Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Veel politieke activiteiten in Breda op 22,23 februari



Nu het kabinet gevallen is en verkiezingen, net als de gemeenteraad verkiezingen weer volop in het nieuws zijn is een bezoekje aan onze, voor de meeste mensen onbekende, Tweede Kamer meer dan waard. Weet u hoeveel fracties er precies zijn? Hoeveel kamerleden? Welke commissies? Foei. En dat terwijl er een prachtige website is met alle informatie die u als stemgerechtigde zou moeten weten. Klik hier, dan ga je er naar toe. Ook de Gemeente Breda heeft zo'n website. Daar staan alle gemeenteraadsleden op, de activiteiten en de vergaderdata. Met behulp van interactieve video kun je leren hoe het besturen van een stad zoals Breda in zijn werk gaat. Je steekt er veel op. Dit is de link en klik dan op de mooie dame in het midden. Wil je de raadsvergaderingen eens bekijken? Hier staan ze.

Voor de a.s. gemeenteraads verkiezingen van 3 maart is het momenteel een en al actie. De VVD onthulde zaterdag een enorme verkiezingsposter van 6 bij 6 meter nabij de kruising van de zuidelijke randweg en de A27. Maandag 22 februari vanaf 17 uur lopen VVD'ers Mark Rutte en onze fractievoorzitter Klaas Dijkhoff op de Grote Markt rond en om 20 uur wordt café Brooklyn aan de Havermarkt een politiek café met de heren en onderwerp van gesprek zal zijn: lagere lokale lasten in Ons Breda. Ook Femke Halsema, de fractievoorzitter van Groen-Links,  doet die dag Breda aan. Vanaf 10 uur is ze te vinden op de campus van Triple-O aan de Slingerweg met het naastliggende Blushuis met ingang aan de Reduitlaan. Vervolgens gaat ze naar de Gaming Academy van de NHTV in het Pakhuis. Halsema presenteert daar het manifest en de korte film 'De Kracht van de Stad'. In het manifest staan concrete voorbeelden uit diverse gemeenten waar GroenLinks werkt aan een duurzame, toekomstgerichte en groene economie.

De bouw van een biomassacentrale, die 6000 woningen van goedkope, duurzame energie moet voorzien is als Bredaas voorbeeld in dit manifest opgenomen en wordt kort door GroenLinks-wethouder Wilbert Willems toegelicht.  

Dinsdag is het weer prijs, maar nu bij het CDA. Minister Hirsch Ballin van justitie komt discussiëren op de NHTV, samen met CDA raadsleden en gaat dan vragen stellen over gevoelens van onveiligheid op straat. Hij heeft daarvoor winkelcentrum De Berg in de Haagse Beemden uitgezocht en zal daar zijn vanaf 16 uur. En wie de krant goed leest zal nog vele andere bijeenkomsten vinden. Politiek in Breda leeft meer dan ooit.



Overige nieuwsberichten