Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Een fantastische ontdekkingstocht bij Don Qui-John-


Links de keukenbrigade onder leiding van Ben Sprenkels, rechts de sublieme aspergebavarois met zalm, dille en zilte zeekraal.

Onze veeleisende redactieleden Edu en Pascaline hebben genoten van de eerste Aspergeavond bij Don Qui-John. Een gezellige en spannende ontdekkingsreis doorheen een tiental wonderen van gastronomische kunde en kennis van de top-koks op de Haagsemarkt in Princenhage. Niet minder dan 11 gangen en met elke gang steeg de waardering voor de veelzijdigheid van deze groente. Als eerste gang een huwelijk van aspergesalade (fijn geraspte asperges) met bietenmarmelade. Dan al direct een echte topper, hoe verzinnen ze het, een sublieme bavarois van asperge met gerookte zalm, anijstakjes en zilte zeekraal, gevolgd door canneloni gevuld met een boterzachte Rithse asperge en een smaaksensatie, gedroogde ham van het vertroetelde Livar-kloostervarken. Gang nummer 4 bestond uit aspergesoep met Hollandse noordzeegarnaaltjes, een gepaste smaakmaker voor het vervolg, grietfilet op schilfertjes asperge met een tongstrelende saus van gourgette en beurre-blanc. Om even niet te vergeten hoe we gewend zijn om altijd asperges te eten: à la Flamande met ei, boter en ham. Om zoveel smaken te kunnen verwerken is de keuze van een tussendoortje van sorbet in een mousserende wijn erg geslaagd. Zeker als je bedenkt dat gang 8 een buitengewone surprise bevatte: gefrituurde asperge met een bijzonder goed gelukte zacht gebakken heilbotfilet en hollandaise saus. Kan het nóg vindingrijker? Jawel, asperges gelakt met honing en boter-botermalse eendeborstjes waarbij de heerlijke jus een extra kick gaf. Als hekkensluiters een heerlijke camembert waarmee een asperge was verwend en als laatste uitspatting een ijsverrassing van aardbeien. En alles smaakte natuurlijk extra lekker door de ambiance, iedereen genoot van de gerechten, de charme van de bediening en natuurlijk van de buren.

U heeft geluk. Op 19 juni a.s. is er nog zo'n avond, gewoon omdat één avond onvoldoende bleek te zijn. Wees er wel héél snel bij, want het restaurant is intiem en men wil nu eenmaal alle gasten goed kunnen verwennen en bovendien hebben vele bezoekers van de eerste avond gezegd dat ze gewoon nóg een keer komen, om het op zijn Frans te zeggen: cela avait vraiment le goût de revenez-y. Het feest kost slechts 52,50 per persoon en reserveren doe je telefonisch op 514 76 69.



Overige nieuwsberichten