Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Filmavond in het parochiehuis aan de Haagsemarkt (18-11)

De jonge Palestijnse Khaled en Said zijn al bevriend sinds hun kindertijd en worden 'uitverkoren' om een zelfmoordaanslag in Tel Aviv uit te voeren. Na een laatste avond met hun familie, van wie ze geen afscheid mogen nemen, vertrekken ze met bommen op hun lichaam naar de grenspost. Maar de operatie loopt niet helemaal volgens plan en de twee vrienden verliezen elkaar uit het oog. Beiden worden hierdoor gedwongen hun eigen keuzes te maken over hun verdere bestemming. Khaled raakt ervan overtuigd dat een bomaanslag niet juist is, maar Said laat zich niet van zijn moorddadige missie weerhouden, zelfs niet door Suha, het meisje dat verliefd op hem is.

Voor het derde seizoen orgniseert het Stadspastoraat i.s.m. parochies Prinsenbeek, Breda-oost, Breda-west, Teteringen en Haagse Beemden een filmcyclus voor filmliefhebbers. Dit keer rond het thema van: een veilige plek vinden, waar je meetelt en niet onderdrukt of uitgebuit wordt. Vier uiteenlopende films over: de naweeën van oorlogsgeweld, overleven, een eigen nieuwe plek vinden om te leven, uitbuiting, hoe te leven in een uitzichtloze situatie, hoe vriendschap ontstaat op een plaats waar je dat nooit verwacht. Meerdere film komen uit de serie Movies that matter van Amnesty International. Telkens worden andere vragen opgeroepen, nieuwe inzichten aangereikt:
ontroerend, komisch, tragisch. U kunt de films afzonderlijk zien of ze als serie bekijken. Op de website van de parochie ziet u het volledige programma 


Op 18 november wordt in het parochiehuis aan de Haagsemarkt de film 'Paradise Now' vertoond. Aanvang 19:30 en om 21:45 is er een nabespreking met drankje geleid door Marjet Verbeek, deskundige op het gebied van film en spiritualiteit. De kosten zijn €4 per avond.

 

 


Overige nieuwsberichten