Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Holly Jolly Snoepwinkel
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Intocht van St Nicolaas en kindermiddag in De Koe

Net als andere jaren wordt Sinterklaas begeleid door het Sinterklaasorkest. Er zijn weer enthousiaste spelers van de diverse Princenhaagse carnavalsbandjes bereid gevonden om Sinterklaas muzikaal te begeleiden. 

Sinterklaas komt aan op de Markt en nadat hij ontvangen is en de kinderen heeft toegesproken, vertrekken we met de optocht. Sinterklaas heeft ons toegezegd dat er vele grote en kleine zwarte Pieten meelopen, ook Zwarte Pieten met rollerskates en eenwielers. 

De route van de optocht.
We vertrekken vanaf de Markt, via de Liesbosstraat, Doelenstraat, Haagsemarkt naar de Dreef, hierna rechtsaf over de Doelen, daarna verder over de Leerlooierstraat, rechtsaf de Zadelmakerstraat in en de stoet eindigt bij De Koe. We zouden het leuk vinden als de kinderen met de optocht meelopen, om Sinterklaas de weg te wijzen. Ook hoopt Sinterklaas dat er veel kinderen mee naar De Koe gaan om een gezellige middag te hebben. 

In samenwerking met het Sinterklaascomité Princenhage zal door de OVP een Sinterklaasmiddag in de Koe georganiseerd worden voor de kinderen. De Rabozaal is geopend vanaf 14:00 uur voor de kinderen. In de Vlaamsche Schuur zal voor de ouders gezorgd worden. Ondertussen worden de kinderen vermaakt met acts en zal er Sinterklaasmuziek gespeeld worden. We willen wel vragen aan de vaders en moeders om er rekening mee te houden dat de toegang tot de Sinterklaasmiddag voor kinderen tot en met 8 jaar is. De toegangskaarten worden door de basisscholen in Princenhage uitgedeeld. Mocht je nog geen kaarten hebben en toch binnen willen, dan kan je de kaarten nog krijgen bij drogisterij Brocks. 

Er waren gelukkig voldoende ondernemers, alsmede donateurs uit Princenhage en omgeving die de optocht van Sinterklaas in Princenhage graag wilden ondersteunen. Wederom zijn er gulle giften geweest en mede dankzij deze giften is het weer mogelijk een Sinterklaasoptocht in Princenhage te houden.