Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Intocht St Nicolaas in Princenhage!

Op zondag 21 november is het weer zover, dan brengt Sinterklaas weer een bezoek aan Princenhage. Terugkijkend op vorig jaar was het heel druk en gezellig op de Markt, heel veel kinderen met hun ouders, opa’s, oma’s familie en vrienden waren aanwezig.
Hopelijk komen er dit jaar weer een hoop mensen kijken, want dat vindt Sinterklaas natuurlijk erg leuk! Het Sint-Nicolaascomité Princenhage heeft weer alle voorbereidingen getroffen om te zorgen dat de Sint een goede ontvangst krijgt. 

We verwachten dat Sinterklaas omstreeks 13:00 uur op de Haagsemarkt zal arriveren. Vanaf 12:45 uur is er een marktprogramma om de kinderen voor te bereiden op de komst van Sinterklaas.


Helaas zijn dit jaar de pieten TamTam en TomTom niet in Princenhage. Zij hebben wel twee andere zwarte Pieten voor de Markt geregeld en dat zijn Piet Bart en Piet Hein. Deze beide zwarte Pieten zijn nog nóóóit in Princenhage geweest! 

Om de Markt gezellig te maken en Sinterklaas goed te ontvangen, vragen we aan de kinderen om een muziekinstrument mee te nemen. Ook dit jaar wordt Sinterklaas begeleid door het Sinterklaasorkest. Wederom zijn er weer enthousiaste spelers van de diverse Princenhaagse carnavalsbandjes bereid gevonden om Sinterklaas muzikaal te begeleiden. Ook dit jaar heeft Alex de Jongh de muzikale leiding, waarvoor dank! 

De optocht van Sinterklaas naar de Haagsemarkt gaat via de Ambachtenlaan, Nieuwe Heilaarstraat naar de Haagweg toe. We hopen dat er veel kinderen en ouderen langs de route staan om de Sint toe te juichen.
Nadat Sinterklaas op de Markt welkom is geheten en hij de kinderen toegesproken heeft gaat de optocht in principe verder naar de Liesbosstraat, Doelenstraat, de Dreef en daarna via de Esserstraat en Haagweg weer naar de Haagsemarkt. Het is nog niet bekend of de werkzaamheden in de Dreef gereed zijn. Mocht dat niet het geval zijn, dan gaat de optocht vanaf de Markt via de Liesbosstraat, Doelen, Esserstraat en via de Haagweg naar de Haagsemarkt. Hierna gaat de optocht weer langs de Liesbosstraat, daarna naar de Doelen, dan via de Leerlooierstraat, Zadelmakerstraat naar de Koe toe.
Bij de Koe aangekomen gaat de Sint daar naar binnen om de kinderen te verwelkomen. 

In samenwerking met het Sinterklaascomité Princenhage zal door de OVP een Sinterklaas middag in de Koe georganiseerd worden voor de kinderen. De Rabozaal is geopend vanaf 14:00 uur voor de kinderen; in de Vlaamsche Schuur zal voor de ouders gezorgd worden! Ondertussen worden de kinderen vermaakt met acts en zal er Sinterklaasmuziek gespeeld worden. We willen wel vragen aan de vaders en moeders om er rekening mee te houden dat de toegang tot de Sinterklaasmiddag voor kinderen tot en met 8 jaar is. De toegangskaarten worden uitgedeeld op school en als je nog geen toegangskaartje hebt, dan kan je kaartjes krijgen bij Drogisterij Brocks en bij Bachman. We willen jullie ook vragen om jullie wensen en vragen aan Sinterklaas te mailen. Dit kun je doen via het emailadres: sinterklaas.princenhage @ live.nl
Wie weet wordt jouw vraag of wens beantwoord door Sinterklaas. 

Speciaal dankt het Sint-Nicolaascomité Princenhage de ondernemers van Princenhage en donateurs. Mede door de gulle giften is het mogelijk om Sinterklaas weer in Princenhage te mogen ontvangen. Hierdoor hoeven ze tijdens de optocht minder collectanten in te zetten dan de voorgaande jaren.
Op de zaterdag voor de optocht zijn er enkele zwarte Pieten aanwezig rondom de supermarkten. Zij zullen daar collecteren en hopen op een bijdrage van u, dit om het mogelijk te maken dat Sinterklaas naar Princenhage kan komen. Al bij voorbaat bedankt voor uw gaven!

Overige nieuwsberichten