Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Echte Brabantse dialect-folk in het Bierreclame-theater. (13.10)


Roland Verstappen en Dick van Altena: deze bijzondere mannen komen dinsdag 13 oktober naar Breda om een fantastisch optreden te verzorgen in ons Bierreclame Museum, open vanaf 19:00 uur, het optreden begint vanaf 20:00 uur. Een kaartje kost slechts € 3,00 en reserveren kan via bierreclamemuseum @ wanadoo.nl of 076-5220975. Adres: Haagweg 375, Princenhage. 

Toen Brabander Roland Verstappen muziek begon te maken, was hij al snel geïnteresseerd in de folkmuziek van de seventies. Crosby, Stills, Nash and Young, Joni Mitch natuurlijk Paul Simon en Bob Dylan. Maar toen hij ongeveer 20 was maakte hij kennis met de Keltische kant van de folk, via Guy Roelofs en hij was helemaal verkocht.
Via Pegasus, de band van Guy Roelofs ging Roland door als singer-songwriter in een tijd waarin dit genre op sterven na dood was. Maar Roland zette door en hij ontmoette Ferdi Lancee, die hem met popmuziek bekend maakte. Samen zochten ze naar een mix van zowel popmuziek als singer-songwriter, maar wel in het Nederlands. Dat resulteerde begin '90 in twee hits, HELEMAAL NIETS en ZIJ IS EEN WONDER, beide waren tracks van zijn eerste album "Roland Verstappen", geproduceerd door Peter Koelewijn en gearrangeerd door Ferdi. Daarmee trad hij op in vele radioprogramma's en hij verzorgde meerdere TV optredens. De doorbraak in de muziekwereld was een feit. 

Voordat zijn 1e CD op de markt kwam had ROLAND al verschillende nationale en internationale festivals gewonnen, waaronder op Curaçao, Bregenz en Boekarest. Daarvoor deed hij vele theaters in Nederland en België aan als gitarist van GERARD VAN MAASAKKERS, in de folkwereld zeker geen onbekende. 

BRABOCANA
Roland heeft een album afgerond dat volledig gezongen is in het Brabants. Geen zwaar dialect, maar meer de taal die hij eigenlijk al tientallen jaren zelf spreekt. Een Brabants accent, met hier en daar typische woorden. De taal van Brabant, zijn thuis. Hij heeft een mix gemaakt van stijlen, Americana, Turks, Keltisch, Singer songwriter, Pop, Smartlap en hij heeft ze verwerkt tot een typisch eigen geluid. Vandaar de term BRABOCANA. Zíjn geluid. Samen met singer-songwriter Dick van Altena, zal Roland Brabocana ten gehore brengen. 

Dick is zanger, ex-voorman van Major Dundee en vooral schrijver, van countrysong tot kinderliedje. Dick is geboren in Oosterhout, nee, niet bij Breda maar in het hartje van de Over-Betuwe in Gelderland. Inmiddels vinden bijna 900 liedjes daar hun oorsprong. Met country van start gegaan, maar hij begint ook in het Nederlands te schrijven en te zingen. Zelf krijgt hij een bescheiden hit met het straatzangerliedje ‘Dom-diedelie-dom’. Daarnaast zorgen Saskia & Serge, De Sjonnies, Henk Wijngaard (Hé Suzie, de bui is over), Lucas & Gea, zélfs protestzanger Armand e.v.a. voor meer schrijverssucces. Ondertussen dringt hij door in het wereldje van de country in Amerika. 

In 2005 stopt Major Dundee. Dick kan zich nu geheel richten op zijn solo-carrière. Zijn 2e dialectalbum Snêw ien mien Hart wordt ondertussen op de markt gebracht en krijgt evenals de voorganger Moan bove de Betuwe meer dan uitstekende kritieken. Intussen wordt zijn liedjesprogramma Lonely 2 met boezemvriend en collega Ruud Hermans overal jubelend ontvangen. Het leverde het tweetal zelfs enkele nominaties én een award op. De theatertour wordt dit en komend jaar wegens succes geprolongeerd én geïntensiveerd.

Overige nieuwsberichten