Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Van de vlotte pen van Rinie Maas: Tjerk Westerterp (12.10, 16 uur)
Presentatie maandag 12 oktober 16:00  in de Grote Kerk

"Biografie Tjerk Westerterp een geschreven schilderij"

Rinie Maas:  "Tjerk Westerterp heb ik in de verf gezet" 

Spiritueel boek
"Het is eerder een spiritueel dan een politiek boek", zegt Rinie Maas toe. Met die zin licht onze Princenhaagse schrijver niet ècht een tipje op van de sluier wat in zijn nieuwe geesteskind te lezen zal zijn. Maar dat het in deze biografie over méér gaat dan politiek alleen is duidelijk voor wie zijn boeken kent. Dat is een oeuvre van 12 boeken en duizenden artikelen, die voor de trouwe lezer hun weg vinden naar de Bredase Bode, het tijdschrift Hollands Diep, Libra en andere bladen.

De caravan van kabouter Plop
De biografie gaat vanaf zijn jeugd in Rotterdam en Breda tot aan zijn werk in Breda, aldus Omroep Brabant in een van de uitzendingen.
Rinie Maas hierover: "De Bredase lezer wordt niet teleurgesteld" Hij leest minimaal een 15tal opmerkelijke Bredase verhalen waaronder 'zijn jeugd in Breda', 'de oorlogsjaren hierna', 'zijn Roomse jeugd', 'de adjudant van de KMA' (Westerterp op 14 jarige leeftijd), 'de Graaf van Luxemburg', 'de caravan van Kabouter Plop', waarin enkele kopstukken in Breda te maken krijgen met Westerterps gevoel voor maatvoering. Rinie Maas; "Heerlijk om uit zijn mond op te tekenen"

 

Hans Wiegel spreekt!
Op maandag 12 oktober neemt Hans Wiegel, de vice premier uit het kabinet Van Agt-Wiegel (1977-1981) het erste exemplaar in ontvangst. Dat gebeurt in aanwezigheid van genodigden in de Grote Kerk om 16.00 uur. Wie erbij wil zijn kan zich liefst uiterlijk tot maandag 5 oktober a.s. melden bij Van Ierland Uitgeverij, via e-mail:
leanne @ vanierland.nl of telefonisch: 5430690. In de Grote Kerk gaan veel makke schapen. Iedereen is welkom. Wel melden vooraf! 

De presentatie is een cultureel evenement. De Uitgever John van Ierland en de schrijver Rinie Maas spreken de aanwezigen en de politici toe. Rinie Maas zal vooral over Westerterp vertellen àchter zijn façade. Hierna is het de beurt aan Hans Wiegel voor zijn speech.

Een geheim weekboek
Rinie Maas over Tjerk Westerterp: Westerterp stond aan de wieg van Europa; hij was staatssecretaris van Buitenlandse Zaken; hij was op bezoek bij Allende ten tijde van de coup door het leger en minister van Verkeer en Waterstaat en is opnieuw lid van het CDA. Onze stadgenoot gaat op naar de 80. Vandaar deze biografie mede om te laten zien wat hij als minister van Verkeer en Waterstaat heeft betekend. Tjerk Westerterp loodste de pijlerdam door de Tweede Kamer. Hij zorgde voor 12 wetten voor een grotere veiligheid van het verkeer en hij hield een geheim weekboek bij dat wordt onthuld.
"Er leven vele mensen onder Westerterps huid; buitengewoon intelligent; alle studies cum laude geslaagd; een beursman en hij is kinderlijk gelovig terwijl hij caconiek recht studeerde, dan ben ik verwonderd en die verwondering heb ik vastgelegd", zegt Maas.

Onthullingen
De inhoud van het boek beperkt zich niet tot Westerterp. Alle politici van toen passeren de revue: zowel Vredeling als Van Agt als Den Uyl, zodat over het meest spraakmakende kabinet aller tijden (Den Uyl-Van Agt 1973-1977) een beeld ontstaat aan de hand van interviews met Tjerk Westerterp en anderen. Het Markdal speelt in het boek een prominente rol en uiteraard de Oosterschelde en de getijden in de Biesbosch. Smullen voor de natuurliefhebber, gezien de prachtige plaatjes. De komst van Hans Wiegel, die op genoemde datum het eerste exemplaar in ontvangst zal nemen wordt door Uitgever en schrijver zeer gewaardeerd. Mogelijk is er ook de komst van Pieter van Vollenhoven en prinses Margriet. Maar dit wordt tot op het laatst geheim gehouden in verband met de veiligheid. Het boek bevat onthullingen over hooggeplaatsten, bij monde van Tjerk Westerterp.

Presentatie: maandag 12 oktober in de Grote Kerk 16.00 uur.
U bent van harte welkom. Graag melden vooraf, zie boven.

Overige nieuwsberichten