Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Deze week: Vastenaktie 2010 is voor Malawi. Doe mee!
Elk jaar voeren we vanuit de Martinuskerk tussen carnaval en Pasen in Princenhage de Vastenaktie voor een project in een arm land. We doen dat onder de paraplu van de landelijke Vastenaktie. Dit jaar is het een jubileumjaar: 50 jaar Vastenaktie. De aktie staat dit jaar in het teken van de klimaatverandering. Hier merken wij daar nog niet zo erg veel van. Maar in het Afrikaanse land Malawi merken ze het dagelijks. De seizoenen kloppen niet meer. Als het regenseizoen moet beginnen, blijft het droog. Er kan dus niet gezaaid worden. Dan weer regent het een tijdje zo hard, dat de vruchtbare grond wegspoelt. De voedselvoorziening raakt ontregeld. Malawi is een agrarisch land, maar komt nog niet verder dan zorgen voor de eigen voedselvoorziening. 

Hoe voor de toekomst voedselzekerheid te verkrijgen? Vastenaktie wil aan de oplossing van dat immense probleem in Malawi gaan meewerken. Met projecten die de mensen in de dorpen direct op weg helpen. Vastenaktie doet dat samen met zijn Malinese partner Cadecom. . 

Wij komen voor dit jubileumproject bij u aan de deur langs in de week van 22 – 26 maart met het bekende vastenaktiezakje. Geef. U helpt er dit jaar een heel bijzondere groep mensen mee. 

<--Klik op de afbeelding voor de film

Zorg voor elkaar. De weg naar een betere wereld is geplaveid met naastenliefde. Zorgen voor elkaar, elkaars zorgen verlichten. Een mens is nooit een eiland maar leeft in verbondenheid met anderen. ‘Wie is eigenlijk mijn naaste?’ vraagt u zich wellicht wel eens af in onze hectische maatschappij. Overal ter wereld leven mensen met wie wij ons verbonden kunnen voelen en die onze hulp nodig hebben. Mensen voor wie wij iets kunnen betekenen door een klein stukje van onze welvaart met ze te delen. Mensen die op hun beurt ons stimuleren met hun – ondanks materiële armoede – inspirerende levensgeluk. Door in elkaar te geloven en voor elkaar te zorgen, kunnen we samen meer van de wereld maken waarin we wonen. De wereld groeit als we delen. Als we dat doen omdat we onze naasten lief hebben, dan wordt de wereld waarin wij leven een betere voor ons allemaal.

Grace Owusua (53) uit Kpasa in Ghana over het spaar- en kredietprogramma waaraan zij meedoet: "Vier van mijn tien kinderen zijn gestorven. Ik wil dat de andere zes een beter en makkelijker leven kunnen leiden dan ik. Daarvoor moeten ze naar school. Dat is de reden dat ik me heb aangesloten bij de vrouwengroep hier in het dorp. Samen houden we ook de markt schoon en ik koop de bezems die we daarvoor nodig hebben. En het is ons gelukt om op de markt vier toiletblokken met elk tien wc’s te plaatsen. We hadden hier als groep vijf miljoen cedis voor gespaard (=500 euro)."

In Ogari Para (Chitagong Hill Tracts, Bangladesh) hebben de mensen er samen met Caritas Bangladesh, de lokale partner van Vastenaktie, voor gezorgd dat er een school is gebouwd. Toch kunnen nog niet alle kinderen onderwijs volgen. U Ching Sai Marma (13 jaar) kan gelukkig wel naar school, al is dat voor hem en zijn ouders bijzonder moeilijk. Het weinige geld dat zijn ouders verdienen gaat voor een groot deel op aan het dure voedsel dat zij moeten kopen. U Ching moet bovendien zijn ouders helpen op het land en elke dag van ver drinkwater halen. 

Bent u begaan met onze medemensen die het zoveel minder hebben?
Helpt u mee? Dank u!

Vastenaktie viert dit jaar het 50-jarig jubileum!

Overige nieuwsberichten