Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Met vakantie? Meld het bij de politie!
Het is weer langzamerhand zover. In plaats van te genieten van de lange zomeravonden in Princenhage (tot 22:30u blijft het nog licht, of tot 23:30 Turkse of Griekse tijd!) trekken al vele dorpsgenoten binnenkort naar het zuiden en zuid-oosten. Als u met vakantie gaat, kunt u dat met behulp van een vakantiekaart uiterlijk een week voor vertrek doorgeven aan de politie. De vakantiekaart staat op de website www.politiemwb.nl of is verkrijgbaar op het politiebureau. Via het nummer 0900 – 88 44 kunnen de gegevens ook telefonisch worden doorgegeven. Zit u al in het buitenland, bel dan 0031 34 357-88 44 en laat u doorverbinden naar Breda. De politie biedt deze service het gehele jaar. Er is één voorwaarde: de vakantieperiode moet minimaal 7 aaneengesloten dagen duren. Het inleveren van de vakantiekaart betekent niet dat een woning permanent bewaakt wordt. De woning wordt in het gebruikelijke surveillancepatroon betrokken. Wel stelt de vakantiekaart de politie in staat om in geval van brand, inbraak of andere calamiteiten een persoon te benaderen aan wie de woning is toevertrouwd (sleutelhouder).

Beveiligen helpt
Inwoners kunnen hun huis en directe omgeving met niet al te ingrijpende maatregelen beter beveiligen zodat de kans op een inbraak flink afneemt. In het kader van het Politiekeurmerk Veilig Wonen geeft de politie graag advies.

Meer tips op internet
Naast beveiliging kunnen inwoners voor en tijdens hun vakantie veel andere maatregelen nemen om een misdrijf te voorkomen. Op www.politiemwb.nl staan onder de knop 'preventie' nuttige tips voor een onbezorgde vakantie, waaronder de vakantietest: een korte checklist om te zien of men goed voorbereid op vakantie gaat.


Overige nieuwsberichten