Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Pas op! Hou de kinderen dicht bij je! Vleesetende planten!


De International Carnivorous Plant Society presenteert in samenwerking met de Werkgroep Carnivora en de Hortus botanicus Leiden deze zomer een internationale tentoonstelling over vleesetende planten.

Van 6-15 augustus is het griezelen geblazen in de Hortus botanicus Leiden. Negen dagen lang verandert de Hortus in een wereld vol vleesetende planten. Zonnedauw, venusvliegenval, cobralelie en (trompet)bekerplant staan zij aan zij in de Wintertuin. Van dichtbij is te zien hoe vliegen, mieren, wespen, fruitvliegjes, maar ook spinnen en soms kakkerlakken in de val worden gelokt met dauwdruppels, klappende vanghandjes en roetsjende hellingbanen. Betreden op eigen risico! 

Plantenshow
Een vleesetende plantenshow van deze omvang vindt 1 keer in de 2 jaar plaats, vaak gecombineerd met een bijeenkomst waarbij liefhebbers, kwekers en botanische deskundigen elkaar ontmoeten en kennis en planten uitwisselen. Eerder werd deze bijeenkomst in de botanische tuinen van Atlanta, Bonn, San Francisco, Tokyo, Lyon, Frostburg, en Sydney gehouden. 

Voor kinderen is er de Carnitour, een spannende speurtocht door de Hortus en een supergrote vleeseter waar ze zelf in kunnen kruipen. Eigen risico, blijf wel in de buurt!

Dagelijks om 13.30 uur kan je zien hoe de venusvliegenval zijn maaltijd naar binnenwerkt tijdens de voedertijd. Als je goed luistert hoor je hem smakken.

Op 7, 8, 11, 14 en 15 augustus is er om 15.00 uur is een Carnicollege. Kinderen van 8 tot 13 jaar krijgen les van een echte wetenschapper over Vleeseters. Op 7 en 8 augustus kun je ook planten kopen. Wil je meer zien over planten die je ook kunt kopen? Klik dan hier.


Overige nieuwsberichten