Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Zeeuws Byzantijns Koor Srétenje en Princenhages Mannenkoor (8.11)


Het Zeeuws Byzantijns Koor Srétenje (ontmoeting) viert dit jaar het 12 1/2-jarig bestaan. Dit was aanleiding voor een reeks concerten op diverse plaatsen in de provincie Zeeland. Als afsluiting van dit jubileumjaar gaat Srétenje buiten de provincie en geeft, met het Princenhages Mannenkoor, op zondag 8 november een matineeconcert in de Antoniuskathedraal te Breda. Tevens is de beroemde Russische bas Vladimir Miller te gast, hij is door Srétenje voor enkele concerten naar Nederland gehaald. Dit dubbelconcert belooft een unieke luisterervaring te worden door de subtiele combinatie van Russisch-orthodoxe kerkmuziek, de Schubertliederen van het Mannenkoor en de treurige en romantische volksliederen uit Rusland en de Oekraïne. Deze zullen het publiek ongetwijfeld weten te boeien.

Het Princenhage’s Mannenkoor uit Breda onder leiding van Paul van Gulick en met Elena Yefonova aan de piano is opgericht in 1911 en viert straks het 100-jarig bestaan. Het koor is in al die jaren uitgegroeid naar een regiokoor met leden uit groot Breda, en alle daaromheen liggende gemeenten. Zelfs uit Vlijmen en Zwijndrecht komen er leden naar Breda om in dit koor te zingen. Het is een actieve, bruisende vereniging, waarin vriendschap en samenwerking de pijlers vormen waarop dit koor draait. Al vele jaren staat het koor onder leiding van dirigent Paul van Gulick, die borg staat voor de kwaliteit van dit koor. Het koor zingt een breed repertoire. Muziek uit oude lang vervlogen tijden en zeer eigentijdse muziek.

Vladimir Miller is een gewaardeerd artiest in Rusland en solist bij o.a. de St. Petersburg State Academic Capella en een van de weinige zangers met een zeldzame lage basstem, een zgn. basso profundo. Miller, geboren in Siberië, studeerde af aan Sint-Petersburgs Staats Conservatorium als musicoloog, en studeerde zang aan de Hoge School der Muziek te Keulen
Hij zong in veel opera’s en gaf soloconcerten in heel Europa en de Verenigde Staten en nam deel aan diverse festivals in Europa. Zijn concertrepertoire is variërend van oude Russische muziek tot muziek van moderne componisten.

Het Zeeuws Byzantijns Koor Srétenje is een gemengd koor, uniek voor Zeeland. Het koor telt op dit moment circa 60 leden. Alle koorleden zijn amateurs. Vanaf de oprichting, eind 1996, staat het koor onder leiding van Emilia Tabachnik-Li.
Nu, na 12½ jaar, is Srétenje een behoorlijk bekend koor en dat niet alleen dankzij haar unieke repertoire maar ook doordat de enthousiaste en kundige dirigente het koor naar een steeds hoger niveau heeft getild. Er wordt a capella gezongen (vaak 6, soms 8-stemmig) Solo’s worden door eigen koorleden gezongen; zij worden door de dirigente extra opgeleid. Het koor heeft in de afgelopen jaren al tal van succesvolle concerten gegeven zowel in als buiten Zeeland. De concerten georganiseerd door de Stichting Musica Oost-West te Bellingwolde,( Gr.) brachten het koor in het hoge noorden en in Duitsland: Bunde en Papenburg. Hoogtepunten waren de buitenlandse concertreizen; in 2003 via Helsinki naar St.Petersburg, de “thuisstad” van de dirigente, en de concertreis die Srétenje in 2007 voerde naar (Kiev) Oekraïne en (Tbilisi) Georgië.

Toegangskaarten à tien euro zijn te koop bij de volgende adressen:
UITpunt Breda De Nieuwe Veste, Molenstraat 6, 4811 GS Breda
Spronk Muziekhandel, Wilhelminastraat 24, 4818 SG Breda
Bachman Huishoudelijke Artikelen, Haagsemarkt 29, 4813 BB Breda
VVV Breda, Willemstraat 17/19, 4811 AJ Breda
Secretariaat P.M., Wissel 84, 4871 BL Etten-Leur 076 - 5012246
En voor aanvang van het concert aan de kerk. Jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang.

Aanvang concert 15.00 uur, deur open voor publiek om 14.30 uur Meer informatie over koor en concerten vindt u op de website www.zeeuwsbyzantijnskoor.nl

Overige nieuwsberichten