Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Holly Jolly Snoepwinkel
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Cultuurpodium Het Gele Huis in Princenhage

Tijdens dit vijfde Cultuurpodium komen na de opening door Deborah Jacobs en Kees van Meel een romanschrijver en twee dichters aan bod en daarnaast enkele dichters tijdens het Presentatiepodium: Louis van Londen en Hermien Koekkoek. Muziek van Fin de Siècle.
Het bijzondere van de dichters is dat ze samen optreden met hun werk, namelijk Bianca Hazenberg en Hans Daalmeijer, waarbij ze als het ware impulsief op elkaar reageren, maar in werkelijkheid zijn deze bijna-dialogen ontstaan in sessies die ze samen hebben. Dat geeft aan hun poëzie meer dan een gewone klank. Vaak zijn hun teksten persoonlijk met een wat theatrale uitstraling. Ze treden vaak samen op in het land. 

Gert-Jan van den Bemd heeft zijn eerste roman geschreven: Een foute vriend, die al geprezen is op diverse literaire kanalen. Door zijn schrijfstijl roept Gert-Jan makkelijk beelden bij de lezer op en is erg afwisselend in sfeer, met spanning, maar ook humor en triestheid. Hij zal zeker enkele mooie en treffende passages uit zijn eersteling voorlezen. Van den Bemd heeft zich ook al jaren bemoeid met literaire en andere kunsten in Breda, onder andere met Grand Foulard. 

Over de tentoonstelling met foto’s van Jan-Willem Storm van Leeuwen en gedichten van een tiental dichters een kort interview.
Fin de Siècle is een duo bestaande uit Lyvon Lewin (zang) en Joost Tholhuijsen (accordeon). Zij werken al jaren samen en bewandelen sinds kort een nieuw muzikaal pad met een repertoire van mooi geschreven Nederlandstalige liederen die de ene keer ontroerend en de andere keer hoogst vermakelijk zijn. Deborah Jacobs is te horen bij de opening van de middag en als sfeervol, meertalig muzikaal behang tijdens de pauze.