Ad van Caulil. Zij worden op deze dag in de bloemetjes gezet vanwege hun 40- en 60 jarig lidmaatschap. Dat is natuurlijk een feestje met muziek waard en vanaf deze plaats alvast van harte gefeliciteerd. Lees hieronder de details!

<- Jubilaris Ad van Caulil



Frits Huijbrechts

Ad van Caulil

 

Cecilia Princenhage: jubilarissen van diamant en smaragd.

Toen Ad van Caulil op 1 oktober 1950 klarinet ging spelen bij Cecilia was hij 8 jaar oud. Hij mocht kiezen tussen de verkenners en Cecilia. Hij kon het beste voor Cecilia kiezen, kreeg hij van huis-uit te horen en…. dat heeft hij dus maar gedaan. De heer Peels, toenmalig dirigent, keek eens in zijn mond en Ad kreeg een klarinet in de handen gedrukt, omdat deze het beste bij hem zou passen en het een instrument was dat per toeval voorradig was. Zo ging dat destijds! Overigens was het niet zo'n verrassende keuze, ook zijn vader en 2 andere broers speelden klarinet. Als gezin hebben ze eens meegedaan aan een radioprogramma van de KRO, strijdend om de titel van het muzikaalste gezin in Nederland. Ad was amper 11 jaar toen hij in de studio’s van de KRO in Hilversum voor de radio speelde. Een voor hem onvergetelijke gebeurtenis. Later speelde hij jarenlang samen met Tonny de Roos op solisten- en kleine ensembleconcoursen.
Hij was natuurlijk ook lid van het Aogs Symphonie orkest, een kolderiek gezelschap afkomstig uit de Cecilia gelederen. In het orkest heeft hij alle klarinetplaatsen doorlopen, van derde klarinet tot solo-klarinet, hij speelde ook een tijd op de es-klarinet. Inmiddels speelt hij met veel plezier sinds enkele jaren bas-klarinet. Ad heeft er in al die jaren nooit aan gedacht om een ander instrument te gaan spelen. Hij was fanatiek, een beetje streberig zelfs, vertelt hij, maar dat is er nu wat af.
Ook wegblijven op repetities deed hij nooit. Ad was er altijd... op één keer na dan, toen was hij domweg een concert vergeten. Bij de Koninklijke Harmonie Cecilia vervulde hij veel extra taken. Hij was bestuurlid, was bijna 22 jaar hoofdredacteur van het Cecilia-lijfblad Blad voor de Mond, organiseerde vele concerten en hij had een belangrijk aandeel bij de totstandkoming van de enige cd die Cecilia heeft gemaakt. Nadat tijdens een crisis het totale bestuur was opgestapt, werd Ad -met 100% van alle stemmen- voorzitter van Cecilia. Verder was hij voorzitter van de Commissie Huishoudelijk Reglement. Ad praat nog altijd vol enthousiasme over hoe hij -met medewerking van Cecilia- samen met Joost van Gils en Tonny de Roos het vakantieorkest Ad Hoc heeft opgericht. Het is niet toevallig dat hier zijn naam in terugkomt. Het concert met Ad Hoc in Theatre Antique in Orange, Zuid-Frankrijk, was het hoogtepunt en het mooiste, vanwege de geweldige klank en akoestiek van dat oude theater. 10 Jaar lang was hij voorzitter van Ad Hoc. Hij ging daarna nog 6x mee met het Ad Hoc orkest, om af te kicken van zijn geesteskind. Nu doet hij iets dergelijks in het klein met het klarinetkoor MO6 

Als Ad gevraagd wordt naar het absolute hoogtepunt van 60 jaar Cecilia, ziet hij het concours in het concertgebouw in Amsterdam als muzikaal hoogtepunt: dat vond ik wel heel geweldig!

Op 1 oktober vierde hij samen met het bestuur en de oude garde van Cecilia zijn 60-jarig jubileum en werd hij tijdens een gezellig feestje in de bloemetjes gezet. 

Op 14 november a.s. wordt Ad van Caulil officieel gehuldigd tijdens de Ceciliadag. Cecilia huldigt op die dag ook Frits Huijbrechts bij gelegenheid van zijn 40-jarig lidmaatschap. Frits is kwam als lid bij de harmonie op zijn 16e en speelt tenor-saxofoon. Frits was een groot deel van deze periode als spelend lid ook actief in het bestuur en de instrumentencommissie.

Cecilia Princenhage prijst zich zeer gelukkig met zijn zeer trouwe leden en hoopt dat beiden nog tot in lengte van jaren muzikaal actief zullen zijn!

Overige nieuwsberichten