Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Voorlopig ontwerp herinrichting de Dreef. Informatie avond (12.10)
Op 12 oktober houdt de Gemeente Breda een informatieavond over het voorlopig ontwerp van de herinrichting van de Dreef. U bent om 19.30 uur van harte welkom in het Stadskantoor van de Gemeente Breda aan de Claudius Prinsenlaan 10 (vergaderzaal A 0.30). 

Achtergrond
In overleg met de klankbordgroep de Dreef heeft de gemeente een aantal ontwerpen ontwikkeld voor de herinrichting van de Dreef. Het College van burgemeester en wethouders heeft nu een keuze gemaakt en geeft het voorlopig ontwerp vrij voor consultatie. Tijdens de informatieavond wordt de keuze van het college aan u gemotiveerd en wordt een toelichting op het ontwerp gegeven. U bent in de gelegenheid om vragen te stellen.

De ontwerpkeuze
Het college heeft de voorkeur voor het model waarbij aan beide zijden van de weg wordt geparkeerd: het ‘langs parkeren’. Het college is van mening dat deze variant recht doet aan het historisch karakter van de Dreef. Ook is de Dreef bij deze variant het beste toegankelijk en sluit beter aan op de inrichting van het eerste deel van de Dreef (tussen de kerk en de Haagsemarkt). Het aantal parkeerplaatsen wordt zoveel mogelijk behouden. Tegelijk met de herinrichting worden de bestratingmaterialen en de verlichting vernieuwd en daarnaast de riolering opgeknapt. Het aanbrengen van extra bomen in de straat benadrukt het historisch karakter.

Met deze keuze valt de variant af waarbij onder een hoek van 45 graden wordt geparkeerd, het ‘schuin parkeren’. Op deze manier wordt momenteel geparkeerd in de straat.

Reageren
U kunt reageren op het voorlopig ontwerp tot uiterlijk 9 november 2009. U kunt uw reactie richten aan de Gemeente Breda, directie Buitenruimte/Ingenieursbureau, mevrouw N.Timmerman, Claudius Prinsenlaan 10, 4800 RH, Breda. Ook kunt u een e-mail sturen naar: ntm.timmerman@breda.nl.

Vervolgplanning
Na de consultatieperiode worden alle reacties gewogen en verwerkt tot een definitief ontwerp. Het is de bedoeling dat het college in november een besluit neemt over het definitief ontwerp. De verwachting is dan om in het voorjaar van 2010 daadwerkelijk met de uitvoering te beginnen.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer W. van Zuijlen, telefoon (06) 414 44 841, van de Gemeente Breda. U kunt ook een e-mail sturen naar wjm.van.zuijlen@breda.nl of ntm.timmerman@breda.nl.

Meldpunt
Met vragen en meldingen over andere zaken die de gemeente regelt, kunt u terecht bij het Meldpunt telefoon (076) 529 48 00. Het Meldpunt is op werkdagen telefonisch te bereiken van 08.00 uur tot 16.30 uur. U kunt uw verzoek ook doorgeven via het meldingsformulier.

Overige nieuwsberichten