Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Veel drinkezusters in Tilburg

De oplettendheid van burgers, politie en onoplettendheid van de veroorzakers heeft ervoor gezorgd dat flink wat personen in de problemen zijn gekomen. Rijden met drank op blijkt geen goed idee te zijn in het Tilburgse. Dit is een stukje uit het relaas van de meldkamer aldaar over de nacht van vrijdag op zaterdag:

Dronken automobiliste rijdt door na verkeersongeval met drie gewonden
TILBURG: Vannacht heeft een 18-jarige Tilburgse op de Korvelseweg met haar auto drie voetgangers, twee mannen en een 28-jarige vrouw, aangereden en zich verder niet om de slachtoffers bekommerd. De Tilburgse, die geen rijbewijs heeft, reed na de aanrijding door. De politie heeft haar omstreeks 04.45 uur op de Oerlesestraat aangehouden. Ze bleek ook nog onder invloed van alcohol te zijn. Ze blies 535 ugl.


Een politiesurveillance reed vannacht omstreeks 04.25 uur over de Korvelseweg, komende vanuit de richting van de Schouwburgring en gaande in de richting van het Korvelplein. Ze zagen ter hoogte van de Korveldwarsstraat drie personen aan de rechterzijde van de weg op de grond liggen tegen een hekwerk. Er stonden twee getuigen bij die vertelden dat een auto met hoge snelheid vanuit de richting van de Korvelplein was gekomen. In de bocht was de bestuurster de macht over het stuur verloren en had vervolgens drie voetgangers die op het trottoir liepen aangereden en was doorgereden. Op de weg lagen een stuk bumper en een kentekenplaat van de veroorzakende auto. Een surveillance eenheid is daarop naar het te naam gestelde adres gegaan. Daar kwam op dat moment juist een taxi aanrijden met twee vrouwen. Een van de vrouwen bleek de moeder van de bestuurster te zijn. Zij vertelde dat haar dochter haar al twee keer in paniek gebeld had. Hierop heeft de moeder op verzoek van de agenten haar dochter opnieuw gebeld. De verdachte vertelde dat zij op de Oerlesestraat stond. Ze is daar aangehouden. De drie slachtoffers, twee mannen en een vrouw, zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Twee van hen hadden verwondingen aan het hoofd. Een ander klaagde over pijn aan de onderbenen. Een van de slachtoffers is een 28-jarige Tilburgse. De politie hoopt vandaag meer duidelijkheid te verkrijgen over het letsel en de personalia van het drietal.

Betrokkenen verkeersongevallen onder invloed alcohol.
Ook vannacht, de nacht van vrijdag op zaterdag heeft omstreeks 02.40 uur een verkeersongeval plaats gevonden op de Paleisring waarbij beide betrokkenen vermoedelijk teveel alcohol gedronken hadden. Een 27-jarige Tilburgse reed met haar auto over de Paleisring, komende uit de richting van het Piusplein. Een 46-jarige Tilburgse reed op haar fiets in dezelfde richting. Zij maakte een manoeuvre waardoor ze met haar fiets op de rijbaan kwam voor motorvoertuigen. Daar werd ze aangereden door de 27-jarige Tilburgse. De automobiliste bleek onder invloed te zijn. Ze blies 700 ugl. De fietsster die gewond werd afgevoerd naar het St. Elisabeth ziekenhuis was ook onder invloed. Bij haar is een bloedproef afgenomen.

Verkeersongeval, automobilist onder invloed 
Een 26-jarige Tilburger heeft vannacht op de Groenstraat in Oisterwijk met zijn auto onvoldoende rechts gehouden en in aanrijding gekomen met de auto van een 43-jarige Tilburger, die gewond raakte. De verdachte was onder invloed van alcohol. Vannacht vond omstreeks 01.15 uur een verkeersongeval plaats op de Groenstraat. Een 26-jarige Tilburger kwam met zijn auto in aanrijding met het voertuig van een 43-jarige Tilburger. Laatstgenoemde liep verwondingen op aan zijn rug, borst en arm en is door de ambulancedienst voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. De 26-jarige Tilburger had met zijn auto niet voldoende rechts gehouden. Hij kwam met zijn voertuig op de rijbaan van de 43-jarige Tilburger, een frontale aanrijding was het gevolg. De verdachte was onder invloed. Hij blies 540 ugl en kan een proces-verbaal tegemoet zien. Tijdens het beveiligen van bovenstaand verkeersongeval kwam omstreeks 02.00 uur een 25-jarige Tilburger over de Moergestelseweg langs gereden met zijn auto. Hij kwam al bellend en slingerend aanrijden. Een agent moest uit voorzorg een stap opzij doen om niet aangetreden te worden. De Tilburger werd aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol was. Hij blies 510 ugl.

Overige nieuwsberichten