Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Informatieavond over de herinrichting Mr van Genkstraat
Woningbouwvereniging Laurentius heeft aan Winters' Bouwbedrijf opdracht gegeven tot het nieuw inrichten van de lokaties Mr Van Genkstraat 6-8 en daarvoor nodigt men belangstellenden uit voor het bijwonen van de eerste informatieavond met betrekking tot de herontwikkeling van dit woonhuis.

Nadat Laurentius deze bijzondere locatie twee jaar geleden heeft aangekocht is er een projectteam, onder leiding dus van Winters Bouw & ontwikkeling, in overleg met de gemeente Breda, begonnen met het onderzoeken en vormgeven van de beste herontwikkelingsmogelijkheden van deze plek. Inmiddels is er een nieuw huisvestigingsconcept (woonzorgcentrum voor senioren) en voorlopig ontwerp uitgewerkt waar men de buurt graag over wil informeren en bij wil betrekken. U bent van harte welkom om vanavond, woensdag 21 mei  om 20.00 uur aanwezig te zijn in De Posthoorn aan de Haagweg 448. De informatieavond duurt tot circa 21.30 uur

(Website van Winters Bouw en Ontwikkeling)
Met dit project laten wij u zien hoe wij een monumentale villa met een riante tuin, gelegen aan de Mgr. Van Genkstraat in Princenhage, gaan herontwikkelen tot een woonzorgcentrum voor senioren. Ruim anderhalf jaar geleden viel ons oog op deze bijzondere locatie. Als gevolg van de ongunstige ligging, verouderde staat en een hoge vraagprijs was de woning nog niet verkocht. Na een korte onderzoeksperiode presenteerden wij onze visie op de herontwikkelingsmogelijkheden van deze locatie. Nadat wij het enthousiasme en het vertrouwen van de verkopende partij hadden gewonnen, hebben wij ons bouwplan formeel ingediend bij de gemeente Breda. Vier maanden later kregen wij de goedkeuring van de gemeente voor onze plannen en bevestigde zij mee te zullen werken aan de realisatie van 16 nieuwbouw zorgappartementen en de verbouwing van de bestaande villa tot 3 zorgappartementen met gemeenschappelijke voorzieningen. Dankzij deze toezeggingen van de gemeente Breda konden wij de villa aankopen en de ontwikkeling verder in gang zetten. Ondertussen hadden wij contact gelegd met de woningcorporatie Laurentius die enthousiast was geworden van onze nieuwe bouwplannen. Omdat Laurentius onder andere bereid was om het exploitatierisico van Winters over te zullen nemen, hebben wij besloten om gezamenlijk met Laurentius de locatie Mgr. Van Genkstraat verder te ontwikkelen.

Winters verzorgt zowel het totale ontwikkelingsproces als de bouw van het woonzorgcentrum. Na de zomervakantie van 2006 hebben wij contact gezocht met de zorginstelling de Breedonk. Deze organisatie heeft ervaring met het realiseren en exploiteren van woonzorgcentra in Breda. De directeur dhr. W. Groenewold raakte meteen enthousiast van onze plannen en heeft deze unieke kans met twee handen aangepakt. Als gevolg van de inbreng en expertise van de Breedonk is er besloten om het woonzorgcentrum te realiseren voor Psychogeriatrische cliënten. In plaats van 16 nieuwbouw appartementen zullen er 4 groepswoningen voor 24 cliënten worden gerealiseerd binnen exact hetzelfde bouwvolume. Begin februari zijn wij gestart met het ontwerpproces en heeft Ernst Havermans van Oomen Architecten de ontwerpopdracht gekregen. Zonder tegenslagen verwachten wij te kunnen gaan bouwen in de zomer van 2008. Formeel moet er een artikel 19 lid 2 procedure worden gevolgd, hebben wij goedkeuring nodig van het ministerie van VWS en het Bouwcollege om een nieuwe zorginstelling te mogen bouwen.

Overige nieuwsberichten